ELLE Summer Tour: 10 adresjes om te ontdekken in Antwerpen

Gepubliceerd op 18 augustus 2017 door Elise
ELLE Summer Tour: 10 adresjes om te ontdekken in Antwerpen

Voor de Elle Summer Tour 2017 trekt jullie favoriete magazine in een Renault Zoë doorheen België. Om jullie te ontmoeten, en zoveel meer!

Volgende stop: Antwerpen. Het ELLE Team verwacht je op vrijdag 18 augustus vanaf 16u in SOMMAR (De Gerlachekaai) voor een namiddag vol verwennerijen.

Maak van de gelegenheid gebruik om onze favoriete adresjes in de stad te ontdekken (zie verder). En stap mee aan boord van onze Renault Zoëde eerste elektrische auto voor het grote publiek:

Heb je zin om ons te vergezellen op dit evenement en een glaasje te drinken met het team van ELLE België? Wacht niet langer en schrijf je in! Dan kan je deelnemen aan de animaties en de wedstrijden georganiseerd door onze sponsors.

In afwachting daarvan: 10 adresjes voor een heerlijke dag in Antwerpen:

#1. Enes

Een jaar geleden verhuisde de multibrand boetiek Enes naar de Volksstraat. Bezielster Muriel Van Nieuwenhove pakte het groots aan: geen basic shop voor haar winkelconcept, wel een statig herenhuis met twee verdiepingen vol prachtige mode en lifestyle. Het pand telt eveneens een bar, badkamer, keuken en zelfs drie gastenkamers. Benieuwd waar die laatsten voor zullen dienen! Het huiselijke, luxueuze interieur werd verzocht door de Belgische Gert Voorjans -de man die verantwoordelijk is voor deze magische droomdressing.

Volksstraat 58
Antwerpen

1/

#2. Hoeked Doughnuts

De vierkante donuts kenden eindelijk hun weg naar België. Deze Instagram like bombs zijn niet alleen een streling voor het oog, je krijgt er ook nog eens het water van in de mond. Smullen!

Oudaan 4
Antwerpen

2/

#3. Divers

Bij Divers scoor je de lekkerste acaï bowls van Antwerpen. Op dit adresje kan je terecht voor ‘fastfood to go’, maar dan de gezonde versie. Deze ontbijt- en lunchbar heeft zowel smoothies en sapjes in de aanbieding, als detoxsoepen en smoothie bowls en dit met een goede prijs-kwaliteit verhouding. De smoothie bowls zijn vergelijkbaar met açai bowls. Deze kan je trouwens ook zelf maken! Bij DIVERS zijn ze alvast even Instagramable als onze zelfgemaakte açai bowls!

Volksstraat 9
Antwerpen
P.S. Ze hebben sinds kort ook een vestiging in Knokke. 

3/

#4. St. Vincents

Dit ruime pand is het walhalla voor creatieve zielen. Snuffel er tussen het design en de kledingstukken van de popupstore, terwijl je van een heerlijk cappuccino slurpt. Haast alles is er te koop, van de vintage meubels tot de boeken die de tafels sieren. Er hangt een heerlijk huiselijk sfeertje, en net als thuis worden er op zondag American pancakes gebakken.

Kleine Markt 13, 2000 Antwerpen

4/

#5. Lakstore

????????

Het concept  van Lakstore: met je vriendinnen een glaasje drinken terwijl de nagelspecialiste je nagels van een feestelijk kleurtje voorziet. Of je nu voor lak of gel kiest, de keuze aan kleurtjes van O.P.I en het Italiaanse nagellakmerk Faby lijkt eindeloos.   In de pedicureruimte kunnen ook je voeten een opkikker krijgen. Kwestie van later op de avond extra goed te kunnen gaan stappen. Uiteraard kan er in de ruime Lakstore ook geshopt worden. Zowel het volledige assortiment nagellakjes (én verzorgingsproducten!) van O.P.I en Faby zijn er te koop. 

Verder biedt Lakstore ook een waaier aan workshops aan en is deze nieuwe hotspot de perfecte locatie voor een vrijgezellenfeestje of verjaardagsparty 

Lakstore, De Burburestraat 2, 2000 Antwerpen

5/

#6. Lazy Jack

Of je nu wil aperitieven, lunchen of dineren, bij Lazy Jack kan je op elk uur van de dag terecht. Geniet van een drankje en een hapje in het zwoele avondlicht met een heerlijk zicht op het water. De locatie is niet alleen uniek, ook het interieur is stijlvol ingericht. Kortom: het hele kader is on point.

P.S. Op het ruime terras is plaats voor een spelletje jeu de boules tot zelfs een ontspannende yogasessie.

Kattendijkdok Oostkaai 22a, 2000 Antwerpen

6/

#7. The Plant Corner

De natte droom van alle crazy plant ladies: Antwerpen krijgt een eigen urban jungle! Dat Sofie Vertongen - het brein achter de webshop Phyt - geen muurbloempje is, maar eerder een Vlijtig Liesje bewijst ze deze zomer nog een keer. In juli 2017 opende ze haar eerste fysieke winkel The Plant Corner, een stadsjungle vol tropische planten en prachtige accessoires.

Naast allerlei soorten tillandsia (air plants dus) biedt The Plant Corner ook bijzondere cactussen aan en ook heel wat niet-prikkende exotische flora. Voor de Phyt luchtplantjes is zelfs een binnenserre voorzien. Andere hebbedingetjes zoals luchtplanthouders, macramé plantenhangers, keramiek en unieke gadgets krijgen hier een plekje.

Isabellalei 144, 2000 Antwerpen

7/

#8. Texas Coffee Bar

Op dit adresje kan je de hele dag lang ontbijten. En geen gewoon ontbijt, maar een all-american breakfast met blueberry pancakes en peanutbutter & jelly sandwiches. De gewone koffie belooft ook lekker te zijn, die halen ze bij het Amsterdamse White Label, en zal vooral vaak op instagram opduiken, want je kan hem laten serveren in een ijshoorntje. Niet op onze instagram, natuurlijk, wij zijn te druk bezig met al die pancakes... #prioriteiten.

Texas-coffee, Volkstraat 63, Antwerpen.

Instagram ©JeSuisIrmy

8/

#9. Damoy

De boetiek Damoy is sinds enkele jaren een vaste waarde geworden in Antwerpen. Op zaterdag 12 augustus openen ze een nieuwe winkel in de opkomende winkelstraat Steenhouwersvest. In dat prachtige pand kan je niet alleen Margaux Lonnberg, Magali Pascal of Matin shoppen, maar binnenkort hangt ook de eigen lijn van eigenares Florence er in de rekken.

Meer weten over La Collection?

Steenhouwersvest 56
Antwerpen

9/

#10 Banningville

Bij Banningville op 't Zuid kan je terecht voor het beste van de Midden-Oosterse keuken. Bestel er verschillende hapjes to share en krijg een kleurrijke tafel vol lekkers. Denk daarbij aan héél veel kruiden, geuren, kleuren en groenten.

Naast lekker eten, huizen er deze zomer ook een aantal hippe events. Op zondagen worden er Sunny South Up Brunches georganiseerd en op vrijdag kan je er terecht voor Falafel Fridays

Pacificatiestraat 36
Antwerpen