Cocktail time: dit zijn de allerleukste zomerbars van België

Gepubliceerd op 6 Juni 2018 door Maxine Detaellenaere
Cocktail time: dit zijn de allerleukste zomerbars van België

Wie zegt er dat je het vliegtuig op moet om te genieten van een zalig vakantiegevoel? Deze zomer struikel je over de leuke zomerbars in heel wat Belgische steden.

Zit je graag met je voeten in het zand, duik je liever een buitenzwembad in of geniet je nog het meest van een wijds uitzicht op de skyline van je hometown? Wij selecteerden onze 10 favoriete zomerbars waar je je gegarandeerd het hele seizoen lang op vakantie waant.

1/

Rooftop black Smoke - Antwerpen

Deze zomerbar bevindt zich op 21 meter hoogte, waardoor je kan genieten van een prachtig zicht op de skyline van Antwerpen. Het team van topbartender Donald Simons shaket en stirred er heerlijke cocktails en sharing platters in de ‘Craftbeer & Cocktailbar’. Krijg je honger? Je kan er ook terecht voor een smakelijke BBQ-lunch.

Meer info vind je op blacksmoke.be

Adres:
Boomgaardstraat 1
2018 Antwerpen

2/

Regatta Beach Club - Antwerpen

https://www.instagram.com/p/BjcI5yij_0X/?taken-by=regattaclub

Ben je een Sporty Spice of fitgirl? Bij de Regatta Beach Club kan je wakeboarden en daarna nieuwe energie opdoen met een portie healthy finger food of jezelf belonen met een lekkere cocktail. Wandel je de steiger over, dan arriveer je in het restaurant dat drijft op het water, een ideale locatie om te genieten van een lekkere lunch of diner bij zonsondergang.

Meer info vind je op regattaclub.be

Adres:
Katwilgweg
2050 Antwerpen

3/

Ipanema - Hasselt

https://www.instagram.com/p/BjPhwkpjV0d/?taken-by=ipanemahasselt

Onder het motto 'Lets flamingle' brengt de zomerclub in de achtertuin van de legendarische Versuz je in tropische sferen. Je kan er terecht voor een hapje en een drankje, maar ook voor een verfrissende plons in het zwembad. Tijdens deze editie mag je je je naast zomerse dj-sessies ook aan live optredens verwachten.

Meer info vind je op ipanema-hasselt.be

Adres:
Trichterheideweg
3500 Hassselt

4/

Bocadero - Antwerpen

Cocktail time: dit zijn de allerleukste zomerbars van België - 1

In het hart van het bruisende 't Eilandje vind je Bocadero: een stadsstrand met beachbar en vier pop-uprestaurants waarvan eentje een authentiek Hawaiaans restaurant met trendy pokébowls. Aloha!

Meer info vind je op bocadero.be

Adres:
Rijnkaai 150
2000 Antwerpen

5/

Bar Noord - Antwerpen

© barnoord.be

Geniet met een lekkere cocktail en een pizza recht uit de houtoven van het groene uitzicht op het park Spoor Noord. Op zondag kan je bij Bar Noord ook terecht voor een gezellige brunch met je girl squad of je allerliefste.

Meer info vind je op barnoord.be

Adres:
Bar Noord
Park Spoor Noord
2060 Antwerpen

6/

Gaston - Gent

Kan je een cocktail spot with a view wel smaken? Dan zit je sowieso goed bij rooftopbar Gaston in Gent. Bovendien verblijdt de bar je deze zomer met een heus strand op het dakterras. Ben je in een - quasi - sportieve bui, laat je dan eens gaan op de petaquebanen.

Meer info vind je op gaston-gent.be

Adres:
Hurstweg 8
9000 Gent

7/

Zebrabeach - Gent

Cocktail time: dit zijn de allerleukste zomerbars van België - 5

Wie zegt er dat je in het centrum van Gent niet aan het strand kan liggen? Op Zebrabeach aan het Zuid waan je je de hele zomer lang in het paradijs. Ben jij - of je liefste - een voetbalfan? Dit jaar kan je in de Zebrastraat het WK volgen op het grote scherm.

