De nieuwste eet- en drinkadresjes in Antwerpen

Geüpdatet op 18 oktober 2017 door ELLE België
De nieuwste eet- en drinkadresjes in Antwerpen

adresjesantwerpen

Waar kan je in Antwerpen terecht voor een versgemalen cappuccino, een Belgisch biertje in een sfeervolle omgeving of een hip feestje in een serre? Zeven splinternieuwe adresjes die een bezoekje waard zijn.

  1. Little Brewers Winter Garden

littlebrewers

Vorige zomer sloeg de pop-up "Josephine's" er haar tenten op, deze winter is het de beurt aan "Little Brewers Winter Garden". De felbegeerde locatie van stadsbrouwerij De Koninck werd heringericht tot een wintertuin vol heerlijkheden met deze keer hartige schotels en typisch winterse gerechten op het menu. Op de drankenkaart prijkt een nieuw biertje: Russian Imperial Stout, een testbrouwsel van De Koninck en naar verluidt in de brouwerij ook al Black Magic genoemd. Dat belooft...

1/

2. Zagreb

zagreb

Vincent Banic heropent het restaurant Zagreb op ’t Eilandje in Antwerpen. De JIM-vj, topmodel en kok wordt de nieuwe uitbater van dit Kroatische eethuisje waar zijn ouders dertig jaar geleden begonnen. Zijn liefde en passie voor eten werd met de paplepel ingegeven. Met een pure mediterrane keuken, een dynamisch team en vernieuwde, moderne inrichting wil de nieuwe uitbater zijn gasten laten proeven van de charmes van het geboorteland van zijn vader, Kroatië.

Op de menukaart van Zagreb staan Vincents favoriete vlees- en visgerechten. De kwaliteit van de ingrediënten primeert en de bereidingen zijn puur en simpel. Bovendien liet Vincent een nieuwe wind waaien door de vroegere, traditionele inrichting. Het resultaat is een authentiek en uitnodigend decor waarbij modern versmelt met respect voor traditie.

Praktisch:

Londenstraat 6, 2000 Antwerpen
 www.restaurantzagreb.be

2/

3. Plein publiek

pleinpubliek

Laat de drukte van de stad aan jou voorbijgaan en strijk neer op het enorme binnenplein van de Fierensblokken – op het einde van de Nationalestraat. Een serre van maar liefst 300 vierkante meter biedt een groene oase waar je terecht kan voor dans- en comedy-avonden, muziek, drinks en food. De grootste vleugel van het woonblok is ingericht – onder de noemer Kunst/Werk – als galerie en atelier voor kunstenaars, repetitie- en vergaderruimtes voor muzikanten, theatergezelschappen en jonge ondernemers.

Nip van een cocktail in Café Congé, pik een expo mee in Kunst/Werk of laat je culinair verwennen in het pop-up restaurant. Plein Publiek baseert zich bovendien op de jaargetijden en past zich elk seizoen aan qua menu, aankleding en activiteiten. Kortom, het is een totaalconcept.

Praktische informatie:
Dinsdag tot zaterdag open vanaf 16u. Zondag vanaf 10u.
Van Craesbeeckstraat 33, 2000 Antwerpen
info@pleinpubliek.be

3/

4. Broer Bretel met Rodania

broerbretel

Broer Bretel is al drie jaar een vaste waarde in het Antwerpse Zuid. Begin december wordt de Antwerpse koffiebar omgetoverd tot een ‘Slow Time Café’. In dit pop-up concept staat quality time centraal: je betaalt niet per drankje, maar per gespendeerde minuut. Het concept van Slow Time Café komt overgewaaid uit Berlijn zet binnenkort voor het eerst voet aan wal op eigen bodem. Het idee komt van horlogemaker Rodania en is verrassend eenvoudig: bij het binnenkomen krijg je een kaartje met een timestamp en bij het buitenkomen klok je uit en reken je af.

Het principe van “time is money” ruimt plaats voor reële onthaasting. Met tal van geplande activiteiten als een daytime launch party, slow coffee workshops en jamsessies, wil het café extra inzetten op leuke ontspanning en ontsnapping.

Praktisch: 
Je betaalt een inkomtarief van 3 euro, goed voor een uurtje zorgeloos vertoeven in het ‘Slow Time Café by Rodania’. Nadien wordt je 50 eurocent aangerekend per schijf van 10 minuten en voor 12 euro kan je er een halve dag (5 uur) blijven rondhangen.

van 30 november tot 13 december
Nassaustraat 7, 2000 Antwerpen

4/

5. Maurice

MauriceCoffeeBar1

Véronique Leysens business is booming! De wintercollectie van haar knitwearlabel verkoopt als zoete broodjes en haar Maurice Coffee bar in de KBC Boerentoren verkoopt ze zoete broodjes bij de vleet. Zondag 1 november openen de deuren van haar tweede koffiebar, vlakbij het stationsplein van Berchem. Net zoals haar eerste koffiebar wordt het een gezellig en huiselijke bar waar je kan genieten van brunch, lunch en natuurlijk heerlijke koffie.

Om klokslag 18u wordt koffiebar Maurice in het weekend omgedoopt tot whiskybar Marcel. Het koffiemachine wordt ingeruild voor whiskyshakers! LEES OOK: Bar Marcel

MauriceCoffeeBar2

Praktisch:

Alle weekdagen open van 7u30 tot 18u00.
Weekend van 10u00 tot 18u00 (elke zondag big brunch).

5/

6. Carotterie

carotterie

Vegetariërs en veganisten kunnen dit adresje noteren in hun must-visit lijstje, maar ook omnivoren kunnen er terecht voor ontbijt, lunch of takeout.

Uitbaatster Peggy verdiepte zich - na een eindeloze strijd met voedselintoleranties in de vegalevensstijl. Ze had niet veel moeite nodig om Bent Van Looy (eigenaar van het pand op de Sint-Jorispoort) te overtuigen van haar project. Peggy gaf haar job als productmanager bij modelabel Essentiel op en startte Carotterie, waar je terecht kan voor een vegetarisch of een veganistisch ontbijt of -lunch.

Praktisch:

Sint-Jorispoort 12
Dagelijks geopend van 8u tot 16u.

6/

7. Otomat

otomat

OTOMAT is geen typisch Pizzeria, maar eerder een urban” Italiaan. Naast de klassieke pizza’s, zijn er tien signature pizza’s met originele combinaties als witloof en ham, tomaat en garnalen en zelfs peer met blauwschimmelkaas. Bovendien kreeg het concept een Belgisch tintje: de pizzabodems wordt gemaakt van biergist en uit de tapbar van Otomat stroomt een uitgebreid assortiment aan bieren. Healthy foodies worden niet over het hoofd gezien: elke pizza is verkrijgbaar in een klein formaat met slaatje erbij.

Praktisch:

Van Schoonbekeplein 11, 2000 Antwerpen

7/

8. Klapbar

klapbar

Vrijdag 21 november opent Klapbar zijn deuren. Op deze nieuwe hotspot kan je terecht voor een lunch, diner, kunst en muziek.

Praktisch:

Klapdorp 95, 2000 Antwerpen