Hoe Dior de term anti-aging de wereld uit helpt

Geüpdatet op 18 december 2017 door Laure Vandendaele
Hoe Dior de term anti-aging de wereld uit helpt

Dior lanceert met Capture Youth een compleet nieuwe huidverzorgingslijn die zich richt op de noden van de millennnials. De producten - door topmodel Cara Delevingne aan de man gebracht - tackelen de eerste zichtbare tekenen van huidverzorging, maar noem het vooral geen anti-aging lijn.

De 25-jarige Cara Delevingne is het gezicht van Diors nieuw anti-aging lijn

Toen in oktober bekend raakte dat de amper 25-jarige Cara Delevingne het uithangbord van Diors nieuwe anti-aginglijn zou worden, deed dat heel wat stof opwaaien. Want wie 25 is, heeft beschikt doorgaans over voldoende jeugdigheid om zich tegen de slopende tand des tijds te wapenen. Wie de kaap van 40 overschreed, heeft hoegenaamd geen boodschap aan een frisse twintiger met een beloftevol flesje jeugdserum in de hand. Met de keuze voor het model kwam ook de term 'anti-aging' onder vuur te liggen. Leeftijd is immers niet waardebepalend, net zoals seksuele geaardheid, gender, huidskleur en geloof dat steeds minder zijn. Lanceert een groot cosmeticamerk als Dior een anti-aging lijn voor millennials, begrijpt u vast waar het schoentje anno 2017 wringt.

Vooruitziende millennial

Toch moet de term 'anti-aging' met een korreltje zout genomen worden. Het hedendaagse Dior heeft niet de bedoeling om jonge vrouwen een complex aan te praten. Met de Capture Youth-lijn willen de wetenschappers van het maison de tekenen van huidveroudering vertragen, nog voor ze zich aandienen. Geen zware anti-rimpelcrèmes dus, wel hoogtechnologische formules die de huidjes van actieve millennials en prille dertigers wapenen tegen vervuiling, UV-stralen, stress, slechte voeding en sigarettenrook. Hiervoor doen de wetenschappers voor het eerst een beroep op glyoxalase,  een natuurlijk, krachtig, anti-oxiderend afweersysteem in de huid. Uit recent onderzoek blijft echter dat de menselijke huid voorzien is van een antioxiderend intracellulair afweersysteem dat deze goede molecule glyoxaal gaan neutraliseren. Naarmate de huid veroudert, werkt de glyoxalase minder doeltreffend waardoor de huid na verloop van tijd met een 'oxidatieve burn-out' krijgt.

Mix & Match

dior capture youth age-delay advanced creme
Age-Delay Adcanced Creme, € 100,28

Wat gedaan tegen een huidje dat er even geen zin meer in heeft? Het motto van Dior luidt: Onderneem nu actie zodat je later geen spijt krijgt. Enter de Capture Youth-lijn, een collectie die bestaat uit één fijne gezichtscrème die je combineert met een van de vijf serums, elk met een eigen focus. Zo belooft de 'Plump Filler' een voller gelaat, is de 'Matte Maximizer' aangewezen voor vette huidtypes, helpt de 'Lift Sculptor' huidverzakkingen tegen te gaan en kalmeert de 'Redness Soother' de rode huid. Als fans van een mooie glow brengen wij een paar druppeltjes 'Glow Booster' onder onze dagverzorging aan. De veeleisende millennial kan naar believen mixen en matchen. Gepersonaliseerde skincare, very 2018.

Hoe gebruikt je ze?

Kies één of twee serums die aan de noden van je huid voldoen.

1. Layering: breng eerst het serum aan, daarna de crème.

2. Mix & Match: mix 2 druppeltjes serum met de crème.

3. Als intensieve kuur: staat je huid onder veel stress? (wissel van de seizoenen, vermoeidheid, huidproblemen, irritatie). Breng het serum en de crème dan gedurende een periode van dertig dagen aan.

Interview met Cara Delevingne

De Capture Youth collectie (crème en serums) is vanaf januari 2018 verkrijgbaar bij de parfumerie.

www.dior.com