De 8 meest flatterende kapsels voor een vierkant gezicht

Geüpdatet op 2 februari 2024 door Lore Ginneberge
De 8 meest flatterende kapsels voor een vierkant gezicht Lily Aldridge - Getty Images

Een vierkant gezicht kenmerkt zich door een sterke kaaklijn en een breed voorhoofd, waardoor het een opvallende en krachtige uitstraling heeft. Het kiezen van het juiste kapsel kan helpen om deze kenmerken te verzachten en te flatteren. Geïnspireerd door beroemdheden zoals Brie Larson en Salma Hayek, delen we de 8 beste kapsels en haarstijlen die perfect passen bij een vierkant gezicht.

1. Lange Lagen

Olivia Wilde laat zien hoe lange lagen het gezicht kunnen verlengen en de kaaklijn verzachten. Door de lagen te beginnen vanaf de kaaklijn, creëer je beweging en een subtiele focus weg van de breedte van het gezicht.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door ́ (@melaniemakeup)

2. Zachte Golven

Zachte golven rond het gezicht kunnen de scherpe hoeken van een vierkant gezicht verzachten. Beroemdheden zoals Salma Hayek en Katie Holmes hebben deze look omarmd, waarbij de golven beginnen bij de kaaklijn om de aandacht naar beneden te trekken en de gezichtsvorm te balanceren.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Jennifer Yepez (@jennifer_yepez)

3. Schuine Bob

Een schuine bob die korter is aan de achterkant en langer naar voren toe, zoals gedragen door Chloe Moretz, kan wonderen doen voor vierkante gezichten. Dit kapsel leidt de aandacht af van de kaaklijn en brengt een speelse dynamiek in je look.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Renato Campora (@renatocampora)

4.  Lange Pony

Een gelaagde, lange pony kan de breedte van het voorhoofd verminderen en de gezichtslijnen verzachten. Heidi Klum’s perfecte mix van laagjes en froufrou toont aan hoe effectief dit kan zijn voor het in evenwicht brengen van vierkante gezichten.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Sabrina Bedrani (@sabrinabmakeup)

5. Golvende pixie

Een kort kapsel met veel volume voegt een interessant element toe en doorbreekt de symmetrie van een vierkant gezicht. Dit dynamische kapsel trekt de aandacht en is een gewaagde keuze voor degenen die willen opvallen, net als model Taylor Hill.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Taylor Hill (@taylor_hill)

6. Hoog Volume

Tracee Ellis Ross' keuze voor hoog volume bij de wortels en krullen kan helpen om de proporties van een vierkant gezicht aan te passen door het optisch te verlengen. Dit kapsel is perfect voor natuurlijk krullend haar en voegt een extra dosis persoonlijkheid toe.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Nai'vasha (@naivashaintl)

7. Wavy Lob

De wavy lob, of golvende lange bob, is een ander fantastisch kapsel voor vierkante gezichten, dat elegantie en speelsheid combineert. Het is de favoriet van Hailey Bieber en Lily Aldridge, beide modellen met hoekige gelaatstrekken. Deze stijl is ideaal om volume en beweging toe te voegen, wat helpt om de strenge contouren van een vierkant gezicht te verzachten.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Bryce Scarlett (@brycescarlett)

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Bryce Scarlett (@brycescarlett)

8. Diepe Zijscheiding

Een diepe zijscheiding is een eenvoudige maar effectieve manier om het uiterlijk van een vierkant gezicht te verzachten. Deze stijl creëert een asymmetrische look die de aandacht afleidt van de breedte van de kaaklijn en voegt een vleugje glamour toe. Het mooie van een diepe zijscheiding is dat het zowel bij steil als gekruld haar werkt, waardoor het een uitstekende optie is voor vrouwen die hun vierkante gezichtsvorm willen flatteren, kijk maar naar Brie Larson.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Nina Park 박니나 (@ninapark)

9. Micro Bangs

Micro bangs, of een ultrakorte pony, zijn een gedurfd statement dat bijzonder goed werkt voor vierkante gezichten. Deze pony stopt ver boven de wenkbrauwen en kan helpen om het gezicht optisch te verlengen, terwijl het tegelijkertijd de aandacht naar de ogen trekt. Actrice Rosario Dawson heeft al met deze look geëxperimenteerd, wat haar een edgy en moderne uitstraling geeft die de sterke lijnen van haar gezicht mooi accentueert.