De 7 grote streetstyle trends van Copenhagen Fashion Week SS23

Gepubliceerd op 15 augustus 2022 door Lore Ginneberge Foto’s: Imaxtree
De 7 grote streetstyle trends van Copenhagen Fashion Week SS23

Met Copenhagen Fashion Week is het startschot van een nieuw modeseizoen gegeven, en de Deense fashionista's leggen de lat meteen hoog. Dit zijn de 7 grote trends die we zagen op straat.

Tegenwoordig spelen de modeweken zich net zo goed af voor en na de modeshows, met dank aan de modemensen die enthousiast paraderen over straat in de laatste nieuwe collecties. Deze streetstyle looks verklappen meteen al de grote trends voor volgend seizoen. Dit zijn ze:

1. Colourblocking

De trend die met stip op 1 staat: colourblocking-overdosis met opvallende jassen als eyecatcher. Dankzij verrassende kleurenschema's en een spel van volumes hebben deze looks veel weg van Deens design. De toptinten voor volgend seizoen? Oranje, grasgroen, petrol en bleekroze.

stine goya hemd ss23 trends
Hemd met pensteelstreken, Stine Goya, €270

Shop hier

2. Cargobroeken

Merken als Frankie Shop, Ganni en Rotate brachten allemaal hun versie van de cargobroek uit en dat weerspiegelde zich in de straten van Kopenhagen. Van zomerse pasteltinten tot stoere zwarte cargopants, streetstyle sterren grepen massaal naar de comfortabele broek.

 

the frankie shop cargobroek
Oversized cargo pants, The Frankie Shop, €159

Shop hier

3. Linten en strikken

Eentje die hoofden doet draaien: de vele touwtjes, linten en strikjes die tops en rokken sierden. Voortrekkers van de trend zijn de jonge Deense labels OpéraSPORT en A. Roege Hove, die zo een spannend evenwicht creëren tussen verhullen en onthullen.

a roege hove deense merken mode trends
Gebreide jurk met touwtjes, A. Roege Hove, €566

Shop hier

4. Glitter

Fashion is fun! De streetstyle tijdens Copenhagen Fashion Week werd gekenmerkt door felle kleuren, ludieke details en glitterende items. Het modevolk doet voor hoe je al deze trends in één outfit kan stoppen.

glittertop ganni pailletten
Glittertop, Ganni, €295

Shop hier

5. knielaarzen

Zelfs bij 25 °C kon het modeminnend publiek van Copenhagen Fashion Week niet zonder haar favoriete laarsjes. De cowboy of gogo-boots reikten tot net onder de knie om nog een flink stuk been te kunnen showen.

miista roze laarsjes
Roze laarsjes, Miista, €420

Shop hier

6. Cowboyhoeden

En de prijs voor meest onverwachte fashion accessoire gaat naar... de cowboyhoed! De Denen bestegen hun stalen ros met een op Westerns-geïnspireerd hoofddeksel of droegen de (roze) cowboyhoed om simpelweg extra cachet aan een outfit te geven.

cowboy hoed vrouwen roze print mode trend
Cowboyhoed met print, New Girl Order, €43,99

Shop hier

6. Geel getinte zonnebrillen

Dankzij Gucci & co zien we het leven door een gele bril. Populair zijn de oversized retro monturen met gele of sepiakleurige glazen die je een zonnige kijk op het leven geven.

retro zonnebril gucci gele glazen trend
Retro zonnebril, Gucci, €350

Shop hier

7. De minirok

Mag het nog korter? We spotten heel wat ieniemienie rokjes - al dan niet met matching top - in allerlei showstopping tinten.

diesel rok trends zomer
Minirok, Diesel, €225

Shop hier

 

Meer streetstyle? De beste streetstyle tijdens Haute Couture Fashion Week