3 hotspots voor ‘on fleek’ wenkbrauwen

Gepubliceerd op 11 januari 2017 door Laure Vandendaele
3 hotspots voor ‘on fleek’ wenkbrauwen

Bestaat er zoiets als de perfecte wenkbrauwen? En wat kunnen ze in de brow bar dat jij zelf niet kan? Toptips van high brow pro's.

JESSICA BEN HABIB, NATIONAL BROW ARTIST bij BENEFIT

jessicabenhabibbenefit

Wat is de grootste misvatting over wenkbrauwen?
"Dat iedereen dezelfde wenkbrauwen heeft, wat niet zo is: voor iedere vrouw is er een andere vorm die het best bij haar gelaat past."

Hoe bepaal je iemands ideale wenkbrauwvorm? Zijn er algemene regeltjes?
"Bij Benefit passen we browmapping toe: jouw perfecte wenkbrauw in drie stappen. We meten vanaf de neusvleugel recht omhoog, dat is het punt waar de wenkbrauw zou moeten beginnen. Vanaf dat puntje aan de neus trekken we een onzichtbare lijn over de iris naar het hoogste punt van de wenkbrauw. Dan meten we vanaf de neus langs de buitenkant van het oog richting wenkbrauw, dat is waar je wenkbrauw zou moeten eindigen. Wist je trouwens dat het shapen van je wenkbrauw de gemakkelijkste manier is om iemand een ooglift te geven?"

Welke producten raad je aan voor beginnende wenkbrauw-doe-het-zelvers?
"'Gimme Brow' is het perfecte product voor beginners. Deze gekleurde wenkbrauwgel bevat microvezeltjes die je haartjes meteen volume geven."

Hoe vaak moeten we naar de brow bar?
"Voor het mooiste resultaat best om de drie à vier weken."

Kiest men nog voor een (semi)permanente kleuring of zorgt het grote aanbod producten ervoor dat er vaker voor 'gewone' wenkbrauwmake-up gekozen wordt?
"Een kleuring blijft een mooie oplossing voor mooie en volle wenkbrauwen. En blijft de beste manier om lichte donshaartjes te kleuren., wat je met gewone wenkbrauwproducten niet kunt."

Hoe breng jij je eigen wenkbrauwen in vorm?
"Ik verf mijn wenkbrauwen, zodat ik zelfs zonder make-up mooie wenkbrauwen heb. Daarna bepaal ik de vorm met browmapping en breng ik ze in shape met een van de producten uit ons gamma."

Wie heeft de mooiste wenkbrauwen?
"Ik vind dat de meeste celebs mooiere wenkbrauwen hebben gekregen in de loop der jaren! Kim Kardashian heeft hele mooie volle wenkbrauwen."

Benefit Brow Bar bij Galeria Inno in Antwerpen (Meir 80), Brussel (Inno Louizalaan 12, Inno Nieuwstraat en Inno Woluwe) en Luik. inno.be

1/

NAOMI DE VRIES van de BROW BAR WAX GALLERY

naomidevriesbrowbarwaxgallery

Wat kan een brow artist wat je zelf niet thuis kan?
"Daar heb ik niet meteen een pasklaar antwoord op: je kan het beter eens zelf komen uittesten. Het start allemaal met een goed zicht op wenkbrauwen en dat krijg je niet als je jezelf in de spiegel bekijkt. Iedereen weet ondertussen dat je brows een begin- en eindpunt hebben en dat je ook rekening moet houden met de hoogte. Maar wij gaan nog een stapje verder en geven ze ook nog vorm. Wij trimmen ook, iets wat veel mensen (gelukkig!) niet zelf doen, want als je niet weet waar en hoe je precies moet knippen, zit je gegarandeerd met 'kapjes'."

Wat is de grootste misvatting over wenkbrauwen?
"Goh, er zijn er zo veel, maar dit vat zowat alles samen: brows aren't twins, they are sisters!"

Hoe bepaal je de ideale wenkbrauwvorm?
"Wij proberen van de klant eerst te weten te komen hoe zij is als persoon en waar zij  van houdt. Maar verder zijn er inderdaad wat vaste regels. Zo kies je bij een rond gezicht nooit voor afgeronde wenkbrauwen, maar voor brows met een vrij hoge boog. Het perfecte voorbeeld is Mila Kunis: de vorm van haar wenkbrauwen geeft haar gelaat definitie."

Hoe vaak moeten we naar de browbar?
"Je epileert je wenkbrauwen best niet te vaak en je kan gerust vier weken wachten - maximum zes - voor je volgende afspraak."

Hoe bepaal je de perfecte kleur en het perfecte product voor je wenkbrauwen?
"Meestal krijg je de raad om te kijken naar de kleur van je ogen en haar, maar mijn advies is om vooral rekening te houden met je persoonlijkheid. Neem nu Josje: ze heeft ontzettend blonde lokken terwijl haar wenkbrauwen zo goed als zwart zijn. De combinatie raad ik mijn klanten niet aan. Ik hoor regelmatig bij blondjes: 'Je mag ze semipermanent verven, maar niet zoals bij Josje!' Maar zij wil net opvallen met haar stijl en uiterlijk, dus het past wel. Ik zou zeggen: test alles eens uit, zo kan je ontdekken naar welke stijl of welk product je voorkeur uitgaat."

Wat is de meest essentiële wenkbrauwkit om zelf in huis te hebben?
"Een goede basis: met een potlood, browgel en een highlighter kan je al heel wat bereiken. Een browgel lijkt op een minimascara waarmee je je brows tegelijk in vorm legt en ze inkleurt. Super handig."

Stel: je bent te enthousiast aan het epileren geweest met je pincet en je wenkbrauwen zijn nog slechts twee fijne, kaalgeplukte lijntjes. Wat nu?
"Eerst en vooral vraag ik je om die pincet meteen weg te gooien! Nee, grapje...Wij noemen onszelf browqueens maar toverfeeën zijn we niet. Vaak moet je gewoon geduld hebben tot ze terug groeien, al kan je de natuur een handje helpen met een  groeistimulerend serum. We leren de klant handige truukjes om met make-up de foutjes weg te werken."

Heb jij al echt brow fails voor je neus gehad?
"Ohja, heel vaak. Ik begrijp natuurlijk dat veel dames er zelf aan beginnen, vaak vanuit het idee: ik ga dat ene haartje snel even weghalen. Maar dan nemen ze er een vergrootglas bij en is het naar de vaantjes. Ze blijven haartjes zien, ze blijven verschillen zien tussen beide wenkbrauwen en ze blijven epileren."

Wie heeft de allerbeste wenkbrauwen?
"Voor mij zijn dat er twee: Cara Delevingne, uiteraard, omdat ik van haar brute, borstelige wenkbrauwen hou. Dat komt heel weinig voor, zelf kreeg ik nog maar één persoon in de stoel met zulke wenkbrauwen. En Klaasje Meijer, een van de nieuwe K3'tjes, al denk ik dat ze veel poeder gebruikt. Met het juiste onderhoud zouden haar brows ook naturel heel mooi kunnen zijn."

Hoe breng jij je eigen wenkbrauwen in vorm?
"Dat doe ik echt niet zelf hoor, ik heb een super collega die dat doet. Niet omdat ik te lui ben, maar omdat je nooit bij jezelf kan zien wat je aan het doen bent. Iemand die voor je staat, heeft een beter zicht op de situatie en kan de juiste wenkbrauwvorm uittekenen."

Pacificatiestraat 39, Antwerpen. browwaxbar.be

2/

ELISET MENA EQUIHUAS van BRUSHBAR

brushbarhasselt

Wat is de grootste misvatting over wenkbrauwen?
"Dat het te veel tijd kost om ze te onderhouden. En we zien helaas ook vaak vrouwen die ze een verkeerde vorm geven."

Wat kan een brow artist dat je zelf thuis niet kan met een pincet, een spiegel en een wenkbrauwpotlood?
"Als je de brow bar binnenstapt, kom je terecht bij een professional. Die weet dat de goede vorm voor jouw wenkbrauwen afhangt van de vorm van je gezicht en van je ogen. Onderschat zeker ook niet wat de juiste professionele tools kunnen doen voor perfecte wenkbrauwen."

Hoe bepaal je de perfecte kleur potlood, poeder of gel voor je wenkbrauwen?
"Ik probeer altijd twee tinten lichter te gaan dan de haarkleur, tenzij die heel licht is, dan ga ik twee tonen donkerder. Maar ik kleur wenkbrauwen nooit zwart: dat zorgt voor een boze, harde blik.

Wat is voor jou een essentiële wenkbrauwkit om zelf in huis te halen?
"Wij werken in Brushbar met een speciaal scheermesje dat voor het hele gezicht gebruikt kan worden, maar voornamelijk voor de wenkbrauwen. Het is super handig en gemakkelijk in gebruik!"

Welke producten raad je aan voor beginnende wenkbrauw-doe-het-zelvers?
"Een grote spiegel om het 'algemene beeld' in de gaten te houden en ervoor te zorgen dat beide wenkbrauwen hetzelfde zijn. Een kleine spiegel om alles in detail te zien en om de wenkbrauwen perfect te ontharen. En een pincet uiteraard. Dat moet voor een beginner zeker volstaan."

Stel: je bent te enthousiast aan het epileren geweest met je pincet en je wenkbrauwen zijn nog slechts twee fijne, kaalgeplukte lijntjes. Wat nu?
"In dat geval gebruik je poeder, de juiste kleur oogschaduw en een speciale brow borstel om het geheel wat te camoufleren. Maar geen paniek. Wenkbrauwen groeien snel weer terug!"

Wie heeft de mooiste wenkbrauwen?
"Salma Hayek en dat is niet (alleen) omdat ze Mexicaanse is, net als ik. Haar wenkbrauwen hebben een hele mooie vorm."

Heb jij al echt brow fails voor je neus gehad?
"Er zijn regelmatig klanten die thuis alleen een klein spiegeltje gebruiken. Onlangs had een klant daardoor te veel haartjes uitgetrokken. Zij durfde haar andere wenkbrauw niet meer zelf bij te werken en is ons salon binnengestapt. We hebben de ene wenkbrauw hersteld en de andere identiek gemaakt. Oefening baart kunst!"

Hoe hou je zelf je wenkbrauwen in vorm?
"Ik heb dik en donker haar, dus ik moet mijn wenkbrauwen iedere twee dagen verzorgen. Daarbij zijn de juiste hulpmiddelen essentieel: beide spiegels, scheermesje, pincet, oogschaduw en wenkbrauwborsteltje."

Maastrichterstraat 103, Hasselt. brushbar.be

Tekst: Claire Thys