De 5 grote streetstyle trends van Copenhagen Fashion Week

Geüpdatet op 21 april 2022 door Lore Ginneberge
De 5 grote streetstyle trends van Copenhagen Fashion Week Imaxtree

Met Copenhagen Fashion Week is het startschot van een nieuw modeseizoen gegeven, en de Deense fashionista's leggen de lat meteen hoog. Dit zijn de 5 grote trends die we zagen op straat.

Tegenwoordig spelen de modeweken zich net zo goed af voor en na de modeshows, met dank aan de modemensen die enthousiast paraderen over straat in de laatste nieuwe collecties. Deze streetstyle looks verklappen meteen al de grote trends voor volgend seizoen. Dit zijn ze:

1. Colour blocking

De trend die met stip op 1 staat: colourblocking-overdosis met opvallende jassen als eyecatcher. Dankzij verrassende kleurenschema's en een spel van volumes hebben deze looks veel weg van Deens design. De toptinten voor volgend seizoen? Felgeel, grasgroen, petrol en fuchsia.

2. De Matrix

Leren vesten, oversized silhouetten en zware combats, het modevolk in Kopenhagen was goed gewapend tegen de winterwind. Een opvallend stoere kant van Kopenhagen die we nog niet eerder zagen.

3. Groen, groener, groenst

Kopenhagen organiseert niet alleen de groenste modeweek op vlak van duurzaamheid, ook de mode kleurt grotendeels groen. Van elektrisch geladen tot afgewassen groen en alles daartussenin: dit is dé trendkleur van komend seizoen.

4. Goed gemutst

Of het aan de barre weersomstandigheden lag of niet, zowat de helft van de Scandinavische streetstylesterren werd gespot met een hoofddeksel, het ene nog opvallender dan het andere. Bonten mutsen, balaclava's, hoedjes en sjaaltjes... we duimen dat deze trend aanhoudt en inclusiviteit in de hand werkt.

5. Geblokt

Een laatste mini-trend die we konden spotten zijn contrasterende looks in grafische schaakbordpatronen, vaak in zwart en wit. Doen het ontzettend goed op lange wintermantels en zelfs op rokjes.

 

Meer streetstyle? De beste streetstyle tijdens Haute Couture Fashion Week