De nieuwste eet- en drinkadresjes in Gent

Geüpdatet op 18 oktober 2017 door Elise
De nieuwste eet- en drinkadresjes in Gent

gent

Waar kan je in de Arteveldestad terecht voor een couture cake, een kunstzinnige toast of een vegan bowl? Wij zochten het voor je uit!  

1. Atelier des Fêtes

atelierdesfetes

In deze splinternieuwe hotspot staat de Gents-Sardische Margaux Soenen achter het fornuis. Ze kookt met de Italiaanse tradities in de vingers. Een gezellig huiskamergevoel overvalt je als je het etablissement betreedt. De cosy woonkamer en de open keuken (met een gezellig aanrecht, geenindustriële kaalheid) doen huiselijk aan. Nestel je op de bank en bestel een dagverse brunch, lunch of diner. Of blijf écht thuis en ga voor een take-out. Een halfuurtje later geniet je vn een vers bereid gerecht op je schoot.

Bovendien organiseert Margaux workshops waarin ze hun culinaire knowhow met handen en (hopelijk geen) voeten aan jou uit de doeken doen.

Tip: Proef zeker een van de couture cakes. Deze eyecatchers zijn overheerlijk (lees: drie lagen cake, twee lagen vulling) en uniek: Margaux maakt nooit dezelfde taart opnieuw.

toert

P.S.: Je gaat sowieso niet alleen naar huis, maar hebt gegarandeerd een culinaire goodie (of twee, of drie) op zak. Van huisgemaakte granola tot cupcakes.

gent

Praktisch

Atelier des Fêtes kan je enkel privé afhuren.
Vanaf februari kan je op donderdag of zondag wél aanschuiven met andere gasten.

Oude Houtlei 126, Gent
http://atelierdesfetes.be

1/

2. TOAST

toast

Van hobbykok tot professionele toaster, het ging eigenaar Michiel De Maesschalk duidelijk voor de wind. In TOAST verheft hij de klassieke toast tot een guitig beschuitig kunstwerk.

Het vintage interieur werd gebaseerd op decors uit de oude James Bond films. Er hangt een luxueuze en relaxte sfeer waar gezelligheid centraal staat.

toast

Onze suggestie: De Chicken Galore (home made chicken salad, zoete venkel, radijs, spek is om je vingers van af te likken.

Praktisch

Kortrijksesteenweg 110, 9000 Gent
Di tot za: 12u tot 14u30
Op vrijdag kan je er ook terecht voor drinks & dips met een streepje muziek tussen 17 en 22u.
Reserveren is aan te raden

2/

3. Le Botaniste

lebotaniste

Het mag dan wel niet kakelnieuw zijn - sinds september 2015 - maar Le Botaniste is absoluut een plaatswaard in dit lijstje. Het charmante restaurant is een nieuw concept van de keten - u allen bekend - Le Pain Quotidien. Le Botaniste staat voor een vegetarisch en veganistisch restaurant en werkt uitsluitend met biologische en plantaardige producten tot zelfs natuurwijnen. Je vindt er veel lokale en seizoensgebonden producten aan zachte prijsjes. Test verschillende gerechtjes uit. In het magistrale pand waan je je in een oude apotheek met prachtig retro interieur: overal potjes, flacons, buisjes. Food is medicine!

botaniste

Onze suggestie: De Tibetan Mama. Een bowl met hete rijst, gestoomde spinazie en broccoli met een curry pindasausje, kikkererwten en kimchi!

Praktisch

Hoornstraat 13, 9000 Gent
http://www.lebotaniste.be

3/

4. Table Stories

brunch

Wil je je werkweek in stijl afsluiten en het weekend met een goed gevoel inzetten? Dan moet je bij Table Stories zijn. Het is geen doorsnee bar of bistro en ook geen take-away, zélfs niets daar tussenin.

Table stories is het persoonlijk verhaal van Kimberley Geldof. Haar missie is mensen bij elkaar brengen en hen laten genieten. Een apero, picnic of brunch organiseren voor vrienden of voor twee? Kimberley regelt het van a tot z. Het concept van Table Stories zorgt ervoor dat je zelf aan niets meer hoeft te denken. Op haar overzichtelijke website biedt ze verschillende formules aan (een brunch box, een apero box) die je kan bestellen. Na bestelling ontvang je een schattig houten kratje met allerlei zelfgemaakt lekkers. Maar het is méér dan eten alleen: Kimberley zorgt voor de totaalbeleving: een bloempje, een vaasje, een kaarsje, servies. Het kratje op zich kan dienst doen als tafeltje. All in one!

Zie je het iets grootser? Table stories maakt ook van de iets extravagantere feestjes een onvergetelijk avontuur. Locatie, decoratie, bloemen en catering, het kan allemaal geregeld worden.

Meer info op de website!