London Fashion Week: de 8 grootste streetstyle trends

Gepubliceerd op 21 februari 2024 door Lore Ginneberge Foto’s: Launchmetrics Spotlight
London Fashion Week: de 8 grootste streetstyle trends Launchmetrics Spotlight

De afgelopen dagen vormde de Britse hoofdstad het toneel voor de modeweek. We sluiten London Fashion Week af met een hele hoop inspiratie, een resem nieuwe trends om uit te proberen en een eindeloze verlanglijst met musthaves.

London Fashion Week is misschien wel de meest avant-gardistische der modeweken. De Britten staan vaak nét iets verder wanneer het op ontluikende mode aankomt dan pakweg Parijs. Dat maakt van de Londense modeweek een heerlijk schouwspel waar zowel op als naast de catwalk talloze trends te spotten zijn.

Omdat er haast niets leukers is dan mensen kijken, zetten we net als bij Copenhagen Fashion Week de grootste streetstyle trends op een rijtje.

1. Schotse Ruiten

De klassieke Schotse ruit maakte een opvallende comeback, waarbij deze tijdloze print niet alleen beperkt bleef tot kilts maar ook te zien was in jassen, broeken en zelfs accessoires. Deze trend, die diepgeworteld is in de Britse cultuur, bewijst zijn veelzijdigheid en blijvende charme op de straten van Londen.

2. Ronde Handtassen

Accessoires namen een sculpturale wending, met ronde handtassen die opduiken als ware kunstwerken. Deze tassen, gedragen als opvallende deco-objecten, voegden een speelse en chique dimensie toe aan elke outfit, waarbij de functionele tas transformeerde tot een statement stuk.

3. Sepia Brilglazen

Geïnspireerd door Japanse trends, droeg bijna iedereen chique bruine brillen. Deze sepia-getinte brilglazen voegden een retro, doch verfijnde toets toe aan de streetstyle looks, en bewezen dat details een wereld van verschil kunnen maken.

4. Moderne Mantelpakken

De traditionele mantelpakjes kregen een moderne make-over, met fashionista's die kozen voor matchy-matchy combinaties van tops of vestjes en rokken. Deze trend illustreert een vernieuwde interesse in coördinerende sets die zowel stijlvol als zakelijk zijn.

5. Faux Fur Jassen

Geïnspireerd door de TikTok 'Mob Wife Trend', maakten faux fur jassen een grootse entree. Deze jassen, zowel in neutrale als in opvallende kleuren, boden niet alleen warmte maar ook een flinke dosis glamour en statement aan de Londense streetstyle.

6. Baggy Jeans

De baggy jeans trend blijft een favoriet, vaak gecombineerd met een trenchcoat en puntige laarzen voor een chique stedelijke look of in de trendy jeans-op-jeans stijl.

7. Opvallende haaraccessoires

Het zit 'm in de details! Van strikjes en vlechten met lintjes tot spelden en grote scrunchies; opvallende haaraccessoires waren overal in de Londense straten. Deze trend zet de toon voor een speelse en persoonlijke touch aan elk kapsel, waarbij creativiteit en expressie voorop staan.

8. Puntschoenen

Puntschoenen, van lange laarzen tot kitten heels en ballerina's, bevestigden hun status als een must-have. Deze schoenen zagen we vaak gecombineerd met kniekousen en benadrukken een voorkeur voor scherpe silhouetten.