Yom Shishi is de nieuwste speakeasy cocktailbar in Gent

Geüpdatet op 24 maart 2024 door Sam Vandenbosch
Yom Shishi is de nieuwste speakeasy cocktailbar in Gent Fotografie: The Eden Stories

Deze vrijdag opent Boker Tov zijn nieuwste speak easy bar Yom Shishi, waar je cocktails drinkt op een steenworp van het majestueuze Gravensteen in Gent. Cheers!

Verwacht je in deze nieuwe cocktailbar in Gent aan een vleugje mysterie en de sensuele en opzwepende sfeer van het Midden-Oosten. Het elegante interieur doet dromen van The Roaring Twenties meets The Great Gatsby, met eyecatchers zoals een glamoureuze velvet rode sofa en vintage ‘Blazer’ magazines uit Tel Aviv aan de muur. 

Fotografie: Ranaa Tasatan

Eigenaars Tom Sas en Lori Dardikman kozen vorig jaar voor de schaduw van het Gentse Gravensteen als vierde locatie van Boker Tov. In hun populaire all-day foodconcept, met drie vestigingen in Antwerpen en één in Gent, geniet je van streetfood en cocktails in een kosmopolitische sfeer. Van een chicken schnitzel sandwich tot een volwaardige balagan experience tot baklava cheesecake. Nu openen ze daarbovenop ook een speak easy cocktailbar, Yom Shishi, waar de Sababa en Stormy Nights rijkelijk zullen vloeien. De toegang is exclusief en een plekje bemachtigen doe je op goed geluk, àls je de ingang vindt tenminste.

Fotografie: Ranaa Tasatan

Er hangt mysterie in de lucht

Hoe je binnengeraakt op deze verborgen plek? Wij mochten het geheim alvast delen: via de achteringang van restaurant Boker Tov, gevestigd in een voormalig prestigieus veilinghuis. Achteraan dit prachtige Gentse pand schuilt Yom Shishi in de schaduw van het Gravensteen. De bar zal slechts één keer per week de deuren openen, op ‘yom shishi’- Hebreeuws voor ‘Zesde Dag' en de dag die volgens de lunisolaire kalender op vrijdag valt. Valt dat even mee - de ideale start van het weekend! Het is immers niet enkel een dag van rust en spirituele reflectie, maar de naam heeft ook een symbolische betekenis: het samenkomen in gezelschap en het vieren van het leven. En dat is exact waar underground bar Yom Shishi voor staat. 

Fotografie: The Eden Stories

Op de kaart cocktails met een Oosterse twist, zoals Pornstar Martini met een vleugje ras el hanout, de signature ‘Sababa’ met tahini of ‘Stormy night in Tel Aviv’, net als craft beers en mocktails. Ook worden er aperobites geserveerd waaronder labneh met ansjovis, toasted challah met gerookte zalm en een toets caviar. Voor grote honger voor- of achteraf kan je je tafeltje boeken bij de buren, in restaurant Boker Tov. Daar vind je typische Midden Oosterse gerechten als baba ganoush en labneh, maar ook sabish, een pitabroodje gevuld met gefrituurde aubergine, hummus, hardgekookt ei en groenten of pulled lamb, kruidige dips en salade fattoush. 

Fotografie: Ranaa Tasatan

Je vindt Yom Shishi in Gent, Burgstraat 20. Openingsuren zijn elke vrijdag van 19u tot 1u. Op andere dagen is de ruimte af te huren voor evenementen voor 70 tot 100 gasten of private dining.