Dit zijn onze favoriete blokcafés in Brussel

Gepubliceerd op 4 januari 2019 door Laurence Donis en Isabelle
Dit zijn onze favoriete blokcafés in Brussel

Koffie, cookies en een inspirerend interieur for the win

De vier muren van je studentenkamer beu, maar de bib (of, waarom niet, de nachtclub) zit al vol? Zoek je heil in één van deze cafés, waar wifi, rust en die broodnodige koffie je door de blok heen loodsen. Ook handig voor de freelance werkmens trouwens.

1. JAT CAFÉ

café_brussel_blokken_jat_hinterland_poz_parlor_workshop

Hier moet je zijn voor een gemoedelijke sfeer, houten tafels, genoeg stopcontacten om iedereen zoet te houden en lekker comfy zetels. Pluspunt is dat het café ook veel daglicht binnenlaat, nadeel zijn dan weer de hoge prijzen -die je overigens wel snapt eens je de verleidelijke juice bar en coco donuts op het menu hebt gespot.

 Jat Café: Naamsestraat 28 

2. PARLOR COFFEE

café_brussel_blokken_jat_hinterland_poz_parlor_workshop

Ook hier gezelligheid troef. Je krijgt de keuze tussen kleine werktafeltjes of zachte zetels om tijdens je pauze even in neer te ploffen. Er draait de hele dag door zachte achtergrondmuziek en de nooit eindigende stroom cookies zorgen ervoor dat je nooit honger krijgt. Dit ultra kalme café is gespecialiseerd in lekker koffies (met specialiteiten uit Honduras, uit Ethiopië of lekker ijzig met karamel) en deugddoende smoothies.

 Parlor Coffee : Charleroisesteenweg 203

3. WORKSHOP CAFÉ

café_brussel_blokken_jat_hinterland_poz_parlor_workshop

Deze plek heeft haar naam niet gestolen en richt zich specifiek op de studieuze en werkende medemens. Niemand die een ongewenst praatje zal komen slaan, de meeste klanten zitten hier achter hun scherm gekluisterd. Kil? Allerminst, jazzy sfeermuziek, zetels met fluffy schepenvachtjes en een prachtige mezzanine geven de blok een gemoedelijk après-ski sfeertje. Stekkers zijn er ook in overvloed en er is een goede wifi verbinding. Prijzen zijn aan de hoge kant, maar je gaat er de blok bijna leuk door vinden.

Workshop Café : Louizalaan 146 (Of haar kleine zusje in de Naamsestraat 87)

4. POZ'' CAFÉ

café_brussel_blokken_jat_hinterland_poz_parlor_workshop

Doe hier maar net alsof je thuis bent! Donzige zetels, een kleurrijk interieur, grote glazen wanden die het daglicht uitnodigen, een groot zonneterras, gratis wifi en degelijke prijzen: ideaal voor wie een urenlange studiemarathon onderneemt. Vergeet jezelf zeker niet te belonen met één van de ongelooflijke hot cocoa’s aan de bar!

Poz'' Café: Defacqzstraat 92

5. HINTERLAND

café_brussel_blokken_jat_hinterland_poz_parlor_workshop

Hinterland beschrijft zichzelf als een “refuge urbain” en dat is exact wat wij nodig hebben in deze druilerige januarimaand. Alomtegenwoordig daglicht, hyper snelle wifi en een gezond menu dat je de water in de mond brengt. Energiedipje? Wedden dat je je na één van Hinterlands legendarische açaï bowls, matcha thee of ginger shot alweer tegen kan?

Hinterland: Charleroisesteenweg 179

Blok jij vanuit Leuven? Dan raden we je aan met al je boeken in één van deze gezellige koffiebars neer te ploffen. En voor wie toch liever thuis blijft zitten: ga voor je pauze voor één van deze gezonde snacks die je concentratievermogen bevorderen!