Catwalk inspiratie: dit zijn de trendkleuren voor de zomer

Geüpdatet op 16 May 2019 door ELLE België en Lore Ginneberge
Catwalk inspiratie: dit zijn de trendkleuren voor de zomer

Het is al even geleden dat de zomercatwalks voor 2019 plaatsvonden, daarom zetten wij de trendkleuren nog eens op een rij. In deze tinten stap je gegarandeerd vrolijk de zomer in.

1/

Lavendel

trendkleuren zomer 2019 lavendel
Tibi / Kate Spade / Nanushka

We zagen licht-paars vorig jaar al opduiken, maar komende zomer breekt deze schattige kleur pas echt door. Eigenlijk zijn alle pastelkleuren een must dit jaar (pastelblauw, pastelroze, pastelgeel). Dit zijn dan ook de gedroomde tinten voor een vrolijke lente en zomer.

2/

Geel

Of je het nu accepteren wilt of niet, geel is een van dé kleuren deze zomer. Van lichtgeel tot okergeel en felgeel: alle tinten van deze zonnige kleur kunnen. Het is natuurlijk niet de meest gemakkelijke shade om te combineren en niet elke tint past bij je huid. Let dus goed op bij het shoppen.

zomerkleuren tends geel
Rejina Pyo / Balenciaga / Max Mara

3/

Saliegroen

Deze trending groene kleur zie je plots overal. Het is een speciale tint die doet denken aan een mengeling van mos en pistache. Een naam vinden voor dit groentje was niet evident, maar uiteindelijk werd 'ie 'sage green' gedoopt. Saliegroen is dé nieuwkomer van 2019 en staat werkelijk iedereen.

saliegroen catwalk trendkleuren
Tibi / Jaquemus / Rejina Pyo

4/

Koraal

Eind vorig jaar riep Pantone de kleur 'Living Coral' uit tot de kleur van 2019, en het ziet ernaar uit dat ze gelijk krijgen. We zien deze tint steeds meer opduiken en het is een ideale kleur om je zomeroutfits mee op te fleuren.

Pint Embed Link

5/

Beige

Beige doet het altijd goed, maar deze zomer zie je de kleur o-ve-ral. Deze klassieker valt makkelijk te combineren, heel opgekleed of net super casual, en je ziet er instant classy uit. Extra trendy: een beige cargobroek. Of style je hele outfit in dezelfde kleur, zoals bij Fendi en Agnona.

beige trendkleur zomer
AWAKE / Agnona / Fendi

6/

Neon

Deze trend uit de nineties lijkt here to stay. Sinds vorig jaar is neon niet meer weg te denken uit streetstyle looks, maar ook deze zomer zien we de opvallende kleur aan de lopende band. Alle fluotinten kunnen, maar denk vooral aan neongeel en -groen.

fluo trend kleuren zomer
Valentino / Off White / Balenciaga

7/

Oranje

Tenslotte domineerde ook feloranje de catwalks tijdens de Fashion Weeks. Het gaat om een donkere, bijna verbrande tint (Fendi) of net een afgebleekte versie (Escada).

zomerkleuren trends oranje
Altuzarra / Fendi / Escada

(door stagiaire Marie Pauwels)