How to: zo creëer je een eclectisch maar betaalbaar interieur

Geüpdatet op 8 oktober 2021 door ELLE België
How to: zo creëer je een eclectisch maar betaalbaar interieur

Een woonkamer die recht uit een tijdschrift lijkt te komen, volledig gemeubileerd en ingericht, waar je je vriendinnen jaloers mee kan maken, en aan een zachte prijs. Dat is de uitdaging die het team onlangs is aangegaan. Benieuwd naar het resultaat?

Het is al even geen geheim meer dat het ELLE-team onlangs Seemble heeft gelanceerd: een webshop waarmee je elke maand tijdschrift-waardige interieurs kan kopiëren, aan lage prijzen. Voor de selectie van de eerste look van september, volgden wij ons gebruikelijke ritueeltje: een vaas vol papiertjes en een onschuldige hand om de kamer te kiezen, en een geweldige wedstrijd op seemble.com om de stijl te bepalen.

Het resultaat? We creëerden een hedendaagse, eclectische woonkamer met betaalbare meubels en objecten. Een combinatie die ons meteen inspireerde en waarvan ook jij ideeën kan stelen, ongeacht de stijl van je interieur! Na enkele weken zoeken naar de perfecte items voor deze look, stellen we je het resultaat eindelijk voor: een gezellig en karaktervol ensemble samengesteld uit 50 producten verkrijgbaar vanaf 9 euro. 

In de volgende video’s presenteert redactrice Mandy deze 100% originele woonkamer en al haar tips en trucs voor het combineren van het juiste meubilair, decor, verlichting, textiel en illustraties. Wow-effect gegarandeerd!

(En vergeet niet: absoluut alles in deze look is verkrijgbaar op Seemble.com en als je lid wordt van de Seemble Club, krijg je 10% korting op je eerste bestelling!)

https://youtube.com/watch?v=iAkgr9UM1Y0

De zithoek: comfortabel en stijlvol

De zithoek is het middelpunt van de woonkamer. Hj moet in de eerste plaats functioneel en comfortabel zijn, maar dit betekent zeker niet dat je moet inboeten aan stijl, originaliteit en persoonlijkheid! We hebben gekozen voor neutrale kleuren in de grotere meubelstukken maar werkten met een combinatie van textiel, kunst posters en design objecten om karakter en persoonlijkheid aan de ruimte toe te voegen.

https://www.youtube.com/watch?v=6PNirHzkBzo&list=PLL4xVQOJBCLRdodUj9kxDe9H_9QsJfwqB&index=5

De sofa (€ 529) heeft een neutrale kleur, maar de lijnen van het ontwerp voegen een interessante toets toe. Het fluweel is superzacht en voegt een rijke textuur toe aan het interieur. Omdat de bank wat donkerder is, hebben we hem gecombineerd met een licht vloerkleed (€ 75) om hem extra te laten opvallen. De bank is zacht om in te zitten, maar biedt toch steun aan de rug en verliest zijn vorm niet. De armleuning is net zo hoog als de rugleuning, zodat je in een standaardpositie kan zitten, of zijwaarts als je bijvoorbeeld een TV hebt die de andere kant op gericht staat.

Zithoek Seemble
© Seemble

Kussens: stijl toevoegen zonder een fortuin uit te geven

Net zoals in de mode, kunnen details een grote impact hebben. Hier fleurden we de zetel op met een combinatie van kussens in verschillende kleuren en materialen. Een look voor durvers die er heel stijlvol en doordacht uitziet. Je kan de kussens individueel kopen, maar als je je neutrale zetel net dezelfde look wil geven, kan je ze ook in een set kopen aan een voordelige prijs.

Kussens Seemble
© Seemble

Praktisch en origineel met deze 2 salontafels

We gingen verder met het mixen van materialen bij de salontafels, waar we twee verschillende designs met iets verschillende hoogtes hebben gecombineerd. De grote tafel (€ 149) heeft een prachtige marmeren look, maar het oppervlak is eigenlijk glas, dat veel beter bestand is tegen morsen dan echt marmer en niet zo snel vlekken toont. Op de salontafels zien we een bijzondere mix van materialen met onder meer de prachtige Amenna vaas (€ 19) gecombineerd met elementen van terrazzo, marmer en glas.

Salontafels Seemble
© Seemble

Een kunstwand voor de Pinterest touch

De muur achter de zetel is de perfecte plek voor een mini-galerij. We werkten hier met een selectie van botanische prints (€ 99 voor alle prints) in verschillende maten en we lieten het kleurenpalet uit het interieur terugkomen in de kleuren van de prints. We denken dat deze kunstwand geweldig staat boven deze zetel, maar hij zou natuurlijk ook perfect een lege muur boven een dressoir of bed kunnen opfleuren.

Kunstwand
© Seemble

Een meubelstuk als blikvanger

Elke ruimte heeft een blikvanger nodig: een meubelstuk dat meteen in het oog springt zodra je de kamer binnenloopt. In deze woonkamer hebben we de Hamme fauteuil (€ 235) gebruikt, die een mooie schelpvorm heeft, een donkergroene fluwelen bekleding en messing poten. Het fluweel en de lijnen van de rugleuning passen bij het ontwerp van de zetel en de messing poten komen terug in de salontafel. 

https://youtube.com/watch?v=MZiDhgRPKw4

Tip: een fauteuil zoals deze past perfect bij elke zetel in een neutrale kleur!

De Dinant poef (€ 99) heeft dezelfde bekleding als de fauteuil en we hebben het messing van de poten laten terugkomen in de mooie gouden tijdschriftenhouder (€ 39) om de look af te maken.

Meubelstuk als blikvanger Seemble
© Seemble

Open en gesloten opbergmogelijkheden

Een woonkamer inrichten met mooie accessoires is belangrijk, maar je hebt ook functionele opbergruimte nodig, zodat alles zijn plaats heeft en je je ruimte gemakkelijk rommelvrij en georganiseerd kan houden. Een boekenrek (€ 325) mocht in onze look niet ontbreken en we kozen een model met een zwart metalen frame en legplanken met een eiken look. De planken zijn in verschillende hoogtes geplaatst, waardoor je verschillende maten van objecten kan tentoonstellen. Door boeken te combineren met decor, creëer je een interessante look die tegelijkertijd ook functioneel is.  

https://www.youtube.com/watch?v=HFaULAt-fMA&list=PLL4xVQOJBCLRdodUj9kxDe9H_9QsJfwqB&index=7

Het boekenrek heeft trouwens ook nog een extra vak dat kan worden afgesloten. Dit is de perfecte plek voor een bar en bar glazen, die kan worden verborgen als hij niet wordt gebruikt. Best cool om je gasten te verrassen met een geheime bar als ze een bezoekje brengen, toch ?

Tv-ruimte

Wij weten dat voor velen van jullie de tv niet het gemakkelijkste object is om te stylen. Door hem te combineren met verschillende designelementen kan ook dit een mooie plek in je woonkamer worden. We hebben het grote zwarte vlak van de tv opgebroken met een ronde wandplank (€ 29) om asymmetrie toe te voegen. Het tv-meubel zelf heeft zowel open als gesloten opbergruimte en we hebben een schaal (€ 19) toegevoegd om de afstandsbedieningen op één plek te bewaren zodat je ze niet steeds hoeft te zoeken. 

TV ruimte Seemble
© Seemble

Verlichting met transformerende krachten

De lampen in een ruimte kunnen een interieur van gewoon naar indrukwekkend transformeren. Verlichting kan functioneel zijn, het kan de sfeer van de kamer bepalen en de armaturen kunnen ook een designelement op zichzelf zijn. De staande lamp (€ 99) is perfect om een boek onder te lezen en voegt ook sfeerverlichting toe aan de kamer. De tafellamp in de boekenkast (€ 79) en op de tv-kast maken de ruimte gezelliger. Wanneer je verschillende lichtbronnen door de ruimte verspreidt, geeft dit een afgewerkte look, de kers op de taart. Stijlvolle verlichting hoeft zeker geen fortuin te kosten!

Verlichting Seemble
© Seemble

Dit is onze eclectische woonkamer in een notendop. We hopen dat jullie hem net zo leuk vinden als wij! Breng zeker een bezoekje aan de Seemble webshop om alle producten te bekijken die we in dit interieur hebben gebruikt. Als je deze look thuis uitprobeert, laat het ons dan zeker weten in de commentaren of door #myseemblestyle te gebruiken op Instagram.