Deze bakkerij in Brussel verkoopt reuze croissants van 1 kg

Geüpdatet op 3 juni 2024 door Lore Ginneberge
Deze bakkerij in Brussel verkoopt reuze croissants van 1 kg @finebakery.bxl

Hoe groot is jouw liefde voor croissants? Als er geen einde komt aan je obsessie voor heerlijk ontbijt, moet je bij deze bakkerij in Brussel zijn.

De bakkerij met de grootste croissants van Brussel

Go big or go home, moet Fine Bakery hebben gedacht toen ze een nieuw formaat invoerden voor hun traditionele croissants. Deze bakkerij is niet bang voor een stunt, dus lieten ze zich inspireren door de hype rond uitvergrote patisserie, een trend die al langer scoort op sociale media. Onder meer een Londense bakkerij in Camden ging helemaal viraal met croissants voor 8 personen (!) van de hand van patissier Philippe Conticini.

@camdenmarket This is not a drill! The Giant Croissant has arrived in Camden @Philippe Conticini 🥐 #CamdenMarket #PlacesToVisit #london #thingstodo #thingstodoinlondon #camden #croissant #supremecroissant #giantcroissant #croissantcrawl ♬ croissant - Leiden

Genieten van reuze croissants in het weekend

Na de hype rond de cronut en de crompouce, is het tijd om terug naar de basis te gaan. Of toch wat ingrediënten betreft, want Fine Bakery blinkt dan wel uit in klassieke croissants, het formaat is allesbehalve standaard. Deze XXL-croissants, die ook in Frankrijk populair werden door de boetiek van chef Conticini, zijn sinds kort te verkrijgen in Brussel.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Fine Bakery Brussels (@finebakery.bxl)

Deze reuze croissants zijn ideaal om te delen en - toegegeven - om foto's van te maken aan de ontbijttafel. Oorspronkelijk waren de XXL-croissants van Fine Bakery slechts één dag beschikbaar, maar door het enorme succes biedt deze Brusselse bakkerij ze nu elk weekend aan. Telefonisch reserveren is de boodschap, zowel voor de Fine Bakery vestiging op de Brusselse Zavel als in Ukkel. Voor 32 euro kan je deze ultieme treat proberen en zo jezelf én anderen verwennen tijdens de zondagse brunch. Er is genoeg voor iedereen, letterlijk dan.

Adressen: Vanderkinderestraat 295, 1180 Ukkel en Minimenstraat 7, 1000 Brussel