London Fashion Week: de vijf grootste streetstyle trends

Geüpdatet op 8 oktober 2023 door Lisa Aelvoet Foto’s: Launchmetrics Spotlight
London Fashion Week: de vijf grootste streetstyle trends

De afgelopen dagen vormde de Britse hoofdstad het toneel voor de modeweek. We sluiten London Fashion Week af met een hele hoop inspiratie, een resem nieuwe trends om uit te proberen en een eindeloze verlanglijst met musthaves.

London Fashion Week is misschien wel de meest avant-gardistische der modeweken. De Britten staan vaak nét iets verder wanneer het op ontluikende mode aankomt dan pakweg Parijs. Dat maakt van de Londense modeweek een heerlijk schouwspel waar zowel op als naast de catwalk talloze trends te spotten zijn.

Omdat er haast niets leukers is dan mensen kijken, zetten we net als bij Copenhagen Fashion Week de grootste streetstyle trends op een rijtje.

Groen

De straten van Londen kleurden groen, onbetwist dé trendkleur van dit seizoen. Verschillende tinten passeerden de revue: van mos- tot gifgroen, kaki en pastel. Het liefst hullen de fashion week-gegadigden zich van top tot een in de weelderige kleur, zo ook actrice Nicola Coughlan uit Bridgerton.

Preppy

Tijdens London Fashion Week transformeerde de stad zich als het ware tot een soort Constance Billard, waar modeliefhebsters ten tonele verschenen in nette, preppy outfits.  Denk: witte hemden, stropdassen, plooirokken en loafers.

Denim

Dat denim nergens naartoe gaat, blijkt opnieuw uit London Fashion Week. Of het nu gaat om monochrome all denim-looks of om statement stukken uit spijkerstof, denim wint ongetwijfeld de streetstyle-wedstrijd.

Kilt

Of de kilt, geïnspireerd op de traditionele klederdracht uit de Schotse Highlands, beperkt zal blijven tot een Britse trend, valt nog te zien. De knielange geruite rok steelt in elke geval de show tussen menig modeshow door, en dat in variërende lengtes, met uiteenlopende patronen en uit verschillende stoffen.

Bikerjack

De bikerjack ontpopt zich tot een ware constante wanneer het op streetstyle looks aankomt. Deze lederen jekker gaat al enkele seizoenen mee en belooft zich niet snel van de troon te laten stoten, een goed investment piece dus.