Dit zijn de 10 leukste terrasjes van Antwerpen

Geüpdatet op 4 oktober 2017 door Elise
Dit zijn de 10 leukste terrasjes van Antwerpen

Ein-de-lijk. Het moment waarop we een hele winter naar uitkeken: sweater weather maakt plaats voor terrasjesweer. Bemachtig een plekje op één van deze adresjes om optimaal van het zonnetje te genieten. 

#1. Banningville

Bij Banningville op 't Zuid kan je terecht voor het beste van de Midden-Oosterse keuken. Bestel er verschillende hapjes to share en krijg een kleurrijke tafel vol lekkers. Denk daarbij aan héél veel kruiden, geuren, kleuren en groenten.

Naast lekker eten, huizen er deze zomer ook een aantal hippe events. Op zondagen worden er Sunny South Up Brunches georganiseerd en op vrijdag kan je er terecht voor Falafel Fridays

banningville_hotspot_antwerpen-970x508

Praktisch

Pacificatiestraat 36, 2000 Antwerpen (hoek Emiel Banningstraat).

1/

#2. Café Storm

Dit café op het gelijkvloers van het MAS museum is absoluut één van de mooiste terrasjes in Antwerpen. Met uitzicht op het Het Eilandje en de jachthaven heeft Café Storm wel degelijk een terras with a view.

©Instagram: max.broeckhuysen
©Instagram: max.broeckhuysen

Praktisch

Hanzestedenplaats 5, 2000 Antwerpen (Het Eilandje)

2/

#3. Caffè Barbossa

Aan de overkant van het heilige triumviraat der Antwerpse Cafés (lees: Korsakov, Hypothalamus en Pallieter) is sinds oktober 2016 een nieuwe zaak gevestigd. Barbossa wordt uitgebaat door twee broers die niet aan hun proefstuk toe zijn als het gaat om horeca-ervaring. Geniet van een goed glas wijn of een stijlvolle Italiaanse cocktail geserveerd met traditionele zuiderse hapjes.

adresjes-antwerpen

Praktisch 

Sint-Jorispoort 2-4, Antwerpen

3/

#4. Lazy Jack 

Of je nu wil aperitieven, lunchen of dineren, bij Lazy Jack kan je op elk uur van de dag terecht. Geniet van een drankje en een hapje in het zwoele avondlicht met een heerlijk zicht op het water. De locatie is niet alleen uniek, ook het interieur is stijlvol ingericht. Kortom: het hele kader is on point.

P.S. Op het ruime terras is plaats voor een spelletje jeu de boules tot zelfs een ontspannende yogasessie.

terrasjes-antwerpen-lazy-jack

Praktisch

Kattendijkdok Oostkaai 22a, 2000 Antwerpen

4/

#5. Charlie’s

Voor een goede (glutenvrije - voor wie wenst) start van de dag moet je bij Charlie’s zijn. De koffie of thee staan er al klaar, nu alleen nog de lekkerste tartine, salade of yoghurt kiezen.

P.S. De menukaart Charlie's biedt een breed gamma aan allerlei soorten cappucino's, lattes en iced coffees. Wat dacht je van een latte met rijst- of amandelmelk?

P.S.2: Vergis je niet, Charlie's is sinds enkele weken verhuisd naar de overkant van de straat.

terrasjes-antwerpen

©handirighislaine

Praktisch

Volkstraat 63 - 2000 Antwerpen
www.charliesantwerpen.be

5/

#6. Revista

Bij Revista - Spaans voor 'tijdschrift' - kan je de krant lezen en er een lekker koffietje bij drinken. Naast magazines uit de nationale en internationale pers prijken andere bekende en mindere bekende covers uit de mode-, lifestyle, muziek- en designwereld. Snuffel er gerust tussen hun boeken- of muziekcollectie. Een uitgelezen plek (pun intended).

©Instagram: Revista_antwerpen
©Instagram: Revista_antwerpen

Praktisch

Karel Rogierstraat 47, Antwerpen

6/

#7. Kolonel Koffie

In een onontdekt gedeelte van de stad Antwerpen, net voorbij het Zuid en nog niet op het Kiel, vind je op de gezellige Troonplaats ook Kolonel Koffie terug.

Het is - zoals de naam al verraadt - een koffiebar van de hoogste graad. Met onder andere de Brewbar waar je drip koffie en XXL thee (voor 3 euro) kan krijgen naar keuze, is dit de nieuwe favoriete freewifi spot voor menig koffie en thee liefhebber.

Dankzij de uitstekende ligging, kan je hier gemakkelijk heel de dag blijven zitten met de zon op je snoet.

terrasjes-antwerpen-koffie-kolonel

Praktisch

Montignystraat 51, 2018 Antwerpen

7/

#8. Juno

Bowls, bowls, bowls! Foodies vinden gegarandeerd hun gading op één van de zonnigste en meest authentieke pleintjes van de stad. Bij Juno - sinds een jaar een gevestigde waarde- worden heerlijke eerlijke food bowls geserveerd om te lekker.

Nood aan een dosis vitamientjes? Hier moet je zijn.

terrasjes antwerpen

Praktisch

Vrijdagmarkt 5, Antwerpen

8/

#9. Baron

Je bent pas écht in Antwerpen geweest als je... "Den Baron" hebt bezocht. Dit café is een klassieker op de Marnixplaats. Niet alleen in het weekend, maar ook op warme weekavonden is het wringen om een plekje te bemachtigen op één van de ludieke stoelen op het terras.

baron

Het succesrecept? De ambiance, de centrale ligging van het plein, en de levendige inwoners van het Zuid. De ideale afspreekplaats.

terrasjes antwerpen
©Instagram: dorien_dl

Praktisch

Marnixplaats 5, 2000 Antwerpen

9/

#10. Mon

Geef toe: hoe knus ziet dit terras er uit? Zoek verkoeling in de schaduw van het Mas bij Mon, een vaste waarde op het Eilandje. Vriendelijke ontvangst, vlotte bediening en veel dessertjes op de menukaart. Verkocht!

terrasjes-antwerpen

Praktisch

 Sint-Aldegondiskaai 30, 2000 Antwerpen