Wereld Yoga Dag: 10 yogareizen om nu te boeken

Gepubliceerd op 21 juni 2019 door Caroline Henderickx en ELLE België
Wereld Yoga Dag: 10 yogareizen om nu te boeken

Rekken, strekken en dan even iets anders. De ‘yoga + iets’-retreat is dé vakantietrend van 2019!

1. Surf & yoga - Mimizan

Vakantietrend 10 yogareizen om nu te boeken 1

“You can’t stop the waves, but you can learn how to surf.” Yoga en surfen hebben wel wat gemeen. De Pura Vida Lodge ligt op een boogscheut van de Atlantische Oceaan, in het gezellige kuststadje Mimizan in Frankrijk. Elke maand organiseert Pura Vida een surf & yoga-week: de dag begint met asana en pranayama-oefeningen, gevolgd door een homemade ontbijt. Daarna zak je af naar het strand voor een uitgebreide surfsessie. De dag eindigt op het strand met een zonsondergang of een duik in het zilte zwembad van de lodge.

Meer info op Pura Vida Lodge. 

2. Pain, du vin & du yoga - Dordogne

Vakantietrend 10 yogareizen om nu te boeken 2

Het zeventiende-eeuwse Chateau de Bardouly vormt het nobele decor van een yogaweek met lekker eten, kanotochtjes en wijnproeverijen. ‘s Avonds kom je tot rust in de uitgestrekte tuinen, aan het zwembad of in de luchtige vertrekken van het kasteel. En er is altijd wel iemand te vinden voor een spelletje petanque en een pastis. Santé!

Meer info op Bardouly.

3. Rooftops & yoga - Barcelona

Vakantietrend 10 yogareizen om nu te boeken 3

Je hoeft je niet per se te verstoppen voor de wereld. In het hartje van Barcelona beoefen je urban yoga op een dakterras met uitzicht over de stad. In een modernistisch kader, met live muziek bij volle maan en vrije tijd om te shoppen. Dit ruikt naar... hipsteryoga!

Meer info op Yoga Retreats.

4. Jungle & yoga - Sri Lanka

Vakantietrend 10 yogareizen om nu te boeken 4

Gentenaar Giel Vandecaveye neemt je mee naar Ulpotha, een ecologische yoga retreat waar je leeft op het ritme van de jungle. Yoga in de ochtend en yoga in de avond, maar geen al te strikt schema, dus je hebt zeeën van tijd om te genieten van een ayurveda-behandeling, de mooie natuur en de rust.

Van 24 juli tot 7 augustus voor lessen met Giel, maar je kan er heel het jaar door terecht. Meer info op Ulpotha.

5. Meditatie & yoga - Schotland

Vakantietrend 10 yogareizen om nu te boeken 7

Sarah Powers (what’s in a name?) houdt het voor de beginners erg laagdrempelig met een yin yoga retraite. Hier geen adrenaline, prikkels, avontuur... In de Schotse Highlands zoek je jezelf in de stilte en in de gigantische vertrekken van Buckland Hall, een statige mansion in de mythische Brecon Beacons.

Meer info via Sarah Powers.

6. Fiets, surf & yoga- Sicilië

Het Floripa Surf House ligt nabij het slaperige kustdorpje Santa Maria del Focallo. Hier combineer je vinyasa en relaxerende yin yoga met offroad fietsavontuur en watersport. Geen metershoge golven, maar een rustige, ondiepe zee, perfect om te zwemmen of te kitesurfen. De uitgelezen plek om je fysieke en mentale evenwicht te beproeven met SUP-yoga: probeer je favoriete poses uit op een groot surfboard. Balance baby!

Meer info via Floripa.

7. Luxe en yoga - Koh Samui

Vakantietrend 10 yogareizen om nu te boeken 5

Algemeen erkend als het paradijs op aarde, gebouwd rondom een eeuwenoude spirituele grot op het idyllische Thaise eiland Koh Samui. Kamalaya trekt gerenommeerde yoga-instructeurs uit de hele wereld aan, die diverse stijlen onderwijzen op alle niveaus. Naast een suite met zeezicht, een reikimassage, een detoxkuur, psychologische begeleiding en (voor de liefhebbers) een darmspoeling, mag je je ook verwachten aan een hemelse keuken. Voor de lucky few...

Meer info op Kamalaya

8. Ayurveda & yoga - Goa

Vakantietrend 10 yogareizen om nu te boeken 8

De tropische tuin Purple Valley, in de Indische deelstaat Goa, vormt het gedroomde kader voor jouw ashtanga yoga experience. Hier kom je voor de wereldberoemde goeroes, de rust en de eenvoud en misschien ook een beetje voor het eten, want de Indo-Japanse chef schotelt je dagelijks een heerlijk vegetarisch buffet voor. Dit jaar wordt Purple Valley nog bezocht door charismatische yogi’s als David Robson, John Scott... Inpakken die rugzak!

Meer info op Yoga Goa

9. Vrijwilligerswerk & yoga - Zuid-Thailand

Vakantietrend 10 yogareizen om nu te boeken 10

In het Eco-Logic Yoga Retreat verblijf je voor een klein prijsje, in ruil steek je de handen uit de mouwen. Werk is er genoeg in de ecolodge: drie uur per dag klus je in de tuinen of op de boerderij (met kippen, vissen en een paard) en elke ochtend en avond word je op het matje verwacht.

Klik hier voor meer info.

10. Yoga en paardrijden - Spanje

Vakantietrend 10 yogareizen om nu te boeken 9

Yoga brengt je dichter bij jezelf, maar ook bij de flora en fauna! Focus op dat laatste en combineer een deugddoende yoga retraite met avontuurlijke uren in het zadel, dit alles onder een heerlijk zonnetje en met zicht op prachtige landschappen.

Bezoek Suryalila voor meer info.

Lees ook: GETEST: Aerial Yoga