Homeopathisch toilettasje voor op vakantie

Geüpdatet op 30 juni 2017 door ELLE België
Homeopathisch toilettasje voor op vakantie

Om vakantiekwaaltjes te genezen gaat er niets boven een homeopathisch toilettasje om in je koffer te stoppen. Wij zochten voor je uit wat er zoal in moet. Dankzij deze tips & tricks vertrek je zonder zorgen!

Zomerallergie

Zonneallergie, de grootste vijand van huidjes die zich graag koesteren in de zon, manifesteert zich op blootgestelde lichaamsdelen in de vorm van puistjes die aan netelroos doen denken. Vrouwen tussen de 20 en 35 jaar zijn vaak de eerste slachtoffers, ook wanneer ze de zon altijd goed hebben kunnen verdragen. Je kan het voorkomen door een zonnecrème te smeren die beschermt tegen uv A/uv B (SPF 50+) en daarnaast ‘s ochtends en ‘s avonds 5 korreltjes Hypericum perforatum 15 CH in te nemen. Bij uitslag vermindert Apis mellifica 15 CH de symptomen.

Brandwonden

De zomer is het barbecueseizoen bij uitstek. In geval van brandwonden moet je de wonde in eerste instantie gedurende 15 minuten afkoelen met koud water van 15°. De koude voorkomt dat de warmte zich in de diepte verspreidt, verzacht de pijn en vermindert ontstekingsreacties. Is het wondoppervlak klein, neem dan 5 korrels Apis mellifica 15 ch/ Belladonna 9 CH, initieel om het halfuur en met langere tussentijden naarmate er verbetering optreedt. Koop Homéoplasmine® bij je apotheker: de ideale crème om in een dun laagje op lichte brandwonden aan te brengen.

Zonnesteek

Koorts, bewustzijnsverlies en misselijkheid kunnen op een zonnesteek wijzen. Zoek de schaduw op en laat om het uur 5 korrels Belladonna smelten onder de tong tot er verbetering optreedt. Raadpleeg een arts indien de symptomen niet snel afnemen.

Indigestie

Een zware maaltijd, een al te uitgebreid aperitief, een voedselvergiftiging, … Neem om het halfuur Nux Vomica 7 Ch tot de symptomen afnemen. Neem in geval van diarree of braken onmiddellijk een dosis Arsenicum album 30 CH en zorg voor voldoende hydratatie!

Reisziekte

Wie op vakantie vertrekt, heeft vaak een lang traject voor de boeg. Heb je behoefte aan frisse lucht en last van opvliegers? Neem preventief Cocculine voor de volledige duur van de reis.

Insectenbeten

In de zomer kun je er vaak moeilijk aan ontsnappen … Verzorg je beten en voorkom erger door onophoudelijk krabben. Neem om de 30 minuten Apis melifica 9 CH tot de symptomen afnemen.

Jet Lag

Als je van tijdzone verandert, durft de interne klok wel eens op hol te slaan. Neem 5 korrels Melatonine 5 CH voor het avondeten en op de dag van het vertrek en op de dag van aankomst. Doe dit ook tijdens je verblijf als de slaapproblemen aanhouden!

Homeopathie

De troeven van homeopathie: geen risico op overdosering, geen ongewenste neveneffecten, geschikt voor het hele gezin en zelfs voor zwangere vrouwen! Toch is het raadzaam een arts te raadplegen als er binnen 48 uur geen verbetering van de symptomen optreedt.