Dit zijn de beste koffiebars waar je kan blokken in Leuven

Geüpdatet op 29 augustus 2018 door ELLE België
Dit zijn de beste koffiebars waar je kan blokken in Leuven

De blok, a.k.a. de vervelendste tijd van het jaar voor studenten, is weer in aantocht. Ben je de muren van je kot beu en vind je de stilte in de bib vervelend? Wij vonden vijf toffe koffiebars in Leuven met de chillste vibe om uren te blokken! Niet onbelangrijk: er is gratis wifi.

Barboek

Blok studeren in Leuven Barboek
(c) Barboek.

Barbóék is een boekenwinkel en koffiebar in één. Met de grote werktafel en kleine hoekjes met knusse zetels is dit ook de place to be om goed te studeren. Bovendien kan je, van zodra het zonnetje schijnt, buiten op de patio of op het terras terecht.

Adres: Schrijnmakersstraat 17. 

1/

Noir

Blok studeren in leuven Noir Coffee
(c) Yannis Gutmann.

Dankzij de losse sfeer en de comfortabele zetelhoekjes voel je je bij Noir meteen thuis. Denk daar nog een uitgebreide koffiekaart (ook de chai latte is er héélijk) bij en je bent vertrokken voor uren blokplezier.

Adres: Naamsestraat 49.

2/

Bar Berlin

Blok studeren in Leuven Bar Berlin
(c) Bar Berlin.

De twee vrienden Yorrith & Niels houden van Berlijn en wilden de chille vibe die ze daar voelden overbrengen naar België. En of dat gelukt is. De mix van vintage en strakke accenten in Bar Berlin zorgt voor een erg aangename sfeer. Extra plus: op sommige dagen is de bar langer geopend, zo kan je extra lang studeren!

Adres: Brusselsestraat 115. 

3/

Anna Coffee & Tea

Blok studeren in Leuven Anna Coffee & Tea
(c) Anna Coffee & Tea.

Anna Coffee & Tea in hartje Leuven straalt liefde en warmte uit. In deze gezellige koffiebar in hartje Leuven vind je een ruim assortiment aan koffie en thee én dagelijks verse taarten en gebak! Aan de grote tafel of in de kleine hoekjes kan je zonder problemen urenlang studeren.

Adres: Leopold Vanderkelenstraat 27.

4/

Le Mustache

Blok studeren in Leuven Le Mustache
(c) Le Mustache.

Le Mustache in de Tiensestraat is bekend om haar uitgebreid aanbod aan speciale koffies. Daarnaast bieden ze thee en lunchmogelijkheden zoals bagels en frisse slaatjes aan. Ook deze koffiebar is uitstekend geschikt om een dagje te blokken. Je vindt er zonder twijfel een plaatsje aan de vele tafeltjes of in het gezellige salon.

Adres: Tiensestraat 129.

(Stagiaire Kirsten Van Elsen)