De 5 grote streetstyle trends van Copenhagen Fashion Week

Gepubliceerd op 30 januari 2020 door Lore Ginneberge
De 5 grote streetstyle trends van Copenhagen Fashion Week

Met Copenhagen Fashion Week is het startschot van een nieuw modeseizoen gegeven, en de Deense fashionista's leggen de lat meteen hoog. Dit zijn de 5 grote trends die we zagen op straat.

Tegenwoordig spelen de modeweken zich net zo goed af voor en na de modeshows, met dank aan de modemensen die enthousiast paraderen over straat in de laatste nieuwe collecties. Deze streetstyle looks verklappen meteen al de grote trends voor volgend seizoen. Dit zijn ze:

1. De bont(e) mantel

De trend die met stip op 1 staat: colourblocking-overdosis met opvallende mantels als eyecatcher. Dankzij verrassende kleurenschema's en een spel van volumes hebben deze looks veel weg van Deens design. De toptinten voor volgend seizoen? Botergeel, grasgroen, heloranje en babyroze.

Copenhagen fashion week kopenhagen streetstyle modeweek

 

2. De Matrix

Leren vesten, oversized silhouetten en zware combats, de modemensen in Kopenhagen waren goed gewapend tegen de winterwind. Een opvallend stoere kant van Kopenhagen die we nog niet eerder zagen.

copenhagen fashion week trends streetstyle

3. De statement handtas

If you've got it, flaunt it, lijkt wel het mantra van deze modeweek. Er werd vakkundig gezwierd met designertasjes, die dit seizoen in een kleurrijk jasje werden gestopt. Grote hits waren een rood prada-tasje, een oranje nummertje van Bottega Veneta en de wollen tas van het Deense Anne Vest

De 5 grote streetstyle trends van Copenhagen Fashion Week - 43

4. De monochrome look

De laatste seizoenen zagen we een kleurenexplosie in de Kopenhaagse straten, maar zoals dat gaat met trends slaat de slinger alweer langzaam door naar de andere kant. Grijpen Scandinavische streetstylesterren dan toch terug naar de sobere, minimalistische look waar ze zo bekend om staan? Wij zouden er niet om treuren, want niemand doet ton-sur-ton zo goed als Deense fashionista's.

copenhagen fashion week trends

 

5. De ruitjesprint

Een laatste mini-trend die we spotten zijn ruiten in alle vormen en maten. Alle trends komen samen in deze looks: de statement handtas, het ton-sur-ton kleurenpalet en opvallende jasjes en mantels.

copenhagen fashion week streetstyle trends 2020

Meer streetstyle?