De 7 grote streetstyle trends van Copenhagen Fashion Week SS24

Gepubliceerd op 12 augustus 2023 door Lore Ginneberge Foto’s: Imaxtree
De 7 grote streetstyle trends van Copenhagen Fashion Week SS24 COPENHAGEN, DENMARK - AUGUST 09: Darja Barannik wears brown coat, white Prada bag outside The Garment during the Copenhagen Fashion Week Spring/Summer 2024 on August 09, 2023 in Copenhagen, Denmark. (Photo by Christian Vierig/Getty Images)

Met Copenhagen Fashion Week is het startschot van een nieuw modeseizoen gegeven, en de Deense fashionista's leggen de lat meteen hoog. Dit zijn de 7 grote trends die we zagen op straat.

Tegenwoordig spelen de modeweken zich net zo goed af naast de catwalks, met dank aan de modemensen die enthousiast paraderen over straat in de laatste nieuwe collecties. Deze streetstyle looks verklappen meteen al de grote trends voor volgend seizoen.

Waar de streetstyle tijdens Copenhagen Fashion Week voorgaande seizoenen barstte van felle kleuren en motieven, koos het modevolk nu massaal voor een neutraler kleurenpalet en klassiekers die je waarschijnlijk al in je garderobe hebt.

1. Ballerina’s

Er is geen ontkomen aan: ballerina's maken een grootse comeback. Met studs, strikken, gespen en sokken... De platte schoen viert momenteel hoogtij. Bovenaan ieders verlanglijst? De buckle ballerina's van Ganni en de Tabi ballet pumps van Maison Margiela.

2. Jeans op jeans

Is er een makkelijkere trend dan dit? Dubbel denim is niet langer een fashion faux-pas, maar wordt omarmd in alle mogelijke versies: ga voor een grijze denim rok met een bijpassende croptop of kies de klassieke blauwe spijkerjas met matching broek.

3. Minimalistische zonnebrillen

De oversized zonnebrillen lijken op hun retour dit seizoen. Dankzij onder andere Celine zien we een kleiner montuur met een smal, gouden frame. We voorspellen dat dit type elegante sunnies het nog even goed zal doen, dus nu is het moment om in een nieuw paar te investeren.

4. Beige trenchcoats

Regenbuien, wind en temperaturen met stemmingswisselingen... Denemarken en België hebben hun zomers gemeen. Geen wonder dat trenchcoats het zo goed deden tijdens de met stormbuien gevulde modeweek. Beige en camel waren de kleuren naar keuze, zowel in getailleerde als oversized versie.

5. Platte sneakers

Chunky sneakers zijn officieel verleden tijd. De lage adidas Samba is al langer de it-schoen van het moment, en het Scandinavische publiek wil er duidelijk nog geen afscheid van nemen. Ook populair? De adidas Gazelle sneakers in alle kleuren van de regenboog of klassieke Converses.

6. Leren jassen

Als er één item nooit uit het straatbeeld verschijnt, is het wel de leren jas. Dit seizoen komt 'ie in een oversized bruine variant, maar net zo goed in het klassiek zwart of met racing-details.

7. Ronde tassen

Meer streetstyle? De beste streetstyle tijdens Haute Couture Fashion Week