Dit zijn de ideale verfkleuren voor je badkamer

Geüpdatet op 11 november 2021 door ELLE België
Dit zijn de ideale verfkleuren voor je badkamer Unsplash

Op elk potje past een dekseltje, en bij elke ruimte passen bepaalde kleuren en stijlen. Hier vind je dan ook de beste kleurenpaletten voor je badkamer, met voor elke stijl wat wils. Ga jij voor het beach house, het luxueus kuuroord of de boho omgeving?

BLAUWE TONEN: VOOR DAT STRANDGEVOEL

Bij een badkamer denk je uiteraard ook aan water. De tinten die doen denken aan een strand -en het bijhorende beach house- zijn dan ook ideaal. Mix met lichte houtsoorten en witte tegels voor een echt vakantiegevoel. Licht blauwe kleuren brengen je tot rust en zorgen voor een kalm gevoel. Of dat ook zo blijft als je voor de zoveelste keer je kapsel verandert omdat je haar simpelweg niét wil meewerken vandaag en dan ook nog eens je eyeliner moet bijwerken nadat je moest niezen en je nu te laat gaat zijn op je werk... laten we in het midden.

 

DONKERE TINTEN: VOOR DIE LUXESFEER

Voor een echt luxegevoel ga je voor donkere kleuren. In combinatie met metallics in je badmeubels of tegels creëer je een heel andere wereld. Zo stap je bijna echt binnen in een kuuroord. Donkerbruin, grijstinten, maar ook marineblauw of zelfs gitzwart voor de durvers. Donkere kleuren vragen vaak meer lef, maar laat je badkamer dan ook de ideale ruimte zijn om ze eens uit te proberen! Het staat niet zo centraal als de huiskamer waar je alle gasten ontvangt, maar voelt niet zo persoonlijk als je slaapkamer. En het zal waarschijnlijk ook een van de ruimtes zijn met het minste muuroppervlak om te verven, waardoor je achteraf geen liters verf van die ene gedurfde kleur op overschot zal hebben.

AARDETINTEN: VOOR DIE BOHOVIBE

Ben je niet echt te vinden voor stranden, en vinden we je ook niet zo snel terug in de Wellness? Dan zijn aardetinten meer iets voor jou. Ze zijn minstens even rustgevend als de andere kleurenpaletten, met hun saliegroen, mosterdgeel en terracottaoranje. Ze behouden het midden tussen licht en donker, maar zijn nooit fel waardoor ze een bijna meditatief gevoel kunnen hebben. Ze heten dan ook niet voor niks aardetinten: ze doen denken aan de natuur. Prachtige bossen, rustige beekjes, hoge bergen... mediteren kan je voortaan gewoon in je badkamer doen. Maak het af met een collectie planten, gevlochten manden en bamboe.

 

(stagiaire Emma Wyers)

LEES OOK:

How to: een inspirerende home office met een klein prijskaartje

Deco: dit wordt dé trendkleur van 2022 voor in je interieur

How to: zo creëer je een eclectisch maar betaalbaar interieur