HOTSPOT: cultbeautymerk Aesop opent de deuren in Antwerpen

Gepubliceerd op 26 november 2018 door Laure Vandendaele
HOTSPOT: cultbeautymerk Aesop opent de deuren in Antwerpen

En dat maakt het cadeautjes jagen net een tikkeltje makkelijker.

Antwerpen mag dan wel de modestad bij uitstek zijn, ook op beautygebied valt in de Koekenstad steeds meer te beleven. Zo nam het Australische culbeautymerk Aesop onlangs zijn intrek in de Kammerstraat, op een steenworp van de Dries Van Noten boetiek. In het hoekpand, nog niet zo lang geleden gekenmerkt door een fel roze en geel geschilderde gevel, creëerde architect Jean-Philippe Bonnefoit een warme thuishaven voor de rigoureus geschikte producten van down under. Met Belgische knipoog, want de lampjes boven de kasten in notelaar zijn een verwijzing naar de ‘pipe’ van René Magritte. Zo kreeg het allereerste Belgische winkel een compleet eigen identiteit, een van de stokpaardjes van het merk dat wereldwijd een aantal erg Instagramwaardige filialen heeft. Eén ding hebben ze met elkaar gemeen: de wastafel waar alles producten getest kunnen worden en waar de Aesops – zoals het winkelpersoneel intern wordt genoemd – je op een handmassage trakteren.

 

Kerstshoppen

Naast het volledige gamma van handzepen, huidverzorgingsproducten en shampoos waarmee het merk faam verwierf, vind je in de flagship store ook een aantal verrassingen zoals een shampoo voor je trouwe viervoeter of de Post-Poo drops (€ 25,00) die je na een bezoek aan het kleinste kamertje in de toiletpot druppelt. We geven het maar mee, mocht u nog op zoek zijn naar een last minute kerstcadeautje.

aesop gift iris van herpen
The Familiar Horizon, 75 euro

Dit seizoen slaat Aesop de handen in elkaar met de modeontwerpster Iris Van Herpen voor een serie Holiday gift kits, onder de noemer ‘Atlas of Attraction’. Het uitgangspunt van elke kit is de bijzondere aantrekkingskracht tussen bepaalde plaatsen, ideeën en persoonlijkheden zo eigen aan de feestperiode rond het jaareinde.

Aesop, Kammenstraat 19, 2000 Antwerpen.

Klik hier voor meer Antwerpse beauty adresjes