Hotspots in Antwerpen: 5 Aziatische adresjes om te ontdekken

Gepubliceerd op 10 januari 2020 door Lore Ginneberge
Hotspots in Antwerpen: 5 Aziatische adresjes om te ontdekken

Of je nu houdt van Japanse sushi, Vietnamese pho of Chinese dumplings, in Antwerpen kom je als liefhebber van de Aziatische keuken ogen (en smaakpapillen) tekort. Authentiek of met een fusion-twist, hier eet je fantastisch Aziatisch:

Sticks 'N Bowls

Begin januari 2020 heropent Sticks 'N Bowls, bekend van een eerste vestiging in Leuven, met een gloednieuwe menukaart onder leiding van chef Yuki Kimura. De filosofie past helemaal binnen de hedendaags foodtrends, want hun 'Pacific Style Streetfood' brengt fine dining-smaken in de vorm van kleine bites op je bord. Inspiratie haalt de lady chef uit Thailand, Vietnam, Japan en India, zonder lokale ingrediënten uit het oog te verliezen.

aziatisch restaurant antwerpen
© Kris Vlegels

Adres: Oude Vaartplaats 35, 2000 Antwerpen

Jinza

Voeg het beste van de Franse gastronomie en de Aziatische keuken samen en je krijgt... Jinza. Noordzeeschelpen worden er gepimpt met Aziatische kruiden en Wagyu komt er samen met aardpeer. De verschillende smaken en texturen, maar ook de verfijnde presentatie zorgen voor een ongekende culinaire belevenis.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Jinza (@jinza_antwerp) op

Adres: Draakplaats 3, Antwerpen

Bun Antwerpen

Na het succes van streetfoodshop Little Bun, opende het grote zusje in de Volkstraat. Laat je meevoeren op culinaire reis richting Vietnam, op de tonen van een reeks ogenschijnlijk simpele gerechten met pure smaken. Er wordt gewerkt met lokale, biologische ingrediënten van land en zee. Kleine honger? Installeer je dan aan de Bun Bar voor cocktails en bites.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Details. 📷: Lode Avet #antwerp #finedining #antwerphotspot #bunbarrestaurant #BÙN

Een bericht gedeeld door BÚN Bar & Restaurant (@bunbarrestaurant) op

Adres: Volkstraat 43, 2000 Antwerpen

Camino

Dit is ongetwijfeld de hipste plek in z'n soort. Camino klinkt niet meteen Aziatisch, maar de gerechten zijn dat zeker wel. Je neemt er voor- en hoofdgerechten om te delen, liefst gepaired met een cocktail of biertje. Tip: proef zeker de gerookte aubergine met sesam.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

LUNCH ONLY kimchi stew, brown rice, tofu, egg... If it aint rough it aint me

Een bericht gedeeld door Camino 🎄✨ (@caminoantwerp) op

Adres: Muntstraat 4, 2000 Antwerpen

Takumi Antwerpen

Voor de beste ramen moet je bij Takumi zijn, een ramenshop uit Duitsland die zich intussen op verschillende plekken in ons land heeft gevestigd. De authentieke noedels worden verwerkt in een variatie aan stomende kommetjes, ook geschikt voor vegetariërs.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Takumi Ramen Kitchen (@takumiramenbelgium) op

Adressen: Marnixplaats 10 / Anneessensstraat 37 / Grote Markt 48, Antwerpen