Dit zijn de beste zomerfestivals voor adrenaline- en sportfreaks

Geüpdatet op 20 april 2022 door Isabelle
Dit zijn de beste zomerfestivals voor adrenaline- en sportfreaks

Vroeger sloot je een festival standaard af met een gigantische kater, vale huid, een gezellige lading extra kilo's en een hoop schuldgevoelens. Anno 2017 kan het ook anders: na drie dagen feesten pronk je met een strak silhouet en geniet je na van een gezonde adrenalinerush. Deze festivals in binnen- en buitenland combineren de muzikale ervaring met een stevig feestje en een nòg steviger sportmenu: 

1/

Summerfestival (Antwerpen)

summerfestival_sportieve_festivals_2017_antwerpen_.2

Feesten én calorieën verbranden op Linkeroever. Het welbekende Summer Festival kreeg dit jaar een heuse make-over. Haar nieuwe formule combineert een indrukwekkende muzikale lineup, verdeeld over zes podia, van onder andere Martin Solveig, Kungs en Boef met een stevig sportmenu. Vergeet daarbij de klassieke disciplines. Straks leef je je uit op een gigantische wavesurfer, The Beast (het grootste springkasteel ter wereld!), het bubbelvoetbalveld, de American football challenge, verschillende dansworkshops en yogalessen én uiteindelijk ook in de bootcamp hoek, waar niemand minder dan Temptation Alex je in vorm drilt. Adrenaline op knallende beats, wij tekenen meteen!

Praktisch: 1 en 2 juli 2017, camping open vanaf 30 juni.

Middenvijver, Blancefloerlaan, Linkeroever, Antwerpen

summerfestival_sportieve_festivals_2017_antwerpen_

summerfestival_sportieve_festivals_2017_antwerpen_the_beast_wavesurfer

2/

Lovefit (Kent, Groot-Brittannië)

lovefit_muziek_fitness_festival_kent_yoga-970x508

Loop jij er na een driedaags festival ook een week bij als een uitgewrongen vod? Dan is Lovefit - het nieuwe fitness festival in Kent - net wat je zoekt: stevige beats, intense workouts, watermeloen buckets en adrenaline. Lovefit combineert muzikale headliners als Groove Armada, Tom Findlay en Danny Howard met workout pro's als Ministry Does Fitness en meerdere Londense topstudio's. Overdag verandert de main stage in een sweat stage, met core crunch sessies, Afro dance, Fitbeat... Ga voor HITT-, circuit-, kickbox-, pilates- of barretraining en leef je uit in de Forest Gym. In wedstrijdjes (wild run, wild swim, obstacle courses...) kan je meteen aan de concurrentie tonen wie baas is. Een beetje oververhit? Hoog tijd om af te koelen met een versgeperst sapje en een SUP-sessie op het meer. Sluit de dag af met een yogasessie of in de spa, en vul je energievoorraden aan met een vegan kebab, een eiwitrijk dessert en een pittige cocktail (ja, natuurlijk is er alcohol!) met vers fruit. Gezondheid! Train, eat, dance, repeat!

Praktisch: Lovefit Festival, van 28 tem 31 juli 2017.
Locatie: St Clere Estate, Sevenoaks, Kent.
Meer info en tickets via Lovefit.

3/

THE VILLAGE (Spanje)

the_village_2017_belgisch_festival_pals_spanje_bazart_black_box_revelation_goose_sport_

Wanneer? Van 10 tot 16 september aan het strand van Pals in Spanje.

Wat? Een paradijs voor watersporten en Belgische beats! The Village is het eerste 100% Belgische festival in het buitenland. Een week lang doet het dorpje Pals aan de Middellandse Zee dienst als decor voor een pop-up kolonie, die zo’n 5000 festivalgangers aankan. Bakker, zwembaden, kapper, restaurants en zelfs een opblaaskerk (!) vormen het decor, terwijl je je aan het strand kan uitleven met (site)surfing, flyboarding, zeekajakken, zeilen, diepzeeduiken en longboarden. De muzikale lineup wordt gevormd door het beste van eigen bodem: Bazart, Goose, Equal Idiots en Black Box Revelation zijn maar een paar grote namen die de affiche haalden.

Sfeer? La fiesta Bélgica!

the_village_2017_belgisch_festival_pals_spanje_bazart_black_box_revelation_goose_1

the_village_2017_belgisch_festival_pals_spanje_bazart_black_box_revelation_goose_sport

4/

The Big Bounce (Antwerpen)

the_big_bounce_springkastelen-970x508

Heuglijk nieuws voor liefhebbers van het betere spring- en botswerk: je hoeft niet langer op een communie in de familie te wachten om je over te geven aan de geneugtes van een springkasteel. The Big Bounce, een festival dat volledig in het teken van opblaasfun staat, komt immers naar ons land. Het idee komt overgevlogen uit Nederland en neemt meteen ook grootse proporties aan. Concreet mag je je verwachten aan een terrein van 20,000 vierkante meter, volgestouwd met meer dan honderd vernieuwende springkastelen en -kussens, ballenbaden en hindernissenparcours. Dit alles wordt muzikaal begeleid vanop drie podia, waarvan vooral commerciële, urban en nineties muziek zal weerklinken. Kwestie van de springnamiddag extra spannend te maken, zorgen een reeks heerlijke food trucks er ook voor dat je maag niet leeg blijft… Schrik voor sugar rushende kleuters en hun manische gewoonte om vieze pleisters in het ballenbad achter te laten, moet je trouwens niet hebben: het festival is strikt voor volwassenen bedoeld en de minimumleeftijd is 18 jaar.

Praktisch: The Big Bounce gaat op zaterdag 23 september door in het recreatiedomein De Ster in Sint-Niklaas. Op zondag 24 september gaan de deuren trouwens wél openen voor kinderen, hun ouders en hun pleisters. 

5/

SummerBounce (Antwerpen) 

springkastelenfestival_Antwerpen-970x508

Nog meer springkoorts in eigen land: op 24 juni kan je je in Antwerpen helemaal uitleven op allerlei luchtkussens. Het Nachtengalenpark wordt omgetoverd tot een feeëriek festivalterrein met opblaasbare ballenbaden en jacuzzi's, hindernissenparcours over glijbanen en bumper balls. Tientallen dj’s zorgen voor de juiste beats om te bouncen. Ideaal om je jeugd te herbeleven, want het festival is enkel voor volwassenen bedoeld en de minimumleeftijd is 18 jaar. No kids allowed!Heb je een lege maag van al dat springen? Die kan je vullen bij het groot zomerterras en de tientallen foodtrucks.

Praktisch: SummerBounce, Nachtegalenpark Antwerpen, 24 juni, van 14u tot 24u.

6/

The Big Slide (Oostende)

the_big_slide_oostende-970x508

The Big Slide, de leukste en langste waterglijbaan van het land, wordt deze zomer uitgerold op het strand van Oostende. The Big Slide, dat is 8 meter hoog en 150 meter lang glijplezier. Na eerdere edities in Antwerpen en Rotterdam is het dit jaar de beurt aan badstad Oostende om deze unieke waterglijbaan te verwelkomen. Deelnemers hebben bovenop de glijbaan een uniek uitzicht over de koninklijke gaanderijen, het Thermae Palace, het strand en de Noordzee. Eenmaal beneden zorgen DJ’s voor de nodige beats en kan je bij het gezellig zomerterras genieten van een frisse pint.

Praktisch: 21, 22 en 23 juli aan de Koning Boudewijnpromenade. Reserveren kan reeds via The Big Slide, tickets kosten €9,99 voor één uur toegang