Zo houd je Dry January probleemloos vol

Gepubliceerd op 6 januari 2023 door ELLE België
Zo houd je Dry January probleemloos vol

Een maandje zonder alcohol is zo gepasseerd met deze tips & tricks!

Heel wat mensen doen deze maand mee aan Dry January, als tegenwicht op de vaak nogal decadente feestdagen van december. Een maand geen alcohol drinken, heeft dan ook vele voordelen. Je voelt je fitter, slaapt beter en bovendien krijgt je lever een adempauze en daalt je cholesterolgehalte. En als klap op de vuurpijl bespaar je vaak ook heel wat centen, zeker als je een cocktailliefhebber bent. Genoeg reden dus om het nieuwe jaar alcoholloos te starten. Hoe hou je dit vol? Met deze tips laat je probleemloos de drank staan tot februari!

1. Decoratie

Hou je van het verwenmoment dat een lekkere cocktail je geeft? Maak je alcoholvrije drankjes dan net zo feestelijk! Mooie glazen, ijsblokjes met fruit, muntblaadjes... zo maak je zelfs dat saaie glas water een heel pak leuker.

cocktails mocktails dry january
Jennifer Pallian - unsplash

2. Ga voor kwaliteit

Skip je de gin of rum, dan proef je de ingrediënten extra goed. Probeer daarom zo veel mogelijk met verse sappen en kwaliteitsvolle ingrediënten te werken. Sowieso spaar je geld uit door geen dure flessen drank te kopen, dus kan je probleemloos in vers fruit of speciale tonics investeren.

3. Experimenteer

Er bestaan al honderden heerlijke mocktailrecepten, maar wat houdt je tegen om zelf aan de slag te gaan met je favoriete smaken? Spendeer een middagje in de keuken en wie weet ontdek je een combinatie die je plotsklaps mojito's en margarita's doet vergeten.

4. Kombucha

Deze Oosterse thee wordt hoe langer hoe populairder en vormt een goed alternatief voor het klassieke glas wijn. Het gefermenteerde drankje wordt koud gedronken en helpt met je spijsvertering.

kombucha mocktails dry january
Klara Avsenik - Unsplash

5. Samen sterk

Vaak voelen we sociale druk om iets alcoholisch te drinken wanneer we op café zitten. Spreek met een vriendin of je lief af om samen de alcohol te laten staan, en steun elkaar daarin.

6. Neem een warm bad

Een glas wijn of een sterk biertje drinken kan de ideale manier lijken om na een lange werkdag even alle stress te laten varen. Kies in plaats daarvan voor een andere vorm van ontspanning, zoals een warm bad nemen of een halfuurtje te gaan lopen.

7. Haal de verleiding weg

Alcoholvrij het leven doorgaan is heel wat gemakkelijker als je niet uitkijkt op de barkast, wanneer je in de zetel zit. Plaats tijdens deze maand alle drankflessen uit het zicht, out of sight, out of mind.