De top 5 haartrends voor herfst 2022

Geüpdatet op 5 augustus 2022 door Malvine Sevrin en Virginie Dupont
De top 5 haartrends voor herfst 2022© Instagram @clairerose @aysha.sow @sophiesuchan

Enkele haarstijlen uit de jaren '70 en '90 zijn dit jaar aan hun comeback begonnen. Kapsels, kleuren, brushings,... Welke grote haartrends doen in 2022 de hoofden omdraaien? Nu we eindelijk weer naar onze favoriete haarsalons kunnen om ons te laten verwennen, verlopen wij alvast de haartrends waarmee jij dit seizoen de show steelt.

De snit: seventies curtain bangs

De pony is terug... maar wel een tikje anders. Vergeet de superrechte, op de millimeter nauwkeurig geknipte versie uit onze tienerjaren. Die moet plaatsmaken voor de vrij lange en dikke gordijnpony uit de jaren zeventig. Deze “curtain bangs” hebben net als hun boegbeeld Brigitte Bardot een erg romantische en retro uitstraling waar we helemaal weg van zijn. Goed nieuws voor mensen met krulletjes: ga ook gerust voor een pony en steil hem vooral niet!

 

Voir cette publication sur Instagram

 

Une publication partagée par MATILDA DJERF (@matildadjerf)

De nonchalante stijl uit de jaren zeventig zet zich voort met de dégradé die ook weer in de mode is. We zijn dol op zijn casual uitstraling die voor een schijnbaar warrige coupe zorgt. Bovendien geeft het je haar beweging en textuur. De ultieme referentie? Farrah Fawcett en haar prachtige, in laagjes geknipte haarlokken. Om dit te bereiken zijn alle trucjes toegestaan: je kan uiteraard gaan voor de klassieke combo föhn/ronde borstel, maar ook een föhnborstel of grote krulspelden!

 

Voir cette publication sur Instagram

 

Une publication partagée par Aysha Sow (@aysha.sow)

LEES OOK: de wolf cut is hét (DIY) kapsel van het moment

De brushing: de 90’s blowout

Dit seizoen moet de ultrasteile look wijken voor de nineties brushing. Naast de typische brushing uit de seventies à la Farrah Fawcett herrijst nog een ander kapsel uit zijn as: Jennifer Anistons iconische brushing in de serie 'Friends'. In 2022 oogt de nineties brushing wel natuurlijker en een tikje minder gelikt. De haarwortels worden gelift, de lengtes zijn dégradé geknipt en de lokken worden naar binnen gestyled. Het ideale hulpmiddel om er even stijlvol uit te zien als Jen? Een föhnborstel, zoals die van Babyliss, die op sociale media op veel belangstelling kan rekenen.

 

Voir cette publication sur Instagram

 

Une publication partagée par Sophie Suchan (@sophiesuchan)

fohnborstel babyliss
Hydro Fusion Fohnborstel, Babyliss, €67,95

Shop hier

De kleur: naturelle tinten en babylights

Goudblond, licht kastanjebruin, blond cacao of marron glacé... In 2021 zijn het de warmere haartinten die de plak zwaaien. Het sleutelwoord? NA-TU-REL. Ook al is er soms wat deskundige hulp nodig om dit resultaat te bereiken. Leonora Isufi van Leo Hair Artist legt uit: "We merken dat klanten veel meer de voorkeur geven aan natuurlijkere kapsels en kleurschakeringen: warmere blond- en bruintinten, casual waves, ... Er wordt steeds minder gekozen voor polair blond - behalve door blondines die van nature een heel lichte haarkleur hebben uiteraard. Er wordt ook weer contrast toegevoegd. De ombre met donkere haarwortels en lichtere punten behoren tot het verleden. In plaats daarvan wordt er gekozen voor meerdere tinten die in elkaar overlopen voor een subtielere gradatie. De 'babylights', erg fijne highlights die zo dicht mogelijk bij elkaar liggen, zijn erg in trek. Vervolgens wordt het haar gepatineerd zodat de kleuren mooi met elkaar versmelten en het geheel natuurlijk oogt.”

 

Voir cette publication sur Instagram

 

Une publication partagée par Mathilde Gøhler (@mathildegoehler)

Het kapsel: de paardenstaart revisited

Met een paardenstaart kan je heel wat leuke kapsels maken. Voor de 'bubble'-versie wapen je je met bruine of zwarte elastiekjes en begin je met een hoge paardenstaart te maken. Knoop daarna verschillende elastiekjes in je haar en vorm er een bolletje mee. Een andere optie is de gevlochten paardenstaart, die super makkelijk te maken is en er steeds geweldig uitziet. Bind je haar in een hoge paardenstaart, leg er een vlecht in en werk af met een elastiekje. Vind je het moeilijk om deze kapsels te maken met je korte haar? Probeer dan net als Ariana Grande eens haarextensies om een ponytail te maken.

 

Voir cette publication sur Instagram

 

Une publication partagée par Claire Rose Cliteur (@clairerose)


LEES OOK: Deze nieuwe beautyproducten wil je meteen in je winkelmandje droppen