Op deze sites maak je de mooiste vakantiealbums

Geüpdatet op 6 september 2018 door Laurence Donis en Maxine Detaellenaere
Op deze sites maak je de mooiste vakantiealbums

Heb je tijdens de zomer prachtige vakantiefoto's genomen die graag je wil vereeuwigen? Dit zijn onze favoriete websites om magnifieke albums te maken.

We kennen het gevoel maar al te goed: Je bent net terug van een surfreis op Bali, island hopping op de Griekse eilanden of een zalige week Amalfi en het Belgische, grijze weer geeft je veel zin om onmiddellijk terug te keren... Een goedkopere oplossing is om je vakantiefoto's te vereeuwigen in een fotoalbum, voor jezelf of om cadeau te doen aan je reisgezel. Maar vaak is de kwaliteit van zo'n albums maar pover. Gelukkig vonden we drie websites die exemplaren maken die net zo mooi zijn als je vakantieherinneringen.

1/

Print je foto's met Innocence

vakantie, album, foto's, mooi, kwaliteit
© innocence Paris

Onze favoriet! Innocence is een elegant atelier in Parijs die belooft om "souvenirs te maken om aan te raken, te doorbladeren, ten toon te stellen, te delen...". Je vakantiealbum wordt een salontafelboek dat zo mooi is dat je het zonde zou zijn om het niet uit te stallen. Je hebt de keuze uit verschillende pareltjes van albumcovers. Azuurblauw, junglegroen, floraal... ze zijn zo mooi dat we ze allemaal willen. Net zoals op de klassieke sites importeer je je foto's (via je computer, je smartphone of zelfs via Instagram) en je schikt ze zoals je wil in het album. Het resultaat wordt vervolgens geprint op papier van hoge kwaliteit en bij jou thuis geleverd.

Praktische info: De vakantie-editie is beschikbaar voor 48 euro tot 1 oktober. Formaat: 20 x 27 cm; 24  tot 69 foto's op 46 pagina's.

Meer info? innocence-paris.com

2/

Print je foto's met Rosemood

vakantie, foto's, album, mooi, kwaliteit
© Rosewood

Voor een haute couturealbum moet je bij Rosemood zijn. Er is namelijk aan alles gedacht om je album te doen lijken op een kunstmagazine: een soepele cover, glanzende bladzijden en papier van hoogwaardige kwaliteit. Qua lay-out heb je de keuze tussen zowel uitgepuurde als kleurrijke vormgevingen, maar wel altijd très chic. Het grote pluspunt van Rosemood? In de prijs zit een unieke service inbegrepen: een team grafici controleert de kwaliteit van je foto's (en werkt ze bij, indien nodig).

Praktische info: De prijs voor een album start bij 15 euro, tussen 26 en 200 pagina's, + 0,5 euro voor dubbele bladzijden.

Meer info? rosemood.fr

3/

Print je foto's met Blurb

Wat we leuk vinden bij Blurb is dat je je fotoalbum kan personaliseren. Je hebt een uitgebreide keuze tussen zes formaten, zes verschillende papiersoorten en drie covers. Bovendien is het resultaat van een goede kwaliteit. Bonus: De beschikbare modellen helpen je je perfecte album te creëren en je kan een 'layflat' maken, een foto op twee bladzijden, zonder witte boord in het midden. Ideaal wanneer je heel wat panoramische foto's hebt genomen.

Praktische info: Je hebt een album vanaf 14,99 euro voor 20 pagina's en 0,20 euro voor elke extra bladzijde.

Meer info? blurb.fr

vakantie, foto's, album, mooi, kwaliteit
© Blurb

Zoek je bestemmingen om onvergetelijke foto's van te maken? Wat dacht je van knalroze hotspots, de mooiste Europese infinity pools of alternatieven voor populaire bestemmingen?