Fashionista’s (én Dakota Johnson) zijn fan van deze specifieke zonnebril

Geüpdatet op 27 februari 2024 door Lore Ginneberge
Fashionista’s (én Dakota Johnson) zijn fan van deze specifieke zonnebril Getty Images

In de spotlights deze lente: de rode zonnebril, dé eyewear trend gespot bij streetstyle sterren en celebs. Vooral het trending kersenrood domineert, dankzij Gucci, Prada, en de Ganni x Ace & Tate collab.

Waarom juist kersenrood? Het antwoord is simpel: het geeft elke look een speelse, maar chique touch. Mode is niet alleen een kwestie van kleding; het zijn de accessoires die de toon zetten. En als actrice Dakota Johnson meerdere roodgekleurde monturen rockt tijdens haar 'Madame Webb' perstournee, weet je dat het menens is.

Dakota Johnson gespot rode Gucci zonnebril
Dakota Johnson gespot in een kersenrode Gucci-zonnebril - Getty Images

Kersenrood is dé trendkleur voor accessoires

Waar komt deze cherry red rage vandaan? Laten we eerlijk zijn: rood staat al enkele seizoenen op onze radar. En als we de meest recente modeweken mogen geloven, gaa de tint nergens heen. Waar we vorige winter vooral tomaatrood zagen, nemen kersen het nu langzaamaan over. Deze luxueuze dieprode kleur wordt de perfecte toevoeging aan elke lente-outfit - vooral als het om accessoires gaat. Want geef toe, pastelkleuren in het voorjaar zijn origineel noch inspirerend.

Kijkend naar de catwalks, zijn het grote modehuizen als Gucci en Prada die (zoals steeds) vooroplopen met deze trend. De samenwerking tussen het Scandinavische Ganni en Ace & Tate laat zien hoe divers kersenrood kan zijn, met drie verschillende modellen die allemaal diezelfde sophisticated touch hebben. Onze favoriet? Dieprood gekleurde glazen die transparant genoeg zijn om je oogmake-up te laten schitteren, dé kers op de taart van je outfit.

Shop onze selectie trending zonnebrillen

Klaar om je zonnebrillencollectie een serieuze upgrade te geven? Laat je inspireren door onze handpicked selectie, van luxe must-have zonnebrillen die hoog op je wishlist zullen prijken tot betaalbare vondsten, allemaal in dé trendkleur van het moment: cherry red.

1
Gucci
Geometrische zonnebril
SHOP HIER
2
Prada
Rode zonnebril
SHOP HIER
3
Le Specs
Oh Damn zonnebril
SHOP HIER
4
Loewe
curvy zonnebril
SHOP HIER
5
Coach
transparante rode zonnebril
SHOP HIER
Sadie x Ganni zonnebril
6
Ace & Tate
Sadie x Ganni zonnebril
SHOP HIER
7
DIFF
Transparante zonnebril
SHOP HIER
8
Vogue
Rode en paarse zonnebril
SHOP HIER