Ecosia: de zoekmachine die bomen plant

Gepubliceerd op 2 april 2017 door ELLE België
Ecosia: de zoekmachine die bomen plantBeel: dSu Yang/VCG

Rondsurfen op het internet en tegelijkertijd de planeet redden? Het kan met deze originele zoekmachine: 

Ecosia is een zoekmachine zoals Google, maar dan de ecologische versie. Per zoekopdracht die je doet, plant Ecosia een boom. Je doorzoekt het internet werkelijk om bomen te planten. Mooi toch?  De Duitse oprichter Christian Kroll beseft dat de rol van bomen groot is voor het redden van de aarde en wil tegen maar liefst 1 miljard bomen planten. Zijn uitvinding krijgt dit voor elkaar omdat het per zoekopdracht een halve cent aan advertentie-inkomsten oplevert. Die winst wordt gebruikt om het regenwoud aan te vullen in onder andere Peru, Burkina Faso en Madagaskar. Ondertussen zijn er al 6,5 miljoen bomen geplant en dat cijfer blijft oplopen.

zoekmachine ecosia redt planeet

Onze ervaring met zoekmachine Ecosia?

Ecosia is minstens zo goed als andere zoekmachines. Het toont dezelfde zoekresultaten als Bing en Yahoo. Aan Google kan Ecosia nog net niet tippen, maar dat is niet verwonderlijk… Leuk extraatje: je krijgt live te zien hoeveel bomen je al hebt helpen planten en zo krijg je instant een goed gevoel. We like!

(Dagen Zonder Vlees is eveneens een prachtig initiatief om het milieu vooruit te helpen, om deze redenen moet je zeker meedoen aan die actie.)

(Lien Egghe)