De top 16 haartrends voor herfst en winter 2023

Geüpdatet op 4 oktober 2023 door Lore Ginneberge
De top 16 haartrends voor herfst en winter 2023PARIS, FRANCE - OCTOBER 03: Sydney Sweeney attends the Miu Miu Womenswear Spring/Summer 2024 show as part of Paris Fashion Week on October 03, 2023 in Paris, France. (Photo by Marc Piasecki/WireImage)

Van mermaid waves tot korte bobs en roodbruine lokken, deze kapsels, kleuren, brushings worden de grote haartrends in herfst en winter 2023. Klaar om hoofden te doen draaien?

1. Geometrische Bob met curtain bangs

Deze herfst komt de klassieke bob samen met een brede curtain bangs. Dit gecombineerde kapsel biedt een sterke, geometrische look die je gezicht prachtig omlijst. Ideaal om de nadruk te leggen op je oogmake-up. Celebrities zoals Alexa Chung werden al gespot met dit kapsel. Voor de ultieme styling kun je gebruik maken van een stijltang om je pony mooi te laten vallen en wat lichte haarlak voor een subtiele glans.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Laura Polko (@laurapolko)

2. Cinnamon Hair

Hailey Bieber zette de toon voor de winter met haar roodachtige 'kaneelkleurige' haar. Deze diepe, warmgetinte tint is aanpasbaar voor alle huidskleuren en is een knipoog naar retro kleurtrends uit de jaren '70 en '90. In plaats van een volledige transformatie naar rood, geeft deze stijl brunettes een subtiele, pittige upgrade. Om de kleur te behouden, is een shampoo voor gekleurd haar en beperkte blootstelling aan UV-stralen aanbevolen.

3. Het Jaren ’90 Supermodel Kapsel

Deze herfst gaan we terug naar de jaren '90 met veel lagen in het haar. Deze stijl is de opvolger van de populaire "vlinderknip" van vorig jaar. Lange en korte versies zijn beide helemaal in, het gaat erom je innerlijke Cindy Crawford te kanaliseren. Vooral laagjes rond het gezicht zijn een hit omdat ze voor een flatterend effect zorgen.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Jesus Guerrero (@jesushair)

4. De Glass Look

De glass look wordt gekenmerkt door extreem glad en glanzend haar, alsof het van glas is gemaakt. Deze look werd populair door Koreaanse actrices en is perfect voor mensen met steil haar. Een glansserum en stijltang zijn je beste vrienden voor deze look. Het is een ideale stijl voor avondjes uit waar je echt wilt schitteren.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Zendaya (@zendaya)

5. Strakke ballerina dot

De strakke dot biedt een verfijnde en elegante look, ideaal voor formele evenementen of gewoon om je haar uit je gezicht te houden. Meghan Markle is een groot fan van deze stijl. Om deze look te bereiken, kun je je haar in een hoge staart binden en vervolgens rond het elastiekje draaien. Zet het vast met haarspelden en gebruik een lichte haarlak voor een nette finish.

6. De Hush Cut

De Hush Cut gebruikt verschillende lagen om een natuurlijke, maar volumineuze look te creëren. Deze techniek, overgewaaid uit Korea, kan worden toegepast op verschillende lengtes en is ideaal om beweging en diepte aan je haar toe te voegen. Actrice Halle Berry is hier een goed voorbeeld van. Gebruik een ronde borstel en een föhn om de lagen naar buiten te laten vallen voor een voller effect.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Hoyeon (@hoooooyeony)

7. De Birkin froefroe

Dit najaar is het de beurt aan de Jane Birkin-geïnspireerde franje. De lokken vallen tot net boven de wenkbrauwen en zorgen voor een moeiteloze Franse flair. Het is dé trend voor de herfst en vele celebs zijn er al mee gespot.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Clayton Hawkins (@claytonhawkins)

8. Gestructureerde Lob

De lob krijgt een make-over met meer textuur en dimensie, vooral voor medium-lengtes. Het kapsel is met name flatterend voor mensen met een rond of vierkant gezicht. Een beetje zeezoutspray en je bent klaar om te gaan.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Clayton Hawkins (@claytonhawkins)

9. Va Va Voom Volume

Dit seizoen staat in het teken van maximaal volume. Lang haar krijgt een extra dimensie door kortere lagen die het haar luchtig en volumineus maken. Het gebruik van speciale kniptechnieken kan het volume nog meer versterken.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Kendall (@kendalljenner)

10. Speelse Pixie cut

Een combinatie van de altijd populaire shag en pixie snit zorgt voor een speelse en moderne look. Dit kapsel is ideaal voor degenen die niet veel tijd willen besteden aan haarverzorging. Met een beetje modelleerklei en lichte haarspray kom je al een heel eind.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Grace Elizabeth ♡ (@lovegrace_e)

11. Goddess Vlechten

Deze herfst draait het allemaal om box braids die eindigen in elegant krullende lokken. Dit is een ideale beschermende stijl voor krullen die er ook nog eens fantastisch uitziet.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Halle Bailey (@hallebailey)

12. Lange Lagen met framing Highlights

Een tijdloze klassieker die een comeback maakt. Lange lagen met subtiele highlights (denk aan 'the Rachel' van Jennifer Aniston) zullen het altijd goed doen. Ze geven diepte aan je lokken en flatteren het gezicht, perfect voor een zonovergoten look, zelfs in de herfst.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Laura Polko (@laurapolko)

13. Strikjes en Lintjes

Strikjes en lintjes zijn de perfecte toevoegingen aan zowel losse als opgestoken kapsels en geven een vleugje speelsheid en romantiek. Taylor Swift heeft deze trend al een paar keer op de rode loper omarmd. Probeer een zijden lint voor een meer verfijnde uitstraling of een katoenen strik voor een casual look.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Laura Polko (@laurapolko)

14. Mermaid waves

Deze golvende look is ideaal voor wie een moeiteloos chique stijl wilt. De warrige zeemeerminkrullen zijn wilder dan de traditionele beach waves en geven een romantisch allure, alsof je net uit de zee komt gelopen. Beroemdheden zoals Blake Lively, Zendaya, Sydney Sweeney en Miley Cyrus zijn grote fan van deze haarstijl. Het beste deel? Je hebt niet veel nodig om deze golven te creëren; een goede krul- of stijltang en wat textuurspray volstaan.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Miley Cyrus (@mileycyrus)

15. Kin-Lange Bob

Deze herfst is de kin-lange bob de bob om te hebben. Het is een gedurfd kapsel dat, indien goed uitgevoerd, je look van schattig naar adembenemend kan tillen.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Charlize Theron (@charlizeafrica)

16. Bowl Cut

De Bowl Cut maakt een gedurfde comeback dit seizoen. Deze snit geeft een modern tintje aan de klassieke look uit de jaren '90 en is een stoere keuze voor diegenen die iets nieuws willen proberen. Charlize Theron en Zendaya zetten al eerder de schaar in hun lokken en momenteel rockt model Iris Law de gedurfde coupe. Gebruik een stijltang voor een gladde afwerking en wat textuurspray voor een edgy touch.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Iris Law 🧼🧊 (@lirisaw)

LEES OOK: Deze nieuwe beautyproducten wil je meteen in je winkelmandje droppen