FOODTREND: bloemkoolpizza

Geüpdatet op 12 januari 2018 door Laure Vandendaele
FOODTREND: bloemkoolpizza

Feit: bloemkool is een ondergewaardeerde groente. Een die je morgen in je boodschappentas gooit en waarmee je zo snel mogelijk een overheerlijke pizza - inderdaad pizza! - mee maakt.

Ja, ook ons doe je op ieder moment van de dag plezier met een stuk (of ach, waarom geen hele) pizza. Maar nu we nog vol goede voornemens zitten, gaan we op zoek naar een iets gezonder alternatief. Wie in Los Angeles woont, hoeft niet ver te zoeken. Het bedrijfje Skinny Bitch Pizza levert gezonde glutenvrije of vegan pizza's gewoon aan huis.

Seksi seksi 👅

Een bericht gedeeld door Skinny Bitch Pizza (@skinnybitchpizza) op

Het niet zo geheime ingrediënt van deze fit girl favoriet? Goede oude bloemkool. Het glutenvrije deeg bevat naast de witte supergroente ook rijstbloem, maniokmeel, vlas,  aardappelmeel, melk, eieren, look, gist en kruiden. Ook veganisten kunnen van deze pizza's smullen. Voor hen is een pizzabodem zonder melk en eieren beschikbaar. Hip, healthy maar met een prijs die schommelt tussen de 22 en 27 dollar per pizza ook peperduur. En dan is er nog een probleempje...

LEES OOK: hier eet je de beste guilt free pizza's van Antwerpen

Zelf aan de slag

Helaas kunnen we vanuit België geen 'Amanda' (vegetarisch), 'Jessica' (kaas) of 'Whitney' (stel zelf samen) bestellen, maar wie een beetje een held in de keuken is, gaat gewoon zelf aan de slag. Op zoek naar een smakelijk receptje? Check dan zeker dit en dit receptje op de website van Albert Heijn.

Wat is er beter dan een pizza om je pizza avondje af te sluiten? Zo maak je een overheerlijke variant met watermeloen.

Check zeker ook de Instagram pagina van Skinny Bitch Pizza