Dit zijn de meest flatterende kapsels voor een rond gezicht

Geüpdatet op 15 januari 2024 door Lore Ginneberge
Dit zijn de meest flatterende kapsels voor een rond gezicht Getty Images

Heb je een rond gezicht en ben je op zoek naar een fris, nieuw kapsel? Geen zorgen, we hebben de perfecte inspiratie voor je. Ontdek hier de meest flatterende kapsels die prachtig staan bij ronde gezichten, geïllustreerd met voorbeelden van beroemdheden die deze haarstijlen met verve dragen.

1. De asymmetrische bob

Een asymmetrische bob is ideaal voor ronde gezichten. Het asymmetrische aspect trekt de aandacht en breekt de symmetrie van een rond gezicht. Actrice Maude Apatow laat zien hoe deze snit zowel chique als speels kan zijn.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door (@halleybrisker)

2. Lange lagen met highlights

Lange lagen met subtiele highlights kunnen het gezicht prachtig omkaderen en de ronde vorm verzachten. Selena Gomez demonstreert hoe deze combinatie van lengte en lichte accenten een verfijnde look en diepgang geeft.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Selena Gomez (@selenagomez)

3. Wispy bangs

Wispy bangs zijn lichte, dunne froufrou's die uitgewaaierd over het voorhoofd vallen. Lily Collins laat zien hoe deze subtiele en delicate stijl de rondheid van het gezicht kan verzachten en een romantische uitstraling kan geven.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Mara Roszak (@mararoszak)

3. Golvende lob

De golvende lob (lange bob) is een tijdloze optie voor ronde gezichten. Natalie Portman straalt met deze look, waarbij de golven zorgen voor extra textuur en beweging, en zo de ronde vorm van het gezicht mooi in balans brengen.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Irinel de León (@hairinel)

4. Strakke hoge paardenstaart

Een strakke hoge paardenstaart kan wonderen doen voor ronde gezichten. Actrice Vanessa Hudgens laat zien hoe deze stijl het gezicht optisch verlengt, waardoor de ronde vorm wordt geminimaliseerd. Bovendien voegt het een sportieve en dynamische touch toe aan je look.

5. Gelaagde pixie cut

Voor wie durft, is de gelaagde pixie cut een geweldige optie. Dixie D'Amelio laat zien dat deze korte snit de aandacht naar de bovenste helft van het gezicht trekt, waardoor de ronde vorm subtiel wordt gebalanceerd.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Mimi Cuttrell (@mimicuttrell)

6. Een diepe zijscheiding

Volumineuze lokken met een diepe zijdelingse scheiding werken uitstekend voor ronde gezichten. Natalie Portman toont aan hoe deze stijl het gezicht optisch verlengt en het volle effect van een rond gezicht verzacht. Het is een eenvoudige, maar effectieve manier om diepte en dimensie aan je look toe te voegen.

7. Kort Haar met volume bovenaan

Kort haar dat bovenop het hoofd volume heeft, kan bijzonder flatterend zijn voor ronde gezichten. Florence Pugh heeft met deze gewaagde stijl bewezen dat het toevoegen van volume bovenop het hoofd het gezicht optisch verlengt en de ronde vorm in evenwicht brengt.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Adir Abergel (@hairbyadir)

Deze kapsels bewijzen dat er veel fantastische opties zijn voor iedereen met een rond gezicht. Het gaat erom een stijl te vinden die jouw unieke kenmerken benadrukt en je natuurlijke schoonheid laat stralen. Laat je inspireren door deze beroemdheden en bespreek jouw ideeën met je kapper voor een persoonlijk en flatterend kapsel.