Meer info vind je op zebrabeach.be

Adres:
Zebrastraat 32
9000 Gent

8/

Urb Egg - Brugge

Cocktail time: dit zijn de allerleukste zomerbars van België - 7

In de officiële bar van het hedendaagse kunst- en architectuur project De Triënnale kan je heerlijk aperitieven en bovendien een flinke brok cultuur meepikken. Het Urb Egg-cafe is een echte aanrader voor kunstliefhebbers, want er staat onder meer een performance van artiest Tomàs Saraceno op het programma.

Meer info vind je op facebook.com/urbeggcafe

Adres:
Stationspark tussen Stationsplein en Boeveriepoort.
8000 Brugge

9/

SOMMAR - Antwerpen

zomerbar, gent, antwerpen, brugge, brussel, kortrijk, beachbar

Dit jaar strijkt SOMMAR neer op het Eilandje aan Hangar 26/27, in de schaduw van het MAS en met een prachtig uitzicht op de Schelde. De zomerbar wordt een 'Urban Oasis' in het midden van de stad, met een nomadische sfeer.

Meer info vind je op sommar.be

Adres:
Hangar 26/27
Rijnkaai 101
2000 Antwerpen

10/

The Night - Brugge

Cocktail time: dit zijn de allerleukste zomerbars van België - 11

The Night mag zich een van de oudste pop-upconcepten in België noemen, want deze zomerbar zag het daglicht al in 1979. Je kan je er van je sportiefste kant laten zien op het beachvolleystrand en daarna lekker relaxen met een drankje op het zonneterras. Blijf je plakken tot 's avonds, dan kan je je moves like Jagger demonstreren op de dansvloer.

Meer info vind je op zomerbarthenight.com

Adres:
Tillegemstraat 55
8000 Brugge

11/

Bar Amorse - Kortrijk

Cocktail time: dit zijn de allerleukste zomerbars van België - 13

Kraak deze zomer een flesje rosé in Bar Amorse, een gezellige openluchtbar aan de Leie. Regelmatig worden er ook dj-sets gedraaid, voor wie houdt een streepje muziek.

Meer info vind je op facebook.com/baramorse

Adres:
Budapark
8500 Kortrijk

12/

Play Label Rooftop - Brussel

https://www.instagram.com/p/Bie0pyYAcod/?tagged=playlabelrooftop

Een danske placeren met uitzicht op de skyline van onze hoofdstad? Dan moet je deze zomer bij Play Label Rooftop zijn. Wanneer de zon ondergaat verandert dit hippe dakterras in een populaire feestplek.

Meer info vind je op facebook.com/playlabelrooftop

Adres:
Cellebroersstraat 97
1000 Brussel

13/

Jardim - Antwerpen

Is een boho-sfeertje wel je ding, dan zit je deze zomer goed in de Antwerpse zomerbar Jardim. Met een margarita en enkele lekkere tapas binnen handbereik geniet je er vanop het dakterras van de ondergaande zon aan de Scheldebocht.

Meer info vind je op jardim-antwerp.be

Adres:
Scheldekaai 28
2000 Antwerpen

14/

Club Cabane Family Beach - Antwerpen

https://www.instagram.com/p/Bjg-TdKDaSE/?taken-by=clubcabanefamilybeach

Zoals de naam al verklapt is Club Cabane Family Beach erg geschikt voor wie kinderen heeft. Als ouder kan je genieten van een schitterend zicht op de Schelde, met een lekkere cocktail en een petanquebal in de hand, terwijl de kleinsten veilig kunnen spelen op het speelplein, onder toezicht van een gediplomeerde kinderoppasser. Je kan er ook de hele dag door proeven van lekkere gerechten op de brasseriekaart.

Meer info vind je op clubcabanefamilybeach.be

Adres:
Jachthavenweg 1
2050 Antwerpen