11 roze hotspots om naartoe te reizen

Geüpdatet op 23 februari 2021 door Isabelle Vander Heyde en ELLE België
11 roze hotspots om naartoe te reizen

Zwartkijkers beleven helse tijden nu het al roze is wat de klok slaat. Waar de kleur vroeger beperkt bleef tot barbiedozen, de omslag van tienerdagboeken, pralines voor 65-plussers en de inhoud van babykamers, worden tegenwoordig ook interieurs en garderobes geglazuurd met een bubblegumkleurtje. We trekken die lijn door naar je vakantieplannen, dit zijn de coolste roze hotspots om naartoe te reizen:

Princess Bermuda Hotel - Bermuda

hotel bermuda hotspots vakantie
@PrincessBermuda

 

Dit hotel beschrijft zichzelf als “hét originele millennial pink hotel” en gaat ver om die eer hoog te houden. Naast het feit dat het gebouw zelf eruitziet alsof een eenhoorn het net uitspuwde, kleurt ook haar strand roze én staat de binnentuin -no way dat we groen gras zomaar groen laten!- boemvol knalroze flamingo’s.

La Muralla Roja - Calpe (Spanje)

calpe spanje hotspot
@caandesign

La Muralla Roja in het Spaanse Calpe werd in 1968 opgetrokken door architect Ricardo Bofill, die zich vrij liet inspireren door Arabische kasba’s. De constructie is eigenlijk een gigantisch woonproject en naast tientallen appartementen, gaan in de ingewikkelde dakstructuur ook verschillende terrassen, een solarium en zelfs een zwembad schuil. De helderroze kleur werd gebruikt om het gebouw te laten contrasteren met de omringende natuur, niets wijst erop dat Bofill in de sixties al met Instagram hipsters rekening hield, maar het is wél mooi meegenomen…

Craigievar Castle - Aberdeenshire (Schotland)

Roze kasteel
@thecoolhunter

Dit poederroze kasteeltje lijkt zo uit sprookjes geplukt en, zo wordt gefluisterd, fungeerde trouwens als model voor het legendarische kasteel van Disneys Doornroosje. Het bouwwerk werd in de 16de eeuw neergeplant en bleef tot en met de jaren zestig in het privébezit van een familie maniakale hamsteraars. Resultaat: tegenwoordig is het een museum en kan je er de indrukwekkende collectie kunst en historische objecten (harnas alert!) bewonderen. Opgelet; zorg dat je er op een zonnige dag heen trekt, want alles werd zoals in de tijd van toen bewaard en elektrisch licht hoort daar blijkbaar niet bij. Een echte reis terug in de tijd dus.

Lake Hillier- Australië

Lake Hillier Australië vakantiebestemming reizen

Meer een natuurfan? Australië kent een paar bubblegum roze meren en Lake Hillier is er één van. Omwille van de nabijheid van de knalblauwe oceaan kan je er beurtelings in een roze, dan weer een blauwe wolk baden. Onderzoekers denken trouwens dat het meer bevolkt wordt door zeemeerminnen een kolonie unieke bacteriën die ervoor zorgen dat het water roze kleurt. Wat een partypoopers, die wetenschappers…

Palais Bulles - Cannes (Frankrijk)

Roze vakantie Cannes
@PalaisBulles

Een held die zijn innerlijke zeemeermin carte blanche gaf, is de Hongaarse architect Antti Lovag. Hij bedacht deze surrealistische villa (noem het gerust een dorp) in de jaren zeventig van de vorige eeuw voor een rijke Franse industrieel. Na diens dood zette designer Pierre Cardin er zijn koffers neer en werd het een epicentrum van wilde feestjes en losgeslagen creativiteit.

