Besparen of investeren? Deze herfsttrends zijn hun geld waard

Gepubliceerd op 6 september 2018 door ELLE België
Besparen of investeren? Deze herfsttrends zijn hun geld waard

Een nieuw seizoen betekent een upgrade voor je garderobe. Hoewel je sommige zomerstuks gerust kan doordragen, zijn nieuwe items in je kast altijd welkom. Wij maakten een handige gids met de herfsttrends waarin je moet investeren en welke trendy stuks je daarentegen beter in low-budgetversie shopt.

INVESTEREN

#1 Fake fur jas

De queen onder de winterjassen is natuurlijk het bontje. Met ons groot hart voor dieren, kiezen we net zoals steeds meer merken voor faux fur.  Een jas mag best opvallend zijn, dus kies voor een leuke kleur die past bij je garderobe. Wit en bruin doen het altijd goed, maar ook bordeaux en petroleum zijn blijvers.

#2 Comfortabele enkellaarsjes

Een paar enkellaarzen raakt echt nooit - maar dan ook nóóit - uit de mode. Logisch, want ze passen niet alleen bij elke outfit, ze zitten ook heerlijk, toch wanneer je gaat een voor kwaliteitsvol paar.  Om die reden investeer je best in laarsjes die comfortabel en tijdloos zijn, zoals onderstaande exemplaren.

#3 Wollen statement trui

Niets heerlijker dan een warme trui in het najaar. Ga voor een vrolijke kleur om die winterblues te bestrijden en kies vooral voor kwaliteitsvolle materialen. Wol en kasjmier zijn dure producten, maar de prijs is het helemaal waard. Wanneer je je trui goed verzorgd, kan je hem seizoen na seizoen blijven dragen.

#4 Kostuum

Kostuums zijn overal dit seizoen, je vindt ze in  kleurrijke uitvoeringen en met allerlei prints. Dit bewijst dat een pak allesbehalve saai hoeft te zijn. Meer nog, elke vrouw zou er minstens eentje in haar kast moeten hebben. Kies voor een pak met de perfecte snit en je draagt 'm gegarandeerd jaren door.

#5 Maxi blousejurk

Voor de romantische zieltjes zijn er deze herfst de enkellange blousejurken. Denk lange pofmouwen, een grote strik en een dromerige print. In combinatie met stoere cowboylaarsjes ademt de jurk western vibes, maar met een klassieke hak of sneaker tover je je look helemaal om. Je raadt het al, deze jurk is enorm veelzijdig en dus zijn investering meer dan waard.

1/

BESPAREN

#1 Modernistische hak

Omdat designers nu eenmaal steeds nieuwe dingen moeten verzinnen, zien we de laatste tijd steeds meer absurd schoeisel verschijnen. De hakken aan je laars staan plots schots en scheef of zijn bolvormig. Over het resultaat valt te twisten, maar erg comfortabel zijn deze schoenen vast niet. Spendeer er dus niet te veel geld aan en neem een kijkje bij grote ketens.

#2  Wijde ribfluwelen broek

Wanneer het over revivals gaat, let je best op. Na de jaren negentig zijn nu ook de jaren zeventig aan de beurt, denk minirokjes met hoge witte laarzen en velours broekpakken. Akkoord, over een aantal jaar is er ongetwijfeld een nieuwe seventies revival, maar in de tussentijd ben je deze broek vast beu gedragen.

#3 Schotse blazer

Dit seizoen is het ruiten all the way. Hoewel de klassieke grijs geruite mantel het goed blijft doen, zien we ook blazers met schreeuwerige Schotse ruitjes. Very punk, maar ook zeer trendgevoelig. Net zoals voor de velours broek geldt dus: koop je blazer met een beperkt budget.

#4 Ugly sneaker

Helaas voor de haters blijft dit schoeisel nog een seizoen langer in de rekken. Toch voorspellen wij dat de hype snel weer zal gaan liggen. Voor de liefhebbers van deze bedenkelijke trend is het daarom verstandiger een knock-off te kopen, dan € 700 te investeren in the real deal. Geloof ons vrij, je zal ons dankbaar zijn.

#5 Dierenprint

Heel erg trendy zijn dierenprints. Hoewel deze regelmatig in de mode zijn, bestaat de kans dat je deze items heel snel beu bent. Zeker omdat de kledingstukken dit seizoen volledig over the top zijn. Een broek met reptielenprint is misschien leuk voor even, maar over een jaar stel je je vast vragen bij deze vestimentaire keuze.

Bekijk ook ons ELLE Pinterest bord met de nieuwste herfsttrends.

(Stagiaire Lore Ginneberge)