RESTO TIP: Bistro Pompidoe

Geüpdatet op 18 oktober 2017 door ELLE België
RESTO TIP: Bistro Pompidoe

BistroPompidoe

Zin in een vleugje Parijs en geen tijd voor een op-en-neertje lichtstad? Strijk neer in Bistro Pompidou in Wilrijk en waan je in de stad der geliefden. En met de Boekenbeurs nog tot 11 november om de hoek, maak je er meteen een romantische herfstdate van.

PMP 1b

Eigenaar Anthony kreeg het idee op citytrip in Parijs. Oude vélos, zwart-wit foto’s van Parijse grand dames en de niet te missen Thonet stoelen zouden het decor vormen voor het serveren van ontspannen Franse cuisine, met dagverse producten en af en toe een Vlaams accent (denk: stoemp en Belgische bieren).

PMP 3a

Uit de keuken komen een kunstige millefeuille van aubergines en een appetijtelijke Burger Pompidou aandraven. Délicieux!

PMP 4

Op zes november opent Bistro Pompidou zijn winterbar. Axel Daeseleire mag het kick-off concert geven. Huisvriend Ludovic (The Voice) staat er één keer per week achter de bar en kruipt regelmatig op het podium van de winterbar.

PMP 5

Wat was dat ook alweer over Françaises, wespentailles en alles mogen eten? Alle excuses zijn goed om de tarte tatin te bestellen. En voor wie alweer zin heeft in een volgend herfstig onderonsje, de bistro start met brunches op zondag. Doe ons maar de Pompidou Deluxe brunch.

www.bistropompidou.be

Eglantierlaan 66
2020 Antwerpen
Open di – zo vanaf 11u

Dit is een bijdrage van www.thisishowweread.be, de boekenblog van ELLE journaliste Eveline Janssens, Barbara De Munnynck en Katrien Elen.