Foodtrend: zo maak je watermeloen pizza

Geüpdatet op 10 oktober 2017 door Caroline
Foodtrend: zo maak je watermeloen pizzaShutterstock

Je houdt van pizza, je houdt van watermeloen... Waarom zou je kiezen? Een watermeloen pizza is fris, lekker en klaar in een wip. Te degusteren als snack, ontbijt, hoofdschotel en/of dessert. Met deze drie receptjes zal je deze zomer gegarandeerd scoren.

Uiteraard ben je vrij om eender wat op je watermeloen pizza te leggen. Experimenteer met zoet, zuur en zout beleg, met zuivel, noten, zaden, olijven en verschillende dressings. Je moet al heel erg je best doen om een lekkere watermeloen te verknallen. En wees maar zeker dat het er mooi uitziet: op pinterest vind je massa's ideeën voor een sublieme afwerking.

Voorbereiding

Zorg voor een groot en scherp mes. Snij van de boven- en onderkant van de watermeloen 5 cm af. Zet de vrucht op een snijplank en snij 3 ronde plakken van 3 cm dik. De overschotjes van de uiteinden eet je alvast op. Leg elke plak op een groot bord of een schaal en snij in 6 punten.

Easy, n'est ce pas? Dan is het nu tijd om je pizza te beleggen.

Pizza 1: Multo Fruttoni

Ingrediënten: 1 ronde plak watermeloen, 2 kiwi's, 1 nectarine, 125 gram bosbesjes, 1 banaan, 1/2 citroen.

Bereiding: Snijd alle fruit in kleine plakjes, besprenkel de schijfjes banaan met een beetje citroensap voor een frisse toets. Verdeel gelijkmatig over de 6 puntjes en schik kunstig. Chic feestje? Geef je pizza een culinaire upgrade met een kleurrijk eetbaar bloemetje op elke slice.

1/

watermeloen, pizza, food, trend, zomer, fruit

Pizza 2: Breakfast Boost

Ingrediënten: 1 ronde plak watermeloen, 6 eetlepels kokosyoghurt of Griekse yoghurt (1 lepel yoghurt per slice) 30 gram walnoten, 60 gram granola, een bakje aardbeien, 20 gram kokosraspsel, honing of maple syrup.

Bereiding: Idem als boven, maar schep eerst 1 eetlepel yoghurt op elke slice. Werk mooi af met een drizzle honing of siroop.

2/
watermeloen, pizza, food, trend, zomer, fruit

Pizza 3: Balsamico Beauty

Ingrediënten: watermeloen, 50 gram verkruimelde fetakaas, 20 gram rucola, 20 gram gedroogde veenbessen, 20 gram zonnebloemzaadjes, 20 gram fijngehakte pecannoten, balsamico

Bereiding: Verkruimel de fetakaas gelijkmatig over de 6 slices, verdeel daarna ook de andere ingrediënten gelijkmatig en werk mooi af met een drizzle balsamico azijn.

Ben je nog op zoek naar een bijpassende snack? Dan is deze jell-o shot exact wat je zoekt.

Voor de echte pizzalovers: andere originele pizzavarianten vind je hier.