Vandaag de dag fungeert het legendarische landgoed trouwens nog regelmatig als decor voor defilés, shoots en filmopnames. De structuur van het gebouw volgt de ronde vormen van een vrouwenlichaam en in de tien suites en vele salons staat er geen enkel meubelstuk zonder bekende design signatuur. Je waant je op een andere planeet, 10/10 voor vakantiegevoel! Wij willen vooral een duik nemen in één van de vele zwembaden met waterval…

Hotel Paradiso - Ibiza

roze vakantie Ibiza
@HotelParadiso

Joepie! In het Paradiso hotel op Ibiza krijg je de indruk in een zakje snoep te logeren. De lobby, de suites, de bar, de façade, àlle woonaccessoires en zelfs het zwembad: moest Barbie echt bestaan en in de horeca zitten, dan zou dìt haar kroonproject zijn. De kamers van dit kunstige boutique hotel zijn allemaal ingericht met Smeg frigo’s, Marshall luidsprekers en genoeg seventies memorabilia om je in een Rolling Stones trip te doen belanden. We like.

Lees ook: 5 verborgen baaien op Ibiza.

Hawa Mahal - Jaipur (India)

 

roze hotspots reizen
@jennasheehy

Wat doe je als je met een harem vrouwen zit die graag de buren bespioneren en bespreken wat er zoal op straat gebeurt? Dan bouw je uiteraard een speciale gevel om ze, ongezien van de buitenwereld, hun lading gossip te laten opdoen. Dat is exact wat Maharaja Sawai Pratap Singh in 1799 deed. Het imposante gebouw in roze zandsteen dat hij voor zijn vrouwen liet optrekken, kent ontelbaar veel spiekgaatjes waardoor de wind hevig kan waaien en zelfs voor harmonieus gefluit zorgt. De naam Hawa Mahal, oftewel “het paleis van de wind” is dan ook niet uit de lucht gegrepen.

Pink Sand Beach - Harbour Island (Bahama’s)

roze hotspots reizen
@bridget

Wie maandenlang aan haar kleurtje heeft gewerkt en klaar is om de confrontatie met het pittoreske Pink Sand Beach aan te gaan, moet haar koffers voor de Bahama’s pakken. Het oudroze tintje van het legendarische Pink Sand Beach trekt er en masse perfect afgelikte Instagram sterren aan: zien en gezien (en gefotografeerd) worden op dit stukje paradijs. Opgelet: met dat verjaarde badpak kom je hier niet ver en laat je inflatable flamingo maar thuis, er vliegen enkele natuurlijke exemplaren rond.

Waikiki Cove - Hawaï

roze hotspots reizen
@teamwoodnote

Alsof Hawaï op zich nog niet pittoresk genoeg is, besloten verschillende bouwondernemers het eiland her en der op te fleuren met snoepkleurige appartementsgebouwen, zoals deze Waikiki Cove. Droom.Huis. Zucht…

De kersenbloesems in Fuji - Japan

roze hotspots reizen Japan

De Japanners hebben een naam voor de sprookjesachtige bloeiperiode waarin het hele land bedekt wordt met een tapijt van roze kersenbloesems: Sakura! Die maak je op zijn allermooiste mee aan de voet van de Mount Fuji, waar eveneens heel wat spa’s liggen om je helemaal te ontspannen temidden de roze pracht en praal. Opgelet: reis er in het voorjaar heen, de periode waarin de bomen in bloei staan.

Lees ook: De allermooste bloemenvelden ter wereld.

Lake Bumbunga - Australië

roze hotspots reizen
@travelismylovestory

Vergeet de cliché foto’s op de zoutvlakten van Argentinië. Het Bumbunga meer in Australië droogt elke zomer uit en verandert dan in een uitgestrekte, knalroze zoutvlakte. Wandelaars lopen maar al te graag verloren in de roze woestenij -alsof je door een suikerspin wandelt- en kunnen hier en daar op archeologische vondsten stoten.

Zo werd in de twenties geprobeerd een treinspoor door het magische meer te laten lopen -wat uiteraard mislukte- maar vandaag de dag kan je nog de door zout verteerde resten van deze onderneming spotten. 

roze hotspots reizen
@travelismylovestory