9 koffiebars in Leuven waar je kan werken of studeren

Geüpdatet op 20 mei 2022 door ELLE België
9 koffiebars in Leuven waar je kan werken of studeren Aidana Khabdesh - Unsplash

Loop je thuis de muren op? Werk of studeer in één van deze toffe koffiebars in Leuven. Gratis wifi, overheerlijke koffie en lekkers, wat wil je nog meer?

Koffie en Staal

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Koffieenstaal (@koffieenstaal)

Een plek waar je koffie, meubels en juwelen allemaal samen vindt? Dan moet je bij Koffie en Staal zijn! Deze hippe koffiebar heeft de perfecte lichtinval met een mooie inrichting. Als je het studeren even beu bent, kan je ook eens gaan neuzen tussen de vele juweeltjes. Een klein hongertje? Geen probleem, want hier kan je ook gezellig ontbijten of lunchen (en het heerlijke vegan gebak mag je zeker niet overslaan).

Adres: Dirk Boutslaan 12.

Swartehond

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Swartehond (@swartehond_coffeehouse)

Swartehond is gelegen aan een rustig pleintje. Ideaal om voor je pauzes even een frisse neus te halen! Er is daarnaast een uitgebreid aanbod aan koffie en taart (de mocha is er heerlijk). Verder kan je voor een klein hongertje ook smullen van de bagels. De bijna uitsluitend Spaanse barista's zorgen voor een vakantiegevoel.

Adres: Joris Helleputteplein 1.

Madmum

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door madmum coffee (@madmumcoffee)

In het hart van Madmum schuilt Pieter Claes. Dankzij zijn jarenlange ervaring in de sector kan je in Madmum kwaliteitsvolle koffie drinken. Ondertussen vind je al drie koffiebars terug in Leuven, waaronder eentje vlak onder de bibliotheek van de  Letterenfaculteit. Bij de andere koffiebars kan je na een zware blokdag nog een drankje drinken in de avond. De ideale beloning toch?

Adres: 

  • Tiensestraat 38.
  • Erasmusplein 1.
  • Vaartkom 33.

Barboek

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door barboek (@barboek_)

Barboek is een boekenwinkel en koffiebar in één. Met de grote werktafel en kleine hoekjes met knusse zetels is dit ook de place to be om goed te studeren. Bovendien kan je, van zodra het zonnetje schijnt, buiten op de patio of op het terras terecht.

Adres: Schrijnmakersstraat 17.

Noir

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Noir Coffeebar (@noircoffeebar)

Dankzij de losse sfeer en de comfortabele zetelhoekjes voel je je bij Noir meteen thuis. Denk daar nog een uitgebreide koffiekaart  bij en je bent vertrokken.

Adres: Naamsestraat 49.

Elisa

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Elisa by JAVA Coffee (@elisa.coffee)

Koffiebar Elisa is er eentje met een lange geschiedenis. Kathleen Claes eert haar overgrootmoeder door de jarenlange traditie van JAVA in haar koffiebar verder te zetten. Je koffiemoment komt hier in de oranjerie helemaal tot zijn recht. En dankzij de uitgebreide lunchkaart kan je hier lang blijven plakken.

Adres: Brusselsestraat 134.

Bar Berlin

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Bar Berlin Leuven (@barberlinleuven)

De twee vrienden Yorrith & Niels houden van Berlijn en wilden de chille vibe die ze daar voelden overbrengen naar België. En of dat gelukt is! De mix van vintage en strakke accenten in Bar Berlin zorgt voor een erg aangename sfeer. Extra plus: op sommige dagen is de bar langer geopend, zo kan je er extra lang vertoeven.

Adres: Brusselsestraat 115

Anna Coffee & Tea

Anna Coffee & Tea in hartje Leuven straalt liefde en warmte uit. In deze gezellige koffiebar in hartje Leuven vind je een ruim assortiment aan koffie en thee én dagelijks verse taarten en gebak! Aan de grote tafel of in de kleine hoekjes kan je zonder problemen urenlang werken of studeren.

Adres: Leopold Vanderkelenstraat 27.

Le Mustache

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Le Mustache (@lemustacheleuven)

Le Mustache in de Tiensestraat is bekend om haar uitgebreid aanbod aan speciale koffies. Daarnaast bieden ze thee en lunchmogelijkheden zoals bagels en frisse slaatjes aan. Ook deze koffiebar is uitstekend geschikt om een dagje te blokken of te werken. De locatie is ideaal omdat de koffiebar vlakbij meerdere faculteiten ligt.

Adres: Tiensestraat 129.

LEES OOK: Dit zijn onze 23 favoriete koffiebars in Antwerpen

(Stagiaire Fleur Tollet)