15 surf hotspots bij jou in de buurt

Gepubliceerd op 14 juli 2016 door Elise
15 surf hotspots bij jou in de buurt

Surfen in België? Op de Noordzee? Is dat zelfs mogelijk? Jawel: hoewel we het met minder indrukwekkende golven moeten stellen dan in pakweg Hawaii, zijn er toch heel wat mogelijkheden voor waterratten die graag een paar golven willen meepikken, al windsurfend.

We vroegen we de surf chicks van het O'neill Riders Team naar enkele verborgen surfparels op eigen bodem en verrassend genoeg: de lijst is eindeloos!

Dit zijn de favoriete hotspots van surfsters Dominga ValdesJulia Van Rooij en Julie Lauwers:

#1. Knokke

In Knokke is Surfer's Paradise - een surfclub pur sang - zeker een bezoekje waard. Laten de golven het afweten? Ietsje verderop aan Lakeside Paradise kan je wakeboarden uittesten. 

clubhuis-surfersparadise-knokke
Surfer's Paradise

#2. Oostduinkerke 

In Oostduinkerke levert de Noordzee de hele zomer (en vooral in het najaar) voldoende golven voor een prima eerste lesje. Surfclub Windekind is een erg populaire trekpleister voor Belgische surfers.

1/

#3. Oostende

Overdag:

  • Het Oosterstaketsel (bij Fort Napoleon) is het één van de beste Belgische spots om te surfen. Bovendien zijn daar ook klimblokken!
  • Een energierijke surflunch verorberen, doe je bij Passe Vite. Probeer zeker de overheerlijke slaatjes eens uit.
ons
Surfclub outside - Oostende
  • De Surfclub Outside is een fijne club aan een degelijke surfspot. Tijdens de zomermaanden houden ze elke vrijdag feestjes op de het strand, de zogenaamde Friday Sessions.
  • De watersportclub Twins wil zoveel mogelijk kinderen, jongeren en volwassenen motiveren tot buiten sporten. Op het strand van Bredene organiseren en begeleiden ze het hele jaar lang alle disciplines van surfsporten (en fietsen).

By night:

  • Tijdens de zomermaanden staat Oostende elke maandag in vuur en vlam. Telkens om 23 uur wordt er vuurwerk afgeschoten vanaf het Groot Strand naast het Casino Kursaal. Surfers spotten doe je dus op de Vurige Maandagen.

15 surf hotspots bij jou in de buurt - 3

  • Zin in een overheerlijke tortilla of enkele zoete cocktails? Bij de mexicaan Tex Mex maak je de meeste kans om wat schoon surfvolk tegen het lijf te lopen.  

2/

#3. Blankenberge

Schermafbeelding 2016-07-11 om 11.50.58

  • Je surfplank herstellen doe je bij Flow & Soul in Zeebrugge zijn. Dat is volgens onze surf chicks de beste shaper van Blankenberge en omstreken. Bovendien kan je er een plank op maat laten maken, van top tot teen custom made.

3/

#4. Nederland

Scheveningen

De haven van Scheveningen is een waar surfersdorp. Deze provincie heeft -afhankelijk van de wind- en golfrichting - meerdere plekken die goed zijn om te surfen. Daarbovenop zijn er talrijke surfshops, waarvan Hart Beach wel de bekendste is. Als de weersvoorspellingen goed zijn, is de kans groot dat je de golven massaal zal moeten delen met andere surfers. Letterlijk honderden surfers liggen dan in het water.

Wijk aan zee

Optimistische surfers noemen Wijk aan Zee ook wel Wijkiki. Een verwijzing naar Waikiki,  een surfspot op Hawaii. De zandbanken zijn er goed gevormd, dus de golven breken er lekker. Aan de twee strandtenten Timboektoe en Aloha kan je relaxen. Materiaal kan je op de kop tikken in de surfshop: Ozlines.

The Spot © Surfbenelux
The Spot © Surfbenelux

Zandvoort

Wie qua surf meer rust zoekt, kan naar de surfschool The Spot. Het voordeel aan deze spot? Er breken altijd wel golven. Dus je kunt altijd wel surfen in Zandvoort. Bij aflandige wind is Zandvoort zelfs uitstekend. Genoeg ruimte voor iedereen.

Texel

Wil je snel dat vakantiegevoel hebben? Trek richting Texel! De strekdammen voor de kust zorgen voor goede zandbanken. Paal 9 en paal 17 zijn de bekendste spots. En het mooie van surfen op Texel? Het is er rustig.

De maasvlakte
De maasvlakte

De Maasvlakte

Overal aan de Maasvlakte is golfsurfen mogelijk. Er zijn diverse spots die veel surfers trekken. De surfspot ligt aan de haven aan een industrieterrien, "heel apart", aldus de surf chicks.