5 handige tips om goedkoop je vliegtuigtickets te boeken

Geüpdatet op 21 april 2022 door Laurence Donis en Maxine Detaellenaere
5 handige tips om goedkoop je vliegtuigtickets te boeken

Hasta la vista baby! Zelfs met een mini budget kan je de wijde wereld intrekken. Dit zijn onze slimme trucjes om te reizen aan zachte prijsjes.

Of je nu zin hebt in een romantische citytrip in Italië of juist een roadtrip met vriendinnen plant, het gebrek aan een dikke bankrekening hoeft geen obstakel te vormen om te gaan reizen. Er zijn natuurlijk enkele gekende basisregels die alle travel addicts maar al te goed kennen: je boekt je vliegtuigticket ruim op voorhand, je houdt de promo's in de gaten en je bent flexibel qua data maar ook qua bestemming... Maar wat zijn de kleine insidertrucjes die echt het verschil kunnen maken?

reizen goedkoop vliegtuig tickets

 

Kies voorzichtig je vluchtvergelijker

Want ze zijn niet allemaal gelijk. Sommige vluchtcheckers behoren tot specifieke luchtvaartmaatschappijen waardoor ze er alle baat bij hebben om bepaalde vluchten op de eerste plaats te zetten. Onze favorieten? Skyscanner en Kayak. Bovendien is het niet noodzakelijk om een specifiek land of datum in te geven, wat ideaal is wanneer je in een avontuurlijke bui bent maar geen zin hebt om veel te spenderen. Deze websites tonen je ook de goedkoopste maand voor elke bestemming en de dichtstbijzijnde luchthavens (soms is het een stuk goedkoper om te vertrekken of te landen in een kleinere luchthaven in de buurt).

Zet je browser op incognito-modus

Een vlucht twintig keer checken, merken dat de prijs elke keer stijgt en snel snel je tickets boeken opdat je ticket niet te duur wordt... Doet dat ook een belletje rinkelen? Om zo'n situaties te vermijden zet je best telkens je browser in incognito-modus (bij Chrome: cmd+shift+n). Een klein geek-trucje dat verhindert dat een website jouw interesse in een vlucht opmerkt en zo de prijs kunstmatig opdrijft om je snel tickets te doen kopen.

Ken de juiste apps

Twee namen om te onthouden: Vakantiepiraten en Hopper. Vakantiepiraten begon als een budgetblog van twee Duitsers, maar vandaag schuimt deze site het wereldwijde web af op zoek naar de beste vakantiedeals. Om je een idee te geven, we vonden op deze manier een retourvlucht Brussel-Miami voor een schamele 300 euro en Brussel-Ijsland voor 60 euro. Hopper toont je dan weer wat de goedkoopste dagen zijn om een vliegtuigticket te boeken, houdt de prijs voor je in de gaten en laat weten wanneer deze zullen zakken.

Reserveer op het juiste moment

Sommige websites zoals Skyscanner en Hopper kunnen je een seintje geven wanneer de prijzen zakken maar ook hier volg je best enkele basisregels. Volgens een onderzoek dat 3 miljoen prijzen controleerde, reserveer je het best op rustige momenten: een dinsdag of een donderdag, tussen 1 uur en 6 uur 's ochtends, een vijftigtal dagen voor je vertrekt.

Haal je neus niet op voor vluchten met een overstap

Oké, niemand heeft zin om drie uur te zitten wachten tussen twee vluchten in, maar wanneer je toch tijd hebt kan een vlucht met overstap budgetwise een interessante keuze zijn. Bovendien kan je van de gelegenheid profiteren om een stapje buiten de luchthaven te zetten en de buurt te verkennen. Sommige steden bieden zelfs gratis wandelingen aan reizigers aan, zoals in Ijsland, Doha (Qatar) en Taipei (Taiwan).

Bruis je van reiskriebels maar heb je nog geen specifieke bestemming in gedachten? Ontdek de goedkoopste city trips in Europa of doe de quiz en kom erachter welke last-minute vakantie jij moet boeken.