Dit is het geheim voor vollere lippen

Geüpdatet op 3 oktober 2017 door Laure Vandendaele
Dit is het geheim voor vollere lippen

En dat zonder tussenkomst van een naald en fillers. Deze nieuwe beautylanceringen bezorgen je snel (en zonder spijt achteraf) een vollere mond. 

Je hoeft echt niet bij een esthetisch arts aan te kloppen om meer volume aan je lippen geven. Van (pre prik)  Kylie Jenner leerden we dat je door met een lippenpotlood een beetje buiten de lijntjes te kleuren al de optische illusie van vollere lippen krijgt. De techniek bleek zo effectief dat ook Kendall Jenner beschuldigd werd van een bezoekje aan de favoriete dokter van haar zus nadat Kylie haar skills én lip kits op de mond van haar topmodel zus losliet.

Naast het 'overlinen' ( = met een lippenpotlood buiten de lijntjes kleuren) kan je ook met deze nieuwe beautyproducten de illusie van een mond à la Angelina Jolie (al is dat misschien wel heel erg ambitieus) creëren.

LIP ART

De Parisian Lips Stylo van Lancôme (34,00 euro) heeft aan de ene kant een gekleurde balsem, aan de andere kant een een poederstiftje. Kleur eerst de lippen volledig in met de lippenstift en dep daarna kussentje in het midden van de lippen. De Rouge Gradient sticks van Dior (37,90 euro) heeft aan elk uiteinde een poederkussentje. Ook hier gebruik je de lichte kleur over de hele mond en creëer je extra volume door de donkere kleur in het midden van de mond te deppen. Het 'bitten lip' effect van deze techniek is trouwens zeer on trend en werd ook tijdens de afgelopen modeweken (herfst-winter 17/18) regelmatig op de catwalk gespot. De trend vooruit zijn heet zoiets dan.

2-IN-1

Benefit breidt het 'They're Real' gamma (bekend van de iconische mascara) uit met de 'Double the Lip' lippenstift (22,00 €), een handige tool voor zichtbaar vollere lippen. De fijne stick met druppelvorm combineert een donkere lip liner met een zachtere tint lippenstift. Dankzij de speciale druppelvorm is het makkelijk om je liplijn te volgen en tegelijkertijd je lippen in te kleuren. Omdat de kleuren perfect op elkaar afgestemd zijn geven ze dimensie en volume aan de lippen.

LICHTE LIPLINER

Tom Ford heeft geen lippenpotloden zitten en daar is een reden voor. "Een donker randje omheen de lippen veroudert maar een tint lichter dan je lippenstift zorgt voor extra volume. Gebruik hiervoor het Lip Contour Duo (49,00 €) met aan de ene kant een shaping tool en een de andere kant lipstick. Samen bezorgen ze je een mooi omrande volumineuze mond.

GLOSS EROVER

Een gloss (lees hier alles over de comeback) is het perfecte product om extra punch aan je lipkleur te geven. Een transparant laagje gloss zorgt niet alleen voor extra glans maar geeft meteen ook meer volume aan je mond.