5 gezonde snacks voor tijdens de middagdip

Gepubliceerd op 28 november 2017 door Maxine Detaellenaere
5 gezonde snacks voor tijdens de middagdip

En nee, geglazuurde donuts met extra sprinkles zitten er niet bij.

Je kent het wel, de lunchpauze ligt al even achter je en je begint al een kleine honger te krijgen. Maar eerst nog enkele uurtjes doorwerken voor je de keuken kan induiken. Op zo'n moment lijkt de snoepautomaat onweerstaanbaar, maar die ongezonde snelle suikers doen je voor je het weet in nog een zwaardere dip belanden. Kies daarom voor deze eiwitrijke tussendoortjes en hou dat voldane gevoel vast tot het avondeten.

snack middagdip

#1 Griekse yoghurt

Dit soort yoghurt bevat meer proteïnen dan de gewone variant, ideaal wanneer je niet snel opnieuw honger wil krijgen. Kies voor een volle variant - nee, vet is niet altijd slecht! - omdat dit ervoor zorgt dat je je tussendoortje wat minder snel zal verteren en het helpt je ook vetoplosbare vitamines zoals vitamine A en D beter op te nemen.

1/

#2 Noten

Is zuivel verre van je beste vriend? Gelukkig zijn noten een prima lactosevrij tussendoortje. En er zijn zoveel soorten dat je er heel wat afwisseling in kan steken. Ook notenboter is een aanrader. Smeer wat pindakaas (zonder toegevoegde suikers of zout) op appelschijfjes voor een lekker en gezond vieruurtje.

snack middagdip

2/

#3 Een gekookt eitje

Dit tussendoortje barst van de goede voedingsstoffen en de vetten in de eierdooier zullen je langer een verzadigd gevoel geven. Extra lekker met een snuifje zout.

snack middagdip

3/

#4 Een Babybel

Dit schattige kaasje zit boordevol eiwitten en geef toe, je wordt sowieso een beetje nostalgisch naar het speelkwartier op de lagere school wanneer je je tanden hierin zet.

snack middagdip

4/

#5 Frisse lucht

Wil je echt geen enkele calorie binnenspelen, maar heb je toch een opkikker nodig? Niks beter dan even de deur uit gaan en een luchtje scheppen. Door de extra zuurstof krijg je direct een boost. Lijkt een blokje om weinig aanlokkelijk in zo'n hondenweer? Met fashionable regenkledij sta je voor je het weet vrolijk te springen in de plassen!