Gent krijgt nieuwe pop-up plek met smashed burgers

Gepubliceerd op 20 juni 2024 door Lore Ginneberge
Gent krijgt nieuwe pop-up plek met smashed burgers Joey Gent

Vanaf 3 juli opent Joey de deuren, een nieuwe pop-up in Gent. Deze plek is dé bestemming voor liefhebbers van smashed burgers, 'loaded fries' en cocktails.

Wat zijn smashed burgers?

Zeg niet zomaar hamburger tegen een smashed burger. De unieke bereidingswijze, waarbij het vlees stevig tegen een hete bakplaat wordt gedrukt, creëert een onweerstaanbare combinatie van een knapperige buitenkant en een sappige binnenkant. Deze techniek, afkomstig uit de Verenigde Staten, heeft de smashed burger wereldwijd populair gemaakt vanwege de intense smaken en de textuur die het vlees krijgt.

Een nieuwe trend in de Belgische foodscene

De opkomst van smashed burgers is al langer aan de gang in ons land. Steeds meer pop-ups en restaurants omarmen dit eenvoudige maar smaakvolle comfort food, onder andere in Brussel en Antwerpen vind je al meerdere succesvolle voorbeelden die elk hun eigen twist op deze Amerikaanse classic serveren.

Een Amerikaanse klassieker

Maxim Buysse, eigenaar en chef van Joey, brengt een unieke twist naar de Gentse eetcultuur. Zonder formele koksopleiding maar met een enorme passie voor smaak, werd Maxim geïnspireerd door zijn culinaire reizen door Texas en Louisiana. Daar ontdekte hij de authentieke smaak van smashed burgers en besloot deze terug mee naar huis te brengen. Joey is zijn manier om Gent te laten kennismaken met deze Amerikaanse klassieker.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Joey (@joey.smashedburgers)

Wat je kunt verwachten bij Joey

Bij Joey draait het niet alleen om de burgers; het gaat om een complete smaakervaring. Naast de klassieke 'Classy Joey' met twee Simmentaler rund 'patties' en Irish cheddar, kun je ook genieten van de 'Juicy Joey' met drie 'patties' en drie verschillende sauzen. Voor de vegetariërs is er de 'Planty Joey', een smakelijke veggie optie. Verder biedt de pop-up verleidelijke 'loaded fries' en lokaal bier. Om het zomerse gevoel compleet te maken, zijn er ook spicy frozen margaritas met mango. Verfrissende drankjes om toch dat zomerse gevoel te creëren.

Adres: Pop-up Joey, Mageleinstraat 48, 9000 Gent