5 girlpower podcasts om te bingeluisteren

Geüpdatet op 19 juni 2019 door ELLE België
5 girlpower podcasts om te bingeluisteren

Straffe madammen die niet bang zijn om naar de micro te grijpen en hun gedacht te zeggen, daar houden wij van. Als de onderwerpen die ze aansnijden ook nog eens over mode, lifestyle of het heersende tijdsgevoel gaan, tunen wij zeker in.

Mode draait in het algemeen rond beelden en tekst, maar je zou versteld staan, hoe aangenaam het is om eens over mode te horen praten op een diepgaande manier. In het teken 'I am woman, hear me podcast' stellen we even de meest relevante stemmen voor, die jouw luisterend oor meer dan waard zijn.

1/

#1. Pardon my French, Garance Doré

radio-podcast-garance-dore
©Garance Doré

Ze illustreert, blogt én podcast. Bovendien weet deze duizendpoot de crème de la crème te strikken voor interviews en gezellige babbeltjes. Met haar schattig Frans accent verleidt ze haar gesprekspartners tot diepgaande en intieme conversaties, van ontwerpers tot plastische chirurgen, ze strikt ze allemaal. 'Pardon my French' is ondertussen meer dan een podcast, met videobeelden kan je alles volgen, maar ook zonder beeld blijven de gesprekken de moeite.

2/

#2. Women of the Hour, Lena Dunham

radio-podcast-lena-dunham
©Women of the Hour

Lena Dunham is zonder omwegen de rauwe, naakte stem van deze generatie. Hoewel de Girls-schrijfster haar ideeën altijd uit in een waterval van woorden en gedachten, blijft ze steeds hilarisch en uiteindelijk slaat ze de nagel op de kop. In 'Women of the Hour' komen dezelfde onderwerpen als in Girls aan bod, namelijk relaties, seks, en het accepteren van je uiterlijk. Gasten uit de bovenste schuif ontbreken ook niet, zo kwam Emma Stone al langs, trans activiste Janet Mock en auteur Zadie Smith.

3/

#3. Monocycle, Man Repeller

radio-podcast-monocycle-man-repeller
©Man Repeller

Alsof je met je beste vriendin geheimpjes deelt, zo voelt het wanneer de speelse stem van Leandra Medine je tegemoet komt. Ze deelt haar diepste gedachten en zorgen, dingen waar iedereen mee bezig is maar die de meeste mensen liever niet broadcasten … Als oprichtster van Man Repeller deelt ze ook haar dagelijkse bezigheden omtrent het draaiend houden van de site. Aan het einde van elke aflevering van Monocycle voel je je weer iets geïnspireerder.

4/

#4. Girlboss Radio, Sophia Amoruso

radio-podcast-girl-boss
©Girlboss

Nasty Gal-oprichtster Sophia Amoruso nodigt steeds andere inspirerende vrouwen uit. Lady bosses met een eigen business (zoals de bezielers achter Bumble en Refinery29), activisten, kunstenaressen of atleten. Carrière advies nodig? Op zoek naar wat motivatie of wil je gewoon genieten van grappige anekdotes, luister dan zeker eens naar een paar podcastafleveringen.

5/

#5. Stuff Mom Never Told You, Christen Conger & Caroline Ervin

radio-podcasts-stuff-mom-never
©Stuff Your Mom Never Told You

Lees de titel en zo goed als àlles wat je net begon in te beelden, komt aan bod. Alles wat met vrouwen en vrouw zijn te maken heeft wordt op deze levendige show besproken. Van emotioneel bedriegen tot het leven van vrouwelijke truckers en van 'friends with benefits' in de Victoriaanse tijd. Het mag duidelijk zijn, je zit elke aflevering gefascineerd te luisteren.

(stagiaire: Isabelle Leempoels)