Hoe genieten we een hele dag lang van ons parfum?

Geüpdatet op 6 maart 2024 door ELLE Partner
Hoe genieten we een hele dag lang van ons parfum? ©Unsplash

In een wereld waarin elk parfum zijn eigen verhaal vertelt, is ‘all of me’ van Narciso Rodriguez een meesterverteller die het lichaam hult in een sensuele sluier. Wil je er de hele dag lang van genieten? Dan volg je best een uitgebalanceerd en gesofisticeerd beautyritueel. Maak van het aanbrengen van parfum een bijzonder moment door ook de bodylotion en douchegel van hetzelfde gamma te gebruiken. Op die manier wordt het effect niet alleen krachtiger maar houdt het ook langer aan.

Een uniek parfum in zijn soort

Twintig jaar nadat hij de wereld verbaasde met ‘for her’, breekt Narciso Rodriguez met ‘all of me’ opnieuw met traditie. Dit gedurfde en moderne parfum is op maat van de hedendaagse vrouw. Florale toetsen komen samen op een ondergrond van muskus en een onverwacht element dat de contrasten in de verf zet.

Parfumeren als ritueel

Bereid de huid voor met de douchegel ‘all of me’

De eerste stap van dit ritueel start onder de douche. De douchegel reinigt zacht de huid en bereid het voor op het parfum. De formule werd verrijkt met hydraterende elementen voor een zachte, gladde en subtiel geparfumeerde huid. Dat is de ideale basis voor de volgende stappen van het ritueel. Gebruik de douchegel dagelijks en neem de tijd om de huid zacht te masseren. Dit heeft niet alleen een positieve impact op de doorstroming maar zorgt voor een groter effect van de volgende stappen in het ritueel.

Versterk de hydratie met de bodylotion ‘all of me’

De volgende stap is de bodylotion. Dit is cruciaal: het versterkt de hydratie wat essentieel is voor een stralende huid die het parfum beter zal vasthouden. De bodylotion voedt de huid voor een zijdezacht resultaat en een subtiele versterking van de intensiteit van ‘all of me’. Breng rijkelijk aan op het hele lichaam met de nadruk op de droge zones die de geur nog beter zullen absorberen en het langer zullen vasthouden.

Speel met de intensiteit van ‘all of me’

Tot slot is het tijd voor het parfum. Om langer te genieten van de geur richten we ons op de plekken waar ons lichaam het meest warmte vrijgeeft: achter de oren, de binnenkant van de polsen, achter de knieën en aan de basis van de hals. Vanaf deze zones wordt het parfum de hele dag lang uitgedragen. Door het op deze plaatsen aan te brengen creëert men een olfactieve harmonie die het volledige lichaam omhult en de zintuigelijke ervaring van het ritueel des te intenser maakt.

De kunst van de superpositie

Het geheim voor een parfum dat zich een hele dag lang verspreidt is de techniek van de superpositie. Creëer een synergie tussen de douchegel, bodylotion en het parfum ‘all of me’ en leg zo de olfactieve grondslag voor een krachtiger en duurzamer effect van het parfum op onze huid. Deze methode creëert meer intensiteit en een geur die het verstrijken van de uren kan weerstaan.

Door deze stappen toe te voegen aan het dagelijks beautyritueel genieten we van ’s ochtends tot ’s avonds ten volle van ‘all of me’ van Narciso Rodriguez. Het is meer dan een eenvoudige routine, het is een belangrijk gebaar voor onze persoonlijke verzorging waarmee we onze eigenheid in de verf zetten en uitdragen.

Dit artikel werd geschreven in nauwe samenwerking met Narciso Rodriguez.

LEES OOK :

Quiz : ontdek welke Narciso Rodriguez-geur bij jou past!

Fashionista's (en Dakota Johnson) zijn fan van deze specifieke zonnebril

Dit Belgische merk lanceert juwelen die meegroeien met kinderen