We love: dit zijn de coolste oma’s op Instagram

Geüpdatet op 21 augustus 2018 door ELLE België
We love: dit zijn de coolste oma’s op InstagramPHOTOGRAPHY: CALVIN AUGUST LOM & LYN SLATER

Op liefde staat geen leeftijd, dat weten we allemaal. Maar ook als influencer hoef je niet per se jong te zijn. Dat bewijzen deze Instagram oma's.

Hun stijlgevoel ligt net zo hoog als hun leeftijd en ze hebben lak aan het stereotiepe beeld van 60-plussers. Op hun account valt geen permanent of vleeskleurige panty te bespeuren, maar wel trendy outfits en prachtig geposeerde foto's.

1/

Lyn Slater

De 64-jarige Lyn is met 500.000 volgers een echt fenomeen. Haar stijl is steeds up-to-date en haar foto's zijn een inspiratie voor elke Instagram fan. Lyn runt ook de blog Accidental Icon, waarop ze haar favoriete designers bekend maakt, samenwerkingen deelt en natuurlijk eigen outfits toont.

2/

Iris Apfel

Iris is de oudste en ongetwijfeld meest beroemde Instagram granny aller tijden. Hoewel ze binnenkort 97 kaarsjes mag uitblazen (dat wordt een reuze taart), ziet ze er nog springlevend uit. Apfel blijft volop boeken schrijven, covershoots doen en vooral haar excentrieke zelf zijn. 

3/

Britt Kanja

https://instagram.com/p/BmjD5YZlUqC/?taken-by=britt.kanja

De Duitse Britt is professioneel model en wordt ook wel de 'Audrey Hepburn van Berlijn' genoemd. Ze is eind zestig, maar ziet er een pak jonger uit. Britt heeft een heerlijke vintage stijl, waardoor het lijkt alsof ze uit een teletijdmachine gekropen is.

4/

Eveline Hall

https://instagram.com/p/Bhj8euKBwMn/?taken-by=eveline_hall

Ook deze Instagrammer is full-time model. Ze werd pas ontdekt toen ze al 60 was. Eveline Hall dankt haar fantastische figuur aan jarenlang balletdansen. Hall is een bezige bij, want naast model is ze ook zangeres en actrice. Wij zouden er alles aan doen om net zo mooi oud te worden als Eveline.

5/

Sarah-Jane Adams

https://instagram.com/p/BfyrEuthj29/?hl=nl&taken-by=saramaijewels

De 63-jarige Sarah-Jane is de meest rebelse oma on the 'gram. Op haar pagina zie je haar gehuld in een Adidas trui of rijdend op haar nieuwe motor. Haar grijze haren draagt ze met trots en haar kleurrijke outfits maken je gegarandeerd vrolijk.

6/

Maye Musk

Klinkt deze familienaam je bekend in de oren? Meestal zijn het de vrouwen van bekende personen die massaal gevolgd worden, maar in dit geval is het de moeder van Elon Musk die de spotlights steelt op Instagram. De 70-jarige Maye Musk is een beroemd model, ze verscheen al in een Beyoncé video en is het gezicht van Swarovski. You go Maye!

7/

Dorrie Jacobson

View this post on Instagram

The second you stop having fun....you start getting old. Half the things I do for my fashion blog are ridiculous. I change in alleys during photo shoots, I stand in the middle of Fremont Street in my underwear, and I walk around town wearing bunny ears....but being silly is a lot of fun. I probably look a bit bonkers, but when you stop being self conscious and worrying about what other people think, you realize that no one really cares, and that allows you to take some risks and have adventures you wouldn’t have otherwise. #wordsofwisdom #ageisjustanumber #agelessstyle #ageisanattitude #advancedstyle #lasvegasblogger #dtlv #streetstyle #over50 #styleinfluencer #seniorstylebible #83andglam

A post shared by Senior Style Bible (@seniorstylebible) on

De Amerikaanse Dorrie Jacobson is een voormalige Playboy Bunny en runt Senior Style Bible. Dorrie is 83 en leeft haar beste leven in Las Vegas, wat te zien is aan haar liefde voor al wat blinkt. Bij het zien van haar foto's krijgen we Kris Jenner-vibes.

 

Bekijk ook deze vijf tips om van je Instagram een succes te maken, of vind inspiratie op deze gezonde Instagrampagina's.

(stagiaire Lore Ginneberge)