How to: een inspirerende home office met een klein prijskaartje

Gepubliceerd op 15 oktober 2021 door ELLE België

Als het afgelopen jaar ons iets heeft geleerd, dan is het wel dat we allemaal een plek nodig hebben waar we thuis geconcentreerd kunnen werken. Omdat de ELLE-redactie ook parttime van thuis uit werkt, hebben we besloten om onze eigen versie van een home office te creëren die inspireert tot productiviteit. Laten we samen een kijkje nemen!

Heb jij een toegewijde plek om thuis te werken of doet je eettafel ook dienst als thuiskantoor en videoconferentieruimte? De laatste tijd is de lijst van activiteiten waarvoor we ons eigen interieur gebruiken veel langer geworden. Werken, sporten, eten met vrienden... Hoewel alles de afgelopen maanden weer min of meer normaal is geworden, lijkt de home office voor velen van ons - waaronder ook de ELLE-redactie - een blijver te zijn. Een home office ontwerpen die ons inspireert om productief te zijn met een verbluffend resultaat én ook nog eens echt betaalbaar is, we zijn erin geslaagd dankzij ons nieuwe concept: Seemble.

De vorige look die we ontwierpen heeft zulke leuke feedback van jullie gekregen en het concept blijft ongewijzigd: alle producten die we hebben uitgekozen om deze super stijlvolle home office samen te stellen zijn te bestellen op de Seemble website en we lichten hieronder het doek over hoe je de look bij jou thuis kan kopiëren.

Begin met 3 basis meubelstukken

Je bureaustoel moet in de eerste plaats zacht zijn, maar toch je rug kunnen ondersteunen. De Gembloux bureaustoel (€109) is niet alleen super stijlvol, hij is ook echt ergonomisch en de fluwelen bekleding voegt een fris en elegant vleugje groen toe aan de look. Gegarandeerd een hit! Ten tweede heb je een bureau nodig die bij je ruimte past. De Nivelles bureau (€59) is groot genoeg om een laptop en een extern scherm op te plaatsen, en de poten zitten aan de achterkant, zodat je genoeg ruimte hebt om in een ergonomische houding te zitten terwijl je werkt.

home office
© Seemble  

Ten laatste heb je een plek nodig om je boeken en paperassen op te bergen! Wij werkten met het Zulte boekenrek (€105) dat tegen de muur aanleunt en dus weinig plaats inneemt, maar toch veel opbergruimte biedt. Je kunt je grote spullen op de onderste legplanken opbergen en je accessoires op de kleinere planken bovenaan ten toon stellen. Hier bij ELLE zijn we helemaal weg van de combinatie van stijl en functionaliteit van dit boekenrek.

Maak het af met de details

Het ontwerpen van een home office die leuk is om aan te werken en waar je graag tijd doorbrengt, vereist een combinatie van leuke details om de look af te maken. Je kantoorbenodigdheden zoals notitieboekjes, potloden, nietjesmachine en schaar heb je nodig op je bureau, dus waarom zou je er geen mooie versie van uitkiezen? We hebben een Kabel Fotolijst (€15) aan de muur gehangen om herinneringen, notities en foto's toe te voegen voor een persoonlijke toets en daarnaast selecteerden we drie prachtige posters van vintage luchtballonnen die we aan de muur en op het boekenrek ten toon stelden.

accessories home office
© Seemble

De 1-2-3-4 opbergmanden (€15) zijn geweldig voor het opbergen van allerlei spullen en ze helpen je om je ruimte georganiseerd en ordelijk te houden. Merk op dat we het groen van de stoel hebben laten terugkomen in de glazen potjes op zowel het bureau als op het boekenrek voor een stijlvol effect. Deze groene accenten trekken alle aandacht in deze look die voor de rest heel monochroom is gehouden en laten zien dat je hebt nagedacht over de inrichting van je mooie werkruimte.

home office
© Seemble

Nu is het aan jou

Zo eenvoudig is het om een comfortabele, stijlvolle home office te creëren waar je je goed voelt en geïnspireerd raakt om je werk af te krijgen of te studeren voor je examens. Het is zoveel prettiger om elke dag uren door te brengen in een goed ingerichte ruimte. Ga zeker eens langs bij Seemble.com om alle producten te bekijken die we voor deze prachtige werkplek hebben uitgekozen. En als je deze look bij jou thuis uitprobeert, laat het ons zeker weten in de reacties of door #myseemblestyle te gebruiken!