GETEST: de Benefit Brow Bar

Geüpdatet op 3 oktober 2017 door Laure Vandendaele
GETEST: de Benefit Brow Bar

Waxen, kleuren en knippen, het kan ook met je wenkbrauwen. We lieten ons pincet even voor wat het is en klopten aan bij de Brow Angels van Benefit voor de royal treatment.

Ik weet niet hoe het met uw wenkbrauwen zit, maar die van mij groeien als kool. Met als gevolg dat ik er tijdens een dagje home office wel eens de vergrotende spiegel bij haal en alle ongewenste haartjes met een pincet te lijf ga. Hoewel het me best lukt mijn eigen wenkbrauwen mooi in vorm te houden, ben ik toch benieuwd naar wat een heuse ‘Brow Angel’ met mijn ‘brows’ zou aanvangen.

de tools! Of marteltuigen?
de tools! Of marteltuigen?

Ik trek naar de gezellige Benefit Brow Bar in Antwerpen waar ik naast een glaasje bubblels (zonder alcohol, maar goed) meteen op een ‘brow scan’ getrakteerd wordt. Wenkbrauwexperte Babs analyseert de vorm, bekijkt de haartjes en let op de kleur. Mijn wenkbrauwen hebben een goede vorm en Babs wijst me op een kapje, een plekje waar ik een paar haartjes mis, waar ik nooit eerder op had gelet. Blijkbaar hebben mijn wenkbrauwen ongewild een ‘ombré’ en gaan ze van donker naar licht. Ook hier had ik eerder nooit op gelet en nu ik het weet, zou ik mijn brows liever in één, egale kleur zien. Dat kan, want hier worden wenkbrauwen ook gewoon gekleurd.

voorbrowbar
Voor. De huid rondom de wenkbrauwen wordt beschermd met een laagje vaseline

Maar voor het zover is, worden ongewenste haartjes met was en strips op basis van bamboo verwijderd. Dit is compleet pijnloos. Daarna worden ze hier en daar bijgeknipt, en ik die dacht dat dat enkel iets voor oude mannen met wilde borstelige wenkbrauwen was. Eens mijn wenkbrauwen de gewenste vorm hebben, krijgen ze voor het eerst een kleurtje, en dat zonder tussenkomst van een wenkbrauwpotlood of gekleurde gel. In de handspiegel krijg ik een voorsmaakje van het resultaat, ik slik wanneer ik twee donkere, cartooneske strepen boven mijn met angst gevulde ogen zie. De Brow Angel drukt me op het hart dat het eindresultaat veel subtieler zal zijn. Een paar minuten nadat de verf zijn werk gedaan heeft, wordt het teveel aan kleur weggeveegd en heb ik twee krachtige maar natuurlijk ogende wenkbrauwen. Ik ben tevreden met het resultaat dat bovendien drie weken zichtbaar zal zijn.

Ook mijn wimpers hebben een ‘ombré effect’, donker aan de wimperrand en lichter aan de toppen. Het kleurverschil kan ik makkelijk met mascara camoufleren maar nu ik hier toch zit, mag Brow Angel Babs all the way gaan. Gekleurde wimpers, it is! Ook het resultaat van de donkere wimpers bevalt me. Een aanrader voor wie op vakantie gaat en geen zin heeft om make-up te dragen. Met mooie donkere wimpers zie je er vanzelf al goed uit. Om af te ronden maakt Babs me volledig op, compleet met een indrukwekkende winged eyeliner. Hoewel het nog maar zaterdagnamiddag is, voel ik me al helemaal klaar voor een night on the town.

Brow Wax – 21 euro
Brow Tweeze – 21 euro
Brow Tint – 15 euro
Brow Tint en wax – 32 euro
Benefit Brow Bars vind je in Antwerpen (Inno, Meir 80) en Brussel (Inno, Louizalaan 12, Inno Nieuwstraat, Inno Woluwé) 

GOED NIEUWS! Neem een abonnement van zes maanden op ELLE België en ontvang zes nummers aan 14 euro (ipv 29 euro) + een gratis waardebon twv 32 euro voor waxen en kleuren van de wenkbrauwen in één van de Benefit Brow Bars in België.

Abonneren? KLIK HIER