Dit zijn de grootste beautytrends voor 2018 volgens Pinterest

Geüpdatet op 29 januari 2018 door Laure Vandendaele
Dit zijn de grootste beautytrends voor 2018 volgens Pinterest

Trends worden al lang niet meer enkel op de catwalk of in het straatbeeld geboren. Pinterest is naast een onuitputtelijke bron aan inspiratie ook de plek waar je moet zijn om de laatste (beauty) trends te ontdekken. Dit worden de 10 beautytrends van 2018, volgens meer dan 48 miljoen beauty Pinners.

1. XXL Wimpers
pinterest_beautytrends_xxl_wimpers
Foto: Pinterest

Wenkbrauwen zijn ook in 2018 big maar de focus verschuift een beetje naar de wimpers. Indrukwekkende, lange wimpers zijn een must en hoe je die nu precies krijgt is een vraag die heel wat pinners bezighoudt.

5 producten voor langere wimpers

Op zoek naar een mascara voor XXL wimpers? Bekijk hier onze tien favorieten.

Overweeg je een wimperlift? Dit moet je weten voor je eraan begint.

Zo breng je valse wimpers het beste aan

1/

2. olie is life
Foto: Pinterest

Pins over hoe je je huid het beste met een olie reinigt stegen het afgelopen jaar maar liefst met 555 %. Verder willen pinners weten hoe je olie het best in je beautyritueel integreert, of het nu is om je haar te verzorgen of je huid extra te hydrateren.

Op zoek naar luxueuze oliën die verschillende huidproblemen tackelen?

Welke gezichtsreiziger past het beste bij jou?

2/

3. Foundations voor iedere huidkleur

pinterest_beautytrends_2018_foundation_fenty

Deze hebben we te danken aan Rihanna. Haar nieuwe make-uplijn Fenty Beauty bevat maar liefst veertig verschillende tinten foundation waardoor écht iedereen een kleurtje vindt die bij zijn of haar teint past.

Merken die maar een paar tinten foundation op de markt brengen worden daarvoor afgestraft en krijgen klappen van merken die wél aan alle potentiële klanten denken. (zoals Make Up For Ever) Die ene kleur vinden die perfect bij je eigen teint past, houdt heel wat Pinners bezig. Er werd het afgelopen jaar maar liefst 378 % meer plaatjes over 'complexion matching' op de virtuele moodboards bijgehouden.

3/

4. Superlang of superkort
Foto: Pinterest

De dagen van de 'bob' of 'lob' lijken geteld en vrouwen zoeken nieuwe extremen op. Ofwel dromen ze opnieuw van lange lokken à la kersvers Kérastase-gezicht Emily Ratajkowski ofwel zetten ze de scharen er in en wordt het een pixie cut.

5 trucjes om je haar langer te laten groeien

4/

5. Nail art blijft

Nope, nail art is toch nog niet over zijn hoogtepunt heen. Subtiele geometrische tekeningen en lakwerkjes met negatieve uitsparingen zijn hot.

Vergeet ook je nagelriemen niet in de verf te zetten.

5/

6. Felle oogschaduw
Foto: Pinterest

We hebben het een beetje gehad met donkere smokey eyes en 'nude' oogleden. We halen de kleurrijkste potloden en oogschaduw uit de 'stash' boven en kleuren onze waterlijn felgroen en geven de oogleden een felle kleur. En het hoeft zelfs niet bij eentje te blijven. Fans van 'mermaid' oogmake-up gaan loco in 2018.

6/

7. Let’s roll
Foto: Pinterest

Rollers zijn hot. Sportievelingen gebruiken foam rollers, beautylovers zijn nieuwsgierig naar gezichtsrollers. Ze worden gebruikt om je huid te masseren waardoor die voller en gezonder wordt. Dermarollers maken minuscuul kleine gaatjes in je huid waardoor die verplicht wordt te herstellen (en dus sneller te vernieuwen). Dankzij de kleine gaatjes dringen je favoriete huidverzorgingsproducten dieper in de huid. Rollers met quartz of jade hebben een kalmerend effect op de huid.

 

7/

8. Lip tints
Foto: Interest Into The Gloss

Het ziet ernaar uit dat matte lippen hun beste tijd hebben gehad. De zoektocht naar iets meer subtielere lip tints steeg met 414 %.

Dit is het geheim voor vollere lippen

8/

9. Wild en nat haar
Foto: Pinterest

Laat je steiltang maar even links liggen. Als het van Pinterest afhangt gebruiken we glossy producten om het haar nonchalant naar achter te kammen en worden natuurlijke krullen met rust gelaten. Pins van 'slicked back' en 'wavy' stegen met 166 %. Conclusie: beach waves zullen nooit uit de mode raken.

8 musthave tools voor gekruld haar

Bron: www.pinterest.com