5 tips om van je Instagram een succes te maken

Geüpdatet op 9 mei 2017 door ELLE België
5 tips om van je Instagram een succes te maken

Om je Instagram succesvol te maken en je aantal followers te verhogen, zijn er een paar regels die je kan volgen. Wij geven je 5 tips om bekend te worden op het populairste sociale netwerk van het moment.

Enkele cijfers

Instagram telt 700 miljoen gebruikers, dagelijks worden er 95 miljoen foto's en video's geplaatst en 4,2 miljard likes uitgedeeld. Dankzij de InstaStories overstijgt het medium bovendien zijn grote concurrent Snapchat met meer dan 200 miljoen gebruikers per dag.

Op slechts twee jaar tijd zijn het aantal gebruikers op Instagram verdubbeld en is het medium uitgegroeid tot een van de belangrijkste sociale netwerken.

In het boek "Le livre qu’il vous faut pour réussir sur Instagram" geven 50 van de meest invloedrijke gebruikers ter wereld hun tips en tricks om van je eigen account een echt succes te maken.

1/

1. Je profiel optimaliseren

Het is belangrijk om de look van je profiel goed te verzorgen. Kies eerst en vooral een gebruikersnaam die bij het thema van je feed past, maar schrijf ook een aantrekkelijke en gestructureerde bio. Hierbij raden we het gebruik van emoji sterk aan, die laten je toe om creatief te zijn in een beperkt aantal tekens. Deze twee puntjes zijn van cruciaal belang omdat ze de aandacht en interesse van eventuele followers trekken.

Tip: Om in je bio gebruik te kunnen maken van meerdere regels, schrijf je best eerst in de kladblok van je smartphone en copy-paste je je tekst daarna op je profiel.

Instagram

2/

2. Beperk het aantal effecten op je foto’s

Instagram

Amaro, Valencia, Earlybid, Lo-Fi,.... Iedereen kent deze Instagram-filters, maar je bent best spaarzaam in het gebruik ervan. Het is zelfs beter om handmatig een aantal effecten toe te passen. Door te klikken op het tabblad "bewerken", kan je de helderheid, het contrast en zelfs de scherpte van je foto aanpassen in slechts een paar clicks.

Hier geldt slechts één regel: homogeniteit! Een Instagram feed oogt veel aangenamer wanneer alle foto’s bij elkaar passen.

Tip: Voel je je beperkt door de bewerkingsopties van Instagram? Er zijn een heleboel apps te downloaden die je veel meer mogelijkheden geven, zoals Darkroom of InstaSize.

3/

3. Toon jezelf

Instagram

Het volstaat niet om alleen maar mooie foto's van landschappen of van je beautyroutine te tonen. Je followers hebben nood aan authenticiteit en willen zich kunnen identificeren met de mensen die ze volgen. Zelfs als je niet de grootste fan bent van selfies, kan het geen kwaad om af en toe een foto van jezelf te delen, zo creëer je een gevoel van nabijheid.

Tip: Om oninteressante selfies en andere duck faces te vermijden, zoek je best een goede reden om een foto van jezelf te posten, bijvoorbeeld om je nieuwe lippenstift te showen.

4/

4. Wees subtiel

Instagram

Velen zijn geneigd om aan hun foto’s een hele resem hashtags toe te voegen. Voorzichtigheid is geboden. Door te veel hashtags onder je foto's te gebruiken lijkt het enkel alsof je wanhopig op zoek bent naar extra likes. Door het aantal te beperken tot twee of drie kan de zichtbaarheid van je post verminderd worden, maar het levert je wel oprechte interesse en trouwe volgers op.

Tip: Verberg je hashtags in een comment onder je foto, zodat ze snel worden verborgen wanneer er andere opmerkingen verschijnen.

5/

5. Laat je creativiteit spreken 

Instagram

Creatief zijn is een belangrijke troef om succesvol te worden op Instagram. In plaats van de zoveelste food-porn of hotdog legs foto de delen (je hebt deze trend ongetwijfeld al gezien, waarbij mensen hun gebruinde benen fotograferen op het strand, waardoor ze lijken op twee kleine Zwan worstjes), is het beter om inventief te zijn. Ga dus aan de slag en bedenk een volledig crazy concept dat je nog niet eerder online gezien hebt. Zo zal je al snel merken dat je niet de enige bent die ervan houdt gek te doen.

Tip: laat je inspireren door alles wat je omringt en raadpleeg boeken die je creativiteit stimuleren, zoals "Tous créatifs" van Pyramyd Editions.

Wil je graag nog meer tips om je Instagram succesvol te maken? "Le livre qu'il vous faut pour réussir sur Instagram" van Pyramyd Editions, 14,16€

PS: Deze app helpt je om je Instagram feed mooier te maken.

(Via ELLE Belgique, Stéphanie Cheron)