Hoe maak je wavy lokken die er natuurlijk uitzien?

Geüpdatet op 25 september 2023 door Marie-Noëlle Vekemans en Virginie Dupont
Hoe maak je wavy lokken die er natuurlijk uitzien? Launchmetrics

Als er één haartrend is waar we nooit genoeg van krijgen en die altijd en overal succes heeft, dan is het wavy haar wel. Deze relaxte maar elegante bohostijl met zijn prachtige, natuurlijke golven geven ons de look van een pas aangespoelde – maar o zo bekoorlijke – zeemeermin. Het hoeft dan ook niet te verbazen dat wavy hair voor veel mensen een heuse obsessie is geworden. Het maakt niet uit of je steil haar hebt, krullen of daar iets tussenin, wavy haar is een veelzijdige optie die bij alle haartypes en gelegenheden past. Hoe creëer je nu die heerlijke waves? Wij verklappen je al onze schoonheidsgeheimen.

Is je haar van nature sluik? Of heb je krullen? Er bestaan diverse technieken om in beide gevallen voor geweldige golven te kiezen. In dit artikel laten we je in enkele eenvoudige stappen zien hoe je zelf adembenemend wavy haar stylet. Subtiele golfjes voor een 'girl next door'-look? Of uitgesproken waves voor een speciale gelegenheid? Met deze tips wordt het resultaat ronduit indrukwekkend.

Stap 1: de voorbereiding van het haar

Om te zorgen dat de waves zo lang mogelijk blijven zitten, is het fundamenteel dat je je haar op de behandeling voorbereidt. Was het daarom eerst met hydraterende shampoo en conditioner. Zo gaat je haar niet pluizen en blijft het goed gehydrateerd. Breng daarna een styling mousse of lotion voor golvend haar aan. Die geeft de krullen meer vorm en beschermt het haar tegen de warmte.

Het product om je haar te hydrateren

Deze shampoo voedt de haarvezels, beperkt het afbreken en kalmeert de hoofdhuid. Hij schuimt fijn, verwijdert alle vuil en maakt je haar zacht en glanzend.

Shop hier

Stap 2: stylingmethoden

Er bestaan meerdere beproefde stylingmethoden om tot golvende lokken te komen. Vlechten is een van de populairste. Nadat je je haar hebt gewassen, verdeel je het in secties, die je gaat vlechten. Hoe meer vlechtjes, hoe fijner en strakker de golven worden. Je kunt de vlechten aan de lucht laten drogen of, om het proces te versnellen, een haardroger op lage temperatuur gebruiken. Wanneer de vlechten volledig droog zijn, maak je ze voorzichtig los en komen er prachtige golven tevoorschijn.

Bij een andere methode ga je twisten. Ook hier verdeel je het haar in secties, waarna je elke sectie losjes gaat twisten. Gebruik haarklemmen om de twists vast te zetten en laat ze drogen. Wanneer je haar droog is, maak je de twists los en krijg je mooie golven.

Het product om de golven extra lang te laten houden

De Brume Mémoire (of 'geheugenhaarnevel') geeft de haren textuur. Zo krijgen ze een natuurlijk en ietwat warrig effect. De amandelproteïne en plantaardige werkzame stoffen brengen glans en fixatie en beschermen beschadigd haar.

Packshot de la brume mémoire de Coelho Beauty.
De Brume Mémoire van Coelho Beauty.

Shop hier

Adrien Coelho is een "globetrotter van schoonheid en wellness." Hij is kapper, freelancer, consultant en ambassadeur voor grote cosmeticamerken. Bovendien heeft hij ervaring met fashionbladen. Na drie jaar van onderzoek en ontwikkeling bij deskundigen, apothekers en dermatologen, heeft hij Coelho Beauty uitgebracht, een lijn met holistische en multifunctionele verzorgingsproducten. Elk product is ontwikkeld met ingrediënten die minutieus op elkaar zijn afgestemd. Dit alles met respect voor mens en milieu.

Andere optie: het gebruik van stylingtools

Wil je sneller of duidelijkere golven? Dan kun je stylinginstrumenten zoals een krul- of stijltang gebruiken. Neem een middelgrote tang en rol de haarlokken rond het opzetstuk. Laat hier en daar delen vrij voor een natuurlijker effect. Wil je meer volume? Wissel dan de richting van de krullen af (naar binnen en naar buiten toe). Wanneer de krullen klaar zijn, maak je ze lichtjes los met je vingers. Zo worden de waves soepeler en minder strak.

Het toestel om in no time waves te maken

Voor een moeiteloze wavy look in slechts enkele minuten tijd en voor alle haartypes. De revolutionaire styler Wave Secret Air is makkelijk te gebruiken en creëert automatisch en in slechts enkele minuten golven die lang blijven zitten.

Plaats een haarlok in het toestel en sluit het handvat. Daarna trekt deze tang het haar naar binnen en rolt het automatisch rond de cilinder. De haren worden zo gelijkmatig langs alle kanten verwarmd, waardoor ze perfect en regelmatig gaan golven. Deze stylingtool heeft drie temperatuurstanden – 180°C, 200°C en 230°C – en is daarmee geschikt voor alle haartypes en -texturen. De ultieme tip om waves lang te laten houden, is om ze met koude lucht te fixeren. Wanneer de haarsectie uit het toestel komt, gaat zijn unieke Cool Air Smart System de lok daarom met een lichte luchtstroom afkoelen.

Shop hier

Stap 3: onderhoud van wavy haar

Als je de waves zo lang mogelijk wilt behouden, is het belangrijk dat je de juiste producten gebruikt. Kies daarom een texturiserende spray om je wavy haardos extra vorm te geven en lang mooi te houden. Probeer je haar niet te veel te borstelen want dit kan de krullen eruit halen. Wil je de krullen gewoon wat losser maken, haal er dan voorzichtig je vingers door of gebruik een kam met brede tanden. Tot slot vermijd je beter haarproducten met alcohol, die kunnen het haar laten uitdrogen.

Het product om je golven te onderhouden

Deze stylingspray geeft het haar instant volume en textuur, alsof je de hele dag aan zee was, met vochtig haar dat door de wind is gekamd. Zijn samenstelling is verrijkt met zout, wat je haar voller maakt, langer in vorm houdt en een supersexy en matte warrige finish geeft.

Shop hier

Wavy haar ligt binnen ieders handbereik. Ongeacht of je liever met of zonder warmte werkt, voor elk haartype zijn er geschikte opties. En met een beetje oefenen, creëer je in een handomdraai prachtige wavy looks die je outfits helemaal af maken.

Ga er dus voor en straal het hele jaar door met heerlijke golvende lokken!

LEES OOK 

4 haarstijlen die dun haar er dikker laten uitzien

Beautyhack: zo wordt je haar weer gezond en glanzend na de zomer

Getest en goedgekeurd: snel en easy zelf golven maken in je haar