10 absurde Instagram hypes

Geüpdatet op 3 oktober 2017 door ELLE België
10 absurde Instagram hypes

We maken ons allemaal wel eens schuldig aan de duckface. Misschien is dat tuiten van je lippen al een reflex geworden van zodra iemand zijn camera op jou richt? De duckface is zeker niet de enige – achteraf gezien vaak schaamtevolle – poseertrend die op Instagram circuleert. ELLE lijst op.

Hot dog/ Hot legs

Schermafbeelding 2015-09-24 om 10.26.51

Je zag ze al op je Instagram feed verschijnen: vakantiefoto's waarop je enkel gebruinde, geoliede benen ziet met een prachtig landschap op de achtergrond.

Een anonieme Tumblr-gebruiker vond echter dat die (magere) benen op hotdogs lijken. Om dat te illustreren, dropte hij foto's met worstjes tussen de echte foto's. Het spelletje was begonnen en de trend groeide uit tot een blog. Tot op heden blijven worstjesfans en vakantiegangers verwarrende foto’s posten.

rs_560x415-130819161905-1024.HotDogLegs

1/
De thigh gap

Schermafbeelding 2015-09-24 om 10.27.57

Deze trend riep protest op van menig feministe. De regel van dit absurde schoonheidsideaal luidt namelijk: hoe groter de ruimte tussen je bovenbenen wanneer je rechtop staat, hoe beter. De trend begon gek genoeg aan mannelijke zijde. Er ontstond een "fanpagina" op Facebook die meer dan 7.000 likes telt. Het beautyverschijnsel bleef helaas onder jonge meiden niet onopgemerkt, wat resulteerde in een heropflakkering van crashdiëten. 
De thigh gap kent inmiddels een gezondere - ook wel provocerendere – opvolger. Lees verder!

2/

De thigh brow

Schermafbeelding 2016-08-26 om 09.24.31

Niet de eyebrow, maar de thigh brow! Dit is de lijn tussen het vrouwelijk dijbeen en de heup die zichtbaar wordt als je hurkt of in kleermakerszit belandt. Verschillende celebs lieten zich in een van deze poses fotograferen en deelden de resultaten op sociale media.

In tegenstelling tot de thigh gap heeft deze rage geen bittere gevolgen. Elke vrouw kan een thigh brow maken en de lijn is zelfs beter zichtbaar als je wat voluptueuzer bent! Reclaim your curves!

Uiteraard kunnen de Kardashians niet ontbreken in de ontwikkeling van deze trend. Vooral Kylie laat graag zien wat voor vlees ze in de kuip heeft. Zij is zeker niet vies van instagramtrends - ongewild lanceerde ze er zelfs eentje…

3/

De Fish Gape 

FISH-GAPE

Selfies zijn goed voor de gezichtsspieren, zoveel is duidelijk. Ogen zo wijd mogelijk opensperren, lippen zo stijf mogelijk tuiten, neusvleugels intrekken en wenkbrauwen de hoogte in trekken: tot voor kort waren dit de basics van de grote selfie gymnastiek. Tel daar vanaf nu ook de techniek van opgekrulde lippen bij. De zogenaamde fish gape vraagt immers zichtbare voortanden én getuite lippen tegelijk. Het goede nieuws? Het ziet er voor één keer ook echt goed uit, en dat ondanks de vergelijking met vissen.

Wie zich selfiegewijs reeds tot het vissendom bekeerde? Onder andere Kim Karashian (natuurlijk), Doutzen Kroes, Ariana Grande, Jourdan Dunn, Rosie Huntington-Whitely en Selena Gomez.

4/

Sparrow face

sparrow-face1

Vooral de Japanse meisjes zweren bij de "verwonderde mus". Lees hier hoe je eraan begint.

5/

Bikini bridge

Schermafbeelding 2015-09-24 om 10.30.01

De bikini bridge is een angstwekkende trend op sociale media. Slanke vrouwen posten massaal foto's van hun bikinibroekje dat door de heupbeenderen opgespannen wordt, op die manier ontstaat er een soort brug die de onderbuik niet mag raken.

 

6/

Duck face

Schermafbeelding 2015-09-24 om 10.30.49

Deze klassieker behoeft geen uitleg.

7/

De squinch

Schermafbeelding 2015-09-24 om 10.32.08

Deze recente rage is een uitvinding van Amerikaanse fotograaf Peter Hurley en betekent zoveel als het lichtjes samendrukken van de onderste oogleden. Lees: Lichtjes! De ogen compleet dichtknijpen draagt niet bij aan een mooie selfie, lijkt ons!

8/

Tandpijn pose

Schermafbeelding 2015-09-24 om 10.33.01

Hier zijn ze weer, de Japanners. Wie in Japan helemaal hip wil zijn, moet tandpijn faken! Op magazinecovers poseren modellen steevast met hun hand zielig aan hun kaak. Hoe kan zo'n bizarre pose trending zijn? Het ziet er allerminst aantrekkelijk uit? Volgens de Japanners echter, wordt je gezicht er schattiger, kleiner en slanker door.

(Stagiaire Elise Van de Meulebroucke)