Met dit gadget word je een fit girl in no time

Geüpdatet op 20 februari 2018 door ELLE België
Met dit gadget word je een fit girl in no time

Als ervaren loopster en sportaholic ben ik voortdurend op zoek naar nieuwe snufjes, gadgets en andere technologische hebbedingetjes die mijn sportprestaties bijhouden. Op de vraag of ik de nieuwe TomTom Touch fitnesstracker wil uittesten, klinkt dan ook volmondig "Ja"!

Voor mij is de ideale activiteit tracker in de eerste plaats praktisch. Hij moet mij immers bijstaan doorheen vermoeiende looptrainingen, spinningsessies en krachttrainingen. De minste irritatie is genoeg om hem aan de kant te gooien. Gelukkig is de TomTom een lichtgewicht bandje, dat fijn aansluit om mijn pols. Geen gesukkel met een borstband als hartslagsensor, deze hartslagmeter zit aan het polsbandje gekoppeld. Met een simpele touch (hence the name) activeer je het schermpje en kan je door de verschillende instellingen scrollen.

Naast een hartslagmeter, bevat de Touch een stappenteller, een sportmodus, én een slaapmonitor. Vooral met die laatste optie heb ik nog geen ervaring. Via je hartslag en enkele andere factoren meet hij de uren rust die je per nacht hebt gehad. Fijn! Maar ook ontnuchterend: aan die acht uur per nacht geraak ik dan toch niet zo gemakkelijk...

Ook aan de stappenteller zit een extraatje verbonden. Met de Touch kan je doelen stellen (in mijn geval zo'n 15 000 stappen) en je horloge licht op met een sterretje wanneer dat doel bereikt is. Motiverend, toch?


94904Tijdens het sporten schakel je de "sportmodus" in met een simpele touch, dan houdt de horloge minutieus de duur en de intensiteit van de workout bij. Helaas geen afstanden, de horloge bevat dan ook geen GPS... 

Gezien het bandje zo fijn en subtiel is, kan er niet veel informatie kwijt op het mini schermpje. Voor een gedetailleerd verslag kan ik de TomTom Sports-applicatie gebruiken via mijn gsm die met statistiekjes en resultaten mijn vooruitgang bijhoudt.

Niet alleen jouw gestage vooruitgang wordt gemonitord, maar ook je lichaamssamenstellingZo kun je jouw spiermassa en vetpercentage na een simpele klik op de grijze knop raadplegen in de app. Interessant, maar het drukt ook meteen je neus op de feiten. Als ik na een gulzig weekendje zie dat mijn vetpercentage alarmerend de lucht is in gegaan, weet ik dat ik de komende dagen een tandje bij moet steken. 

Kortom, de TomTom Touch fitnesstracker is een fijn exemplaar en mijn nieuwe maatje tijdens fitness workouts, groepslessen of gewoon in het dagelijks leven. Hij oogt fris en is ronduit een handige harry. Voor het hardlopen ben ik echter geneigd terug tegrijpen naar de TomTom Runner 3, die ook netjes kilometers bijhoudt met zijn GPS-volgsysteem of de TomTom Adventurer voor al mijn avontuurlijke sporten.