Zo bescherm je je huid in de winter tegen de zon

Geüpdatet op 3 oktober 2017 door Laure Vandendaele
Zo bescherm je je huid in de winter tegen de zon

Nog op zoek naar een goed voornemen? Bescherm in 2017 je huid ook tijdens de wintermaanden tegen de zon. Met deze producten kan dat snel en efficiënt, zelfs als je make-up draagt.

De zon en je huid zijn geen vrienden, dat is niets nieuws. Schadelijke UV-A en UV-B stralen zijn niet alleen verantwoordelijk voor vroegtijdige huidveroudering en hyperpigmentatie (pigmentvlekken),  ze kunnen ook huidkanker veroorzaken. Logisch dus dat je je huid maar beter te allen tijde tegen de zon beschermt. Zelfs tijdens de wintermaanden wanneer diezelfde zon in vele gevallen achter een dik wolkendek verscholen zit. De schadelijke stralen laten zich immers niet door een paar grijze regenwolken of een kantoorraam tegenhouden.

In een ideale wereld smeert iedereen 's ochtends een zonnecrème met een hoge beschermingsfactor maar, als je weet dat de beschermende werking van een zonnefilter na twee uur sterk afneemt, is je huid tegen het moment waarop je aan je bureau plaatsneemt niet langer beschermd. Opnieuw smeren is dus de boodschap. ‘Zonnebescherming betekent regelmaat’, zegt René Nagels van het Belgische cosmeticabedrijf Nannic. ‘Tegen wanneer de zon goed en wel aan de hemel staat, is het product uitgewerkt. Maar ik ken geen vrouw die om 10 uur haar make-up wil verwijderen om een nieuwe laag zonnecrème te smeren.’ En dus ging René op zoek naar een compleet nieuwe, veilige vorm van zonnebescherming die regelmatig én over make-up kan aangebracht worden. ‘Uit onderzoek bleek dat de massa van de deeltjes in chemische zonnefilters zoals oxybenzone zodanig klein zijn dat ze via de huid in de bloedbaan kunnen terechtkomen en zo hormonale schommelingen veroorzaken. Zo kwam ik op het idee om de chemische UV-filters in te kapselen in kleine transparante micro-caps van 1 micrometer groot. Die zijn onzichtbaar voor het  blote oog maar te groot om in de huid te dringen. De breed-spectrum zonnefilters zitten als een zonnebril op de huid en dus niet langer in de huid.’ In plaats van de microcaps in een crème op oliebasis te verwerken, voegde hij ze toe aan een waterige oplossing. ‘Op die manier kan je het product vernevelen wanneer je wilt, ook boven je make-up. Ons UV-Shield is een baanbrekend product dat intussen al door verschillende fabrikanten werd gekopieerd.’

nannic-uv-shield-50ml-39-95euro

Kiezen tussen make-up en zonnecrème behoort nu definitief tot het verleden. Met deze veilige en performante zonnebescherming in sprayvorm in je handtas ben je het hele jaar door beschermd. Je huid zal je dankbaar zijn.

UV-Shield van Nannic, 39,95 euro. Verkrijgbaar in het schoonheidsinstituut of via www.nannic.be

Klik op de volgende pagina voor meer producten die je beschermen tegen de winterzon.

1/

Hydrabio Eau de soin SPF30 van Bioderma

hydrabio-eau-de-soin_closed_hd

Ook Bioderma brengt een hydraterende mist op waterbasis met zonnebescherming op de markt. Gebruik om je make-up te fixeren, de huid te verfrissen en te hydrateren en gedurende de hele dag te beschermen tegen de zon.

Hydrabio Eau de soin SPF30 van Bioderma, 10,64 euro

2/

Sunforgettable Brush SPF 50 van Colorescience

colourscience

Huidvriendelijk mineraal poeder dat de huid egaliseert én tegelijkertijd beschermt tegen de zon. Breng elke twee uur opnieuw aan.

Sunforgettable SPF 50 van Colorescience, 63,95 euro

3/

PurePressed Base Mineral Foundation van jane iredale

71xf5elsgpl-_sy355_

Gewichtloze poederfoundation met ingebouwde zonnefilter (SPF 20). Breng aan met een ronde poederborstel en fixeer met een transparante spray.

PurePressed Base Mineral Foundation van jane iredale, 54,00 euro

4/

Extra Sun Protection 50 met Lippenverzorging Stick UV 30 van Louis Widmer

photo21369

Deze combinatie van waterproof zonnecrème en lippenbescherming is een must voor wie tijdens de winter naar de bergen trekt.

Extra Sun Protection 50 met Lippenverzorging Stick UV 30 van Louis Widmer, 11 euro

5/

Solait Ski Face&Lip SPF 50 van Kruidvat

solait-ski-face-lip-spf50-tube_e499

Kruidvat breidt het bestaande Solait-gamma uit met Ski Face&Lip, een verzorgende zonnecrème met hoge factor met ingebouwde lippenverzorging. Onmisbaar tijdens de wintersportvakantie.

Solait Ski Face&Lip SPF 50 van Kruidvat, 4,99 euro