Wordt 2024 het jaar waarin je een froufrou knipt?

Geüpdatet op 15 januari 2024 door Lore Ginneberge
Wordt 2024 het jaar waarin je een froufrou knipt? Getty Images

Vergeet het beeld van een impulsieve froufrou na een dramatische levensgebeurtenis. 2024 zet de moeiteloze Franse froufrou in de spotlights. Met een waaier aan stijlen, van Birkin bangs tot curtain bangs, veroveren deze kapsels de harten en hoofden van stijliconen en beroemdheden.

Wat is een Franse Froufrou?

De Franse froufrou, dat klinkt toch als pure poëzie voor je haar, toch? Deze versie is subtiel, elegant, en voegt een vleugje Parijse flair toe aan elke haarstijl. De laagjes vallen kort in het midden en langer naar de jukbeenderen toe - het is een stijl die volume creëert, maar vooral veelzijdig is. Het geheim zit hem in de blend: de froufrou gaat naadloos over in lange laagjes, waardoor het zowel bij korte bobs als lange lokken past. En het mooiste? Het staat iedereen, ongeacht haartype of -lengte.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Jeanne Damas (@jeannedamas)

De opkomst van de moeiteloze pony

Waarom juist nu deze revival? Het heeft alles te maken met die onweerstaanbare mix van klassieke schoonheid en huidige hypes, van de Franse coquette-trend op TikTok tot de zogenaamde Birkin bangs. Ook sterren adopteerden deze haarstijl, denk aan Franse stijliconen als Jeanne Damas, maar ook Emily Ratajkowski, Shay Mitchell, Taylor Swift, Princess Kate, Camila Cabello, Yara Shahidi...

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door J R Fraser (@rickyfraserhair)

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Emily Ratajkowski (@emrata)

Zo style en onderhoud je je froufrou

Een Franse froufrou stylen? Dat is zo gepiept. Ga voor een natuurlijke, nonchalante look. Laat die föhn maar in de kast en kies voor luchtig drogen. Wil je toch föhnen? Gebruik dan een middelgrote borstel voor een zachte, naar buiten vallende beweging. Vergeet ook niet je froefroe fris te houden met een kwalitatieve shampoo, conditioner en fris tussendoor op met droogshampoo.

Het trending kapsel van 2024

De Franse froufrou is meer dan een knipoog naar het verleden; het is een kapsel dat je look meteen een upgrade geeft. Of je nu kiest voor een nonchalante knot of een gestylde coupe, deze pony voegt altijd dat extra beetje 'je ne sais quoi' toe. Dus, klaar voor de schaar?

LEES OOKDit is jouw teken om je haar koper te kleuren deze